Päivitetty 25.01.2023

Kotia etsivä koira: KASPAR (Kassandran pennut), Suomessa


Syntymäaika: n. 1.7.2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
24.1.2023
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Kaspar on hiukan sellainen peräkammarin poika, joskaan ei ihan tossukka ole. Se meinaa välillä jäädä sisarustensa jalkoihin, mutta ei se sitä suremaan jää ja pian se onkin jo mukana painissa taas. Kaspar on, kuten pennut ovat ja ankeasta alustaan ja vähistä ihmiskontakteista huolimatta se tulee avoimesti ihmistä tervehtimään ja namit maistuvat vieraiden niitä tarjotessa. Siskoistaan poiketen Kasparin jalat ovat söpöt pienet pölkyt aavistuksen pötkylämäisen vartalon alla.

Kaspar palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi. Kaspar alkaa etsimään uutta kotia nykyisestä kodista käsin. Kaspar päätyi uudelleen sijoitukseen perheessä tapahtuneiden suurien elämänmuutosten takia, siitä johtuvan kertyneen stressin vuoksi sekä voimistuneen reaktiivisuuden takia.

Kaspar on ihastuttava ja virkeä noin 4-vuotias koira, jolla on elämän perustaidot hienosti hallussa. Hihnakävely sujuu hyvin ja Kaspar osaa monta temppua perusjuttujen lisäksi, kuten tanssi ja kieri. Kaspar oppii helpohkosti uusia juttuja ja on motivoitavissa herkkujen avulla. Omat ihmiset saavat käsitellä Kasparia vapaasti, mutta tassujen koskemisesta Kaspar ei tykkää ja kynsiä onkin leikattu välillä myös eläinlääkärissä. Kaspar tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se tutustuu muihin koiriin nätisti, mutta on valikoiva leikkikaverin suhteen.

Kasparin on vaikeaa tutustua vieraisiin ihmisiin kotonaan, joten tulevan kodin toivomme elävän rauhallista elämää, jossa Kaspar saa tutustua kotona käyviin vieraisiin omassa tahdissaan. Kaspar rakastaa omia ihmisiään ja heidän kanssaan sohvalla köllöttelyä ja rapsutuksia. Kasparin yksinolot sujuvat kotioloissa hyvin ja se on tottunut olemaan työpäivän ajan yksin.

Kasparilla on löysyyttä lonkissa ja olkanivelissä, molemmat lonkkamaljat ovat matalat ja lonkissa on nivelrikkoa. Näihin vaivoihin sillä on olemassa lopun elämän kestävä kipulääkitys. Kaspar on myös käynyt hierojalla kerran kuussa. Kipulääkkeen ja muiden tukihoitojen ansiosta Kasparin vointi on hyvä tällä hetkellä. Kasparilla on myös hieman ylipainoa, joka olisi hyvä saada tippumaan. Tulevan kodin tulee olla valmis hoitamaan Kasparin terveyden tilaan sen edellyttämällä tavalla ja seuraamaan tilannetta eläinlääkärin kanssa. Kaspar on aktiivinen koira koira, mutta pitkille vaelluksille siitä ei ole kaveriksi, sen sijaan metsässä kävelyä ja hitaita nuuskuttelu lenkkejä Kaspar rakastaa.

Kasparille etsitään kotia aikuisperheestä, jossa elämä on rauhallista ja tasaista. Keskustan vilinään Kasparia ei luovuteta. Kaspar sopisi ainoaksi koiraksi, mutta hyötyisi varmasti myös koira seurasta. Tulevan perheen tulee sitoutua koiralähtöisyyteen sekä positiivisiin koulutusmetodeihin. Toivottavaa olisi, että perhe osaa tulkita koirien elekieltä ja ymmärtää kertyneen stressin vaikutukset koiran hyvinvoinnille.

Kooltaan Kaspar on noin 36 cm ja 13 kg.

Päivitykset

24.1.2023
Kaspar palaa kotia etsiväksi koiraksi, perheessä tapahtuneiden isojen elämänmuutosten vuoksi.

13.1.2019
Kaspar lensi eilen omien ihmistensä luokse. Onnea Kaspar ja perhe.

16.11.2018
Herttainen koirapoika on varattu omaan kotiin.

8.11.2018

Kaspar on saanut huiman määrän kotitarjouksia, joten siitä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

2.11.2018
Kaspar aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kaspar saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaspar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Pauliina Mustonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.