Päivitetty 01.12.2019

Kodin saanut koira: HANSI (nyk. Maisa)


Syntymäaika: 4-5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

29.9.2019
Mihai Gregorie on romanialainen eläinlääkäri ja ihminen, joka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hänen perustamallaan yhteisöllä, M. G. Rescuella on oma pieni tarha noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhalla asustaa muun muassa hevosia, vuohia, ankkoja, kalkkunoita ja tietenkin kissoja ja koiria.

Hansin Mihai löysi tarhan edustalta, jonne joku sen oli jättänyt. Hansi on reipas pieni koiranalku, joka mennä viipottaa muiden pentujen kanssa. Nameja ja rapsutuksia se tulee hakemaan innokkaana vieraaltakin ihmiseltä, mutta syliin ottaminen arveluttaa ja pikkuinen menee vallan vakavaksi. Hansilla on sekä etu- että takajaloissa tuplakannukset. Suloinen musta Hansi on ihan peruspentu ja sopii siis kotiin, jossa ollaan valmiita ottamaan vastaan pentuajan haasteet ja riemut ja ohjaamaan Hansia rakkaudella ja johdonmukaisella kasvatuksella kohti aikuisuutta.

Hansi on nyt neljän-viiden kuukauden vanhana 35 cm korkea ja painaa noin 8 kg. Hansista kasvaa keskikoinen koira.

Päivitykset

1.12.2019
Hansi on kotona. Paljon onnea hansille ja perheelle!

14.10.2019
Hansia odotetaan Suomessa omaan kotiin.

29.9.2019
Hansi aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Hansi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Hansi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hansi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.