Päivitetty 29.03.2020

Kodin saanut koira: MITRA (Suomessa)


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomi (Tampere)
Kastroitu

 

Mitralle ei oteta tällä hetkellä vastaan uusia kyselyitä-kiitos!

 

Perustiedot ja tausta

2.2.2020
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Mitra ja Cilla olivat kaksi äärimmäisen onnekasta pentua. Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu ja Kulkurien aktiivit löysivät ne juoksentelemasta vilkkaalla maantiellä matkallaan rakenteilla olevalle Carpen tarhalleen. Uuden tarhan alueella ei ole juuri lainkaan eläinsuojelijoita, joten oli todellinen onnenkantamoinen että juuri Carmen sattui pentujen kohdalle ennen kuin ne jäivät auton alle.

Sisarukset saivat varttua turvassa tarhalla yhdessä Astron ja Oreon kanssa.

Mitra adoptoitiin omaan kotiinsa Suomeen vuonna 2016. Tammikuussa 2020 Mitra palaa kotia etsiväksi koiraksi, elettyään jo vuosia rakastettuna perheenjäsenenä. Mitrasta luovuttiin, koska sille haluttiin antaa mahdollisuus saavuttaa paremman tasapainon ja vankemmat rutiinit elämässä, jotka antava sille paremman perustan kohdata asioita mitä tulee vastaan arjessa.

Mitra peilaa paljon ihmisestä ja etsimmekin sille aikuiskotia, jossa arki on rauhallinen ja elämäntilanne stabiili.

Mita on nyt ollut kotihoidossa reilu pari viikkoa ja kotihoitaja kirjoittaa Mitrasta näin, viikon yhdessäasumisen jälkeen:

“Mitra on nyt ollut reilun viikon kotihoidossa kodinvaihtajana. Herkkäsieluinen, runollisuuteen taipuvainen koira, jossa kuitenkin nuorenmiehen energiaa ja elämänintoa. Mitran elämässä on hiljattain on ollut paljon ja isoja muutoksia, joten poika on ymmärrettävästi hämillään ,mutta ihailtavan luottavainen tulevaisuuden suhteen. Se on olosuhteisiin nähden hyvin rento ja sopeutunut hoitopaikan touhuun jo viikossa hienosti.

Hoitopaikan ihmisille jakelee suukkoja, nukkuu vieressä ja pyytää maharapsuja. Hoitopaikan kolmen muun koiran kanssa tuli hyvin toimeen alusta asti. Kissoja ei ollut varmaankaan koskaan aiemmin tavannut, väisti niitä ihmetellen moisia olentoja, mutta on nyt rohkaistunut paimentamaan niitä toisen koiran esimerkistä. Ei kuitenkaan mahdottomuus asua kissataloudessa, koska ei suhtaudu aggressiivisesti ja uskoo kun kielletään kissojen jahtaus.

Selvästi paimenta Mitrassa on, viisautta jota vain sellaisissa koirissa ilmenee. Varmasti upeasti koulutettavissa, ja pohjalla onkin jo hienosti perustaidot. Mitralla ilmennyt hivenen resurssitietoisuutta ts. entisestä kodista mukaan tulleita tavaroitaan puolusti kovasti, muttei ole suhtautunut siten mihinkään hoitopaikassa annettuihin tavaroihin, ruokaan tai rapsutuksiinkaan.

Mahdollisesti kuitenkin Mitra viihtyisi ainoana koirana tai sitten reippaan koirakaverin seurana. Mitra puhuu melko taitavasti koiraa ja reippaasti tekee tuttavuutta ja hakee kavereita leikkiin. Selkeästi ilmaisee myös mikäli ei halua seuraa tai kosketusta. Nuoren ,leikkaamattoman uroksen seura aiheutti egojen kolinaa eli kyllä Mitrasta luonnettakin löytyy, mutta lenkillä ei vastaantulijoista juurikaan välitä ja ennemmin tuntuu väistävän kuin uhoavan kenellekään. Arka Mitra ei ole eikä säikky, mutta kuten sanottu herkkyyttä siitä löytyy ja reagoi herkästi oman ihmisensä sekä ympäristön tunnelmiin. Mitra tuntuu kaipaavan selkeää kommunikointia ihmiseltä. Tällä hetkellä Mitralle parasta terapiaa on ollut tavallinen, rento arki, jossa ihminen ottaa vastuun asioiden hoitumisesta niin, ettei Mitran tarvitse. Yksin jäädessään Mitra itkee ihmisen perään, mutta on ollut aivan rauhassa itsekseen kuitenkin ja iloisena vastaanottaa kotiintulijan.

Mitra tarvitsee nyt sitoutuneen perheen itselleen, joka on valmis kulkemaan Mitran kanssa läpi sopeutumisen ja sen mahdollisesti aiheuttamat haasteet uuteen elämään. Todennäköisesti mitään suuria ongelmia ei ole odotettavissa, sen verran hienosti hoitopaikkaankin sopeutuminen on mennyt, ja varmasti Mitrasta saa upean ystävän vierelleen se joka pojan sydämeensä päästää.”

Mitra on noin 50cm kastroitu uros, jolle on kertynyt hieman liikaa painoa.

Päivitykset

29.3.2020
Mitra matkasi oman perheensä kanssa kotiin 13.3.2020.

23.2.2020
Kultainen Mitra on nyt varattu uuteen elämäänsä, omassa kodissa rauhallisessa maisemassa, perheeseen jossa se pääsee nauttimaan huomiosta, metsälenkeistä, peltojuoksusta ja kaikesta ihanasta. Suuri kiitos Mitran edelliselle kodille, Mitran kotihoitajalle ja paljon iloa ja onnea tulevaan Mitralle ja perheelle <3 .

2.2.2020
Mitra on nyt ollut kaksi viikkoa kotihoidossa ja siitä on kuoriutunut melko hurmaava tuttavuus, joka peilaa ihmiseltään paljon. Arki sujuu Mitran kanssa hoitokodissa oikein kivasti.

16.1.2020
Mitra on tänään, 16.1.2020, siirtynyt kotihoitoon Tampereelle ja hoitokodissa asuu koiria ja kissoja. Koirien kanssa Mitra on tullut toistaiseksi hyvin toimeen, kissoja hieman arastelee.

25.9.2016

Mitra on sisaruksista selvästi isompi. Se on iloinen ja positiivinen ja touhottaa uteliaasti juuri niin kuin nuoren pennun kuuluukin. Mitra on äärimmäisen ihmisrakas ja tarhalla se viettää suuren osan ajasta häkin aidalla roikkuen ja ihmisten touhuja seuraillen. Kun häkkiin menee, on Mitra heti vastassa ja kiipeämässä syliin jo ennen kuin ihminen ehtii edes sisälle. Mitra on tasapainoinen pentu ja se tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Mitra leikkii ja rymyää mielellään siskonsa ja muiden häkkikavereidensa kanssa, mutta sillä on myös rauhallisempia hetkiä jolloin se pyllähtää johonkin häkin nurkkaan ja jää siihen pohdiskelevan näköisenä katselemaan muiden touhuja.

22.10.2016
Lisätty iloiselle Mitralle tuore video, josta näkee kuinka kovasti se haluaisi olla ihmisten seurassa.

6.11.2016
Suloinen Mitra on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.12.2016
Iloinen pusuttelijapoika Mitra on tänään lentänyt Suomeen oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mitra on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mitra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alkuperäisenä yhteyshenkilönä toimi Rosa Haahtikari, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.