Päivitetty 22.10.2016

Kodin saanut koira: CILLA


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

25.9.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Mitra ja Cilla ovat kaksi äärimmäisen onnekasta pentua. Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu ja Kulkurien aktiivit löysivät ne juoksentelemasta vilkkaalla maantiellä matkallaan rakenteilla olevalle Carpen tarhalleen. Uuden tarhan alueella ei ole juuri lainkaan eläinsuojelijoita, joten oli todellinen onnenkantamoinen että juuri Carmen sattui pentujen kohdalle ennen kuin ne jäivät auton alle.

Nyt sisarukset ovat saaneet varttua turvassa tarhalla yhdessä Astron ja pian sivuille tulevan Oreon kanssa. Ne ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ovat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Cilla on sisaruksista pienempi ja rauhallisempi. Se odottelee kiltisti sivummalla, kun häkkiin tulee ihmisvieraita ja tulee tervehtimään vasta, kun isommat pojat ovat riehuneet pahimman intonsa pois. Cilla pitää kovasti ihmisistä ja se viihtyykin mainiosti myös aivan tuntemattomien ihmisten sylissä. Cilla rakastaa leikkiä muiden pentujen kanssa ja siitä onkin poikien joukossa kasvanut hyvin topakka pieni tyttö. Erityisesti ruoka-aikaan Cilla pitää tiukasti huolen, että se saa rauhassa syödä mahansa täyteen ennen kuin pojat pääsevät sen kipolle. Cilla tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen ja vaikuttaa tarhalla kaikin puolin tasapainoiselta ja iloiselta pennulta.

Cilla tulee aikuisena olemaan noin 50 cm korkea.

5.10.2016
Ihana pikku Cilla on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

22.10.2016
Cillan päivät mutaisella tarhalla ovat ohi, sillä se matkusti eilen Suomeen rakastavan perheensä luo. Onnea koko perhe!

_________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Cilla tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Cilla saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cilla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.