Päivitetty 26.10.2023

Kotia etsivä koira: KASPAR (Kassandran pennut) (Suomessa)


Syntymäaika: n. 1.7.2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Nurmes, Höljäkkä)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.10.2023
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Kaspar on hiukan sellainen peräkammarin poika, joskaan ei ihan tossukka ole. Se meinaa välillä jäädä sisarustensa jalkoihin, mutta ei se sitä suremaan jää ja pian se onkin jo mukana painissa taas. Kaspar on, kuten pennut ovat ja ankeasta alustaan ja vähistä ihmiskontakteista huolimatta se tulee avoimesti ihmistä tervehtimään ja namit maistuvat vieraiden niitä tarjotessa. Siskoistaan poiketen Kasparin jalat ovat söpöt pienet pölkyt aavistuksen pötkylämäisen vartalon alla.

Kaspar matkusti Romaniasta omaan kotiinsa 2019, mutta palautui yhdistykselle kotia etsiväksi tammikuussa 2023 perheessä tapahtuneiden isojen elämänmuutosten vuoksi. Kaspar muutti uuteen kotiinsa huhtikuussa 2023, mutta palautui yhdistykselle uudelleen kotia etsiväksi koiraksi noin kahden kuukauden kotona olon jälkeen. Kasparin kotiutuminen uuteen kotiinsa oli vaikeaa ja Kasparilla oli paljon kertynyttä stressiä eikä hän tällä hetkellä kestä lainkaan vieraita ihmisiä kotonaan. Kaspar reakoi vieraisiin ihmisiin sisällä ja ulkona hyvin voimakkaasti. Jos tilanne on sille liian vaikea se turvautuu näykkimiseen ja jopa puremiseen. Muuten Kasparilla on sujunut hyvin. Se tykkää olla oman ihmisen lähellä ja viihtyy omassa pihassaan vapaana. Kaspar seurailee innoissaan pihan tapahtumia ja piilottelee mihin milloinkin luitaan.

Kaspar on siirtynyt syyskuussa 2023 nykyiseen kotihoitopaikkaansa, jossa alku jännityksen ja stressin jälkeen on alkanut sujumaan hyvin. Kasparille etsitään kotia nyt tosi tarkoituksella!

Kaspar on kaikinpuolin ihastuttava ja virkeä noin 5-vuotias koira, jolla on elämän perustaidot hienosti hallussa. Hihnakävely sujuu hyvin ja Kaspar osaa monta temppua perusjuttujen lisäksi, kuten tanssi ja kieri. Kaspar oppii helpohkosti uusia juttuja ja on motivoitavissa herkkujen avulla. Omat ihmiset saavat käsitellä Kasparia vapaasti, mutta tassujen koskemisesta Kaspar ei tykkää ja kynsiä onkin leikattu nyt uudessa kodissa eläinlääkärissä. Kaspar tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se tutustuu muihin koiriin nätisti, mutta on valikoiva leikkikaverin suhteen. Kaspar rakastaa omia ihmisiään ja heidän kanssaan sohvalla köllöttelyä ja rapsutuksia. Kasparin yksinolot sujuvat kotioloissa hyvin ja se on tottunut olemaan työpäivän ajan yksin.

Kasparilla on löysyyttä lonkissa ja olkanivelissä, molemmat lonkkamaljat ovat matalat ja lonkissa on nivelrikkoa. Näihin vaivoihin sillä on olemassa lopun elämän kestävä kipulääkitys. Kaspar on myös käynyt hierojalla kerran kuussa. Kipulääkkeen ja muiden tukihoitojen ansiosta Kasparin vointi on hyvä tällä hetkellä. Kasparilla on myös hieman ylipainoa, joka olisi hyvä saada tippumaan. Tulevan kodin tulee olla valmis hoitamaan Kasparin terveyden tilaan sen edellyttämällä tavalla ja seuraamaan tilannetta eläinlääkärin kanssa. Kaspar on aktiivinen koira, mutta pitkille vaelluksille siitä ei ole kaveriksi, sen sijaan metsässä kävelyä ja hitaita nuuskuttelu lenkkejä Kaspar rakastaa.

Kasparille etsitään kotia kokeneesta aikuisperheestä, jossa elämä on rauhallista ja tasaista. Koska Kasparin on todella vaikeaa hyväksyä vieraita ihmisiä kotiinsa, tulevan kodin toivomme elävän rauhallista elämää, jossa Kaspar saa ensin levätä stressiään pois ja tutustua rauhassa uusiin asioihin ja tilanteeseen. Ja vasta sen jälkeen tutustua kotona mahdollisesti käyviin vieraisiin omassa tahdissaan ja kouluttajan tuella. Toivomme, että tulevalla kodilla on kokemusta koiran kivusta sekä ihmispelosta koiralla. Keskustan vilinään Kasparia ei luovuteta. Kaspar sopisi ainoaksi koiraksi, mutta hyötyisi varmasti myös koiraseurasta. Tulevan perheen tulee sitoutua koiralähtöisyyteen ja positiivisiin koulutusmetodeihin sekä olla valmis matalalla kynnyksellä olemaan koirankouluttajaan yhteydessä. Toivottavaa olisi, että perhe osaa tulkita koirien elekieltä ja ymmärtää kertyneen stressin vaikutukset koiran hyvinvoinnille.

Kooltaan Kaspar on noin 36 cm ja reilut 12 kg.

Koska Kaspar on palautunut yhdistykselle jo kaksi kertaa uudelleen kotia etsiväksi, on erityisen tärkeää että Kaspar ei joudu uudelleen palautumaan yhdistykselle. Jokainen kerta kun koti tai kotihoitopaikka vaihtuu, nostaa se Kasparilla valtavasti stressiä ja Kaspar joutuu aloittamaan kotiutumisen uudelleen. Koska Kaspar on palautunut yhdistykselle jo toistamiseen, tullaan tuleva kotiehdokas haastattelemaan kahden henkilön toimesta. Kasparia pääsee tapaamaan adoptiohaastatteluiden jälkeen sovitusti.

Päivitykset

15.10.2023

Kasparilta kuulumisia uudesta kotihoitopaikasta; Ensimmäisen kuukauden aikana Kaspar on hiljalleen alkanut tottumaan uuteen kotihoitopaikkaansa ja metsäkävelyt sekä tutkimusmatkailu omalla pihalla ovat alkaneet kiinnostamaan. Uuteen osoitteeseen asettumisen myötä Kasparista on myös alkanut ilmetä pieniä vahtikoiran ominaisuuksiaan sillä Kaspar tykkää hakkua niin pihaan ilmestyville pikkulinnuille kuin autoillekkin – rauhallinen asuinympäristö onkin Kasparin toivomuslistalla. Uudessa paikassaan Kaspar ei vielä ole kohdannut sisätilaan tai pihalle tulevia uusia ihmisiä. Remmikävelyllä tutuilla kotikentän reiteillä vastaan tulevat naapurit jännittävät, mutta ohitettavat otukset eivät juuri ylitä huomiokynnystä.

Kaspar on antanut myös ensimakua siitä, millainen lämpöpallero ja sylikaveri hän on omalle ihmiselleen: kotihoitaja saa pojalta jo aamupusut ja tulee mielellään lukuseurauksi viereen köllöttämään. Mutta selvä on, että Kaspar on herkkä poika – ei välttämättä olisikaan siis huono juttu, jos Kasparin uudella ihmisellä olisi aiempaa kokemusta ja ymmärrystä herkistä tai aroista koirista.

Kokonaisuudessaan Kaspar on ihana pieni piisamiturkki, josta Kasparin tuleva perhe saisi varmasti mainioin kaverin, joka alkujännityksen jälkeen sekä stressin laskettua hakee mielellään kontaktia ja nauttii silmin nähden läheisyydestä ja yhdessä tekemisestä. Ei säiky arkisen kotielämän imureita, akkuporakoneita tai muitakaan kolinoita. Mistä löytyisikään loppuelämän ymmärtävä koti herkälle pojalle?

Kasparista on lisätty pari uutta kuvaa kotihoidosta.

4.9.2023

Kasparin elämä rullaa omalla painollaan, se tykkää ulkoilla ja nauttii rutiineista. Vieraista ihmisistä Kaspar ei kodissaan vieläkään tykkää. Kaspar on siirtymässä kotihoitoon 15.9. lisätty pari kuvaa.

19.7.2023

Ihana Kaspar odottelee edelleen ihan omaa loppuelämän kotiaan. Kaspar asustelee maalla ja nauttii rauhallisesta elämästään. Jopa pihalle tulleet peurat oli Kasparin mielestä ihan ok juttu, tyyppi ei ollut moksiskaan kun peurat seiso muutaman metrin päässä. Kaspar katsoi peuroja hetken ja jatkoi sitten omia puuhiaan, tästä on laitettu uutena kuva Kasparin profiiliin. Kasparin olisikin korkea aika vihdoin päästä omaan kotiinsa, Kaspar on omassa kodissaan aivan upea tyyppi. Missä on Kasparin koti?

Profiiliin on lisätty muutama uusi kuva.

25.6.2023

Kaspar palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi noin kahden kuukauden kotona olon jälkeen. Kasparille etsitään myös kotihoitopaikkaa.

17.4.2023

Kaspar muutti omaan kotiinsa 16.4.2023.

5.4.2023

Kaspar on löytänyt uuden kodin ja ihmisensä, onnea tuleviin seikkailuihin <3

27.3.2023

Kaspar oli ollut pienellä lumilomalla ja nauttinut lumesta niin paljon, kun pikku jaloillaan oli pystynyt. Lomalla poika oli päässyt syvälle metsään juoksentelemaan ja tutkimaan lumikenkäreittiä. Kaspar oli myös intoutunut vaatimaan vanhemmalta tutulta naiselta herkkuja ja rapsutuksia tasasin väliajoin. Reipas Kaspar oli myös ollut hienosti ulkona lasten lenkitettävänä, vaikka olikin ihmetellyt välillä, että kuka häntä nyt oikein taluttaa. Sisätiloissa lapset olivat kuitenkin kovin jännittäviä ja tilanne oli vaatinut tarkkailua.

Lisätty muutama kuva Kasparin lomalta.

10.2.2023

Kuulumisia Kasparilta: hyvää kuuluu, vain uusi koti uupuu!

Kaspar kävi eläinlääkärissä tsekkauksessa ja uusimassa rokotteet. Poika sai myös Librela-pistoksen, josta on ollut apua. Lenkkeily on ollut tämän jälkeen mieluisampaa – jopa niin, että vauhti kiihtyy innostuksesta helposti ihan juoksuksi asti!

Kasparin reipastumisen myötä myös paino on jatkanut hitaasti laskua. Lääkärissä Kasparin korvissa huomattiin olevan myös hiiva, joten sen hoitoon saatiin lääkkeet.

Vaikka hyvää kuulukin, uusi koti vielä puuttuu. Kasparille tekisi hyvää koti rauhallisesta ympäristöstä, jossa ei ole lapsia. Kotoa kerrotaan: “Mökilläkin kun ollaan oltu, Kaspar voi olla koko ajan vapaana ja kulkee perässä sisään sekä ulos. Rakastaa olla mukana päivän touhuissa oman ihmisen kanssa. Aamulla ulkona hepuloidaan ja Kaspar lähtee mielellään mukaan metsäkävelylle. Kaspar onkin loistava sienestys- ja marjastusseuralainen.”

Kasparin profiiliin lisättiin uusia kuvia suloisesta pojasta!

24.1.2023

Kaspar palaa kotia etsiväksi koiraksi, perheessä tapahtuneiden isojen elämänmuutosten vuoksi.

13.1.2019

Kaspar lensi eilen omien ihmistensä luokse. Onnea Kaspar ja perhe.

16.11.2018

Herttainen koirapoika on varattu omaan kotiin.

2.11.2018

Kaspar aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kaspar saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaspar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kasparin yhteyshenkilönä toimii: Ilona Lahti-Nuuttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.