Päivitetty 13.01.2019

Kodin saanut koira: KASPAR (Kassandran pennut)


Syntymäaika: n. 1.7.2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroida

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2018
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Kaspar on hiukan sellainen peräkammarin poika, joskaan ei ihan tossukka ole. Se meinaa välillä jäädä sisarustensa jalkoihin, mutta ei se sitä suremaan jää ja pian se onkin jo mukana painissa taas. Kaspar on, kuten pennut ovat ja ankeasta alustaan ja vähistä ihmiskontakteista huolimatta se tulee avoimesti ihmistä tervehtimään ja namit maistuvat vieraiden niitä tarjotessa. Siskoistaan poiketen Kasparin jalat ovat söpöt pienet pölkyt aavistuksen pötkylämäisen vartalon alla.

Emo Kassandra on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg ja pentujen oletetaan kasvavan maksimissaan samankokoisiksi kuin emonsa.

Päivitykset
13.1.2019
Kaspar lensi eilen omien ihmistensä luokse. Onnea Kaspar ja perhe.

16.11.2018
Herttainen koirapoika on varattu omaan kotiin.

8.11.2018

Kaspar on saanut huiman määrän kotitarjouksia, joten siitä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

2.11.2018
Kaspar aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Kaspar tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Kaspar saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaspar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.