Kodin saanut: ETI (nyk. Nop)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ETI

* n. 2 v

* naaras (steriloitu)

* Virossa.

Kauniit tytöt Iti ja Eti ovat löytäjänsä mukaan löytyneet ihan kadulta ja kun kukaan ei ole tyttösiä kaipaillut, toi hän ne Viron tarhalle joulukuussa 2012 ikiomaa kotiaan etsimään. Tytöissä on samaa näköä niin paljon että ovat hyvin todennäköisesti sisaruksia. Tytöistä Eti on väritykseltään vaalean harmahtava ja joukossa on punaista ja valkoista. Etiltä on jouduttu saksimaan takkuja pois ja karva on vähän epämääräisen pituista sieltä sun täältä. Molemmat tytöt pitävät ihmisistä ja ovat hyvin ystävällisiä ja kilttejä. Eti on vähän rohkeampi toisten kissojen suhteen ja sopisi mainiosti toisen kissan kaveriksi. Eti tullaan steriloimaan 21.2. ja olisi siten pian valmis matkaamaan Suomeen. 

Eti sai oman kodin toisen kissan kaverina Helsingistä maaliskuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia

Kotona 3.3.2013: Heippa,
ajattelin laittaa vähän päivitystä Etistä, jota me rupesimmekin kutsumaan
nimellä Nop. Nop/Eti on kyllä todella ihmisläheinen ja oli heti puskemassa
ja tunkemassa syliin heti tänne tullessaan. Ruokakin maistuu hyvin. 🙂

Toinen kissamme ei ole vielä tavannut Noppia, sillä olemme rakentaneet
sille oman kotiintulohuoneen, jossa käymme vuorotellen puolisoni kanssa
sitä silittelemässä ja harjailemassa. Vanha kissamme on kyllä kiinnostunut
uuden tulokkaan hajusta, mutta on selvästi hieman varuillaan. Avaamme oven
sitten kun aika on sille kypsä.

Tässä liitteenä yksi kuva Nopista, on kyllä vaikeasti kuvattava neiti kun
puskee vain kameraa. 😉

Kuulumisia 11.9.2013:  Nopin kanssa on mennyt todella hyvin, vanha kissamme hyväksyi se perheeseen nopeasti. Niistä on selvästi seuraa toisilleen, peseytyvät ja leikkivät yhdessä.
Nop oli tulessaan hoikka kissa ja sen turkki oli karhea. Sen paino nousi kuitenkin nopeasti normaaliksi ja turkki on pitkä, kiiltävä ja ihanan pehmoinen nykyään. Ei pistä harjausta pahakseen ja antaa leikata kynnetkin. Käymme toisinaan valjaissa ulkona, mutta se on vielä vähän pelottavaa.
Nop on todella perso ruoalle ja söisi jatkuvasti, jos vain antaisimme. Olemme säännöstelleet ruokailua, ettei Nop hotkisi suuria määriä kerralla ja lihoisi, mutta missään nälässä sitä ei täällä pidetä 😉
Kaiken kaikkiaan olemme pärjänneet todella hyvin, Nop tykkää silityksistä mutta viihtyy paljon myös omissa oloissaan lekotellen.
Tässä liitteenä yksi kuva Nopista ja toinen Memestä ja Nopista.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: