Päivitetty 30.11.2016

Kodin saanut koira: ASTRO (nyk. Taavi)


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei kastroitu

 

 

6.9.2016
Kulkurien yhteistyötarhaa Asociatia A Doua Sansaa ylläpitävä Carmen Mandescu oli jokin aikaa sitten ystävänsä luona kyläilemässä ja sattumalta huomasi tämän talon lähellä yksinäisen koiran. Onneksi Carmen lähti katsomaan tarkemmin, sillä tämä koira osoittautui vasta koiralapseksi, eikä sen mahdollisuudet selvitä Romanian kaduilla olisi olleet kovinkaan hyvät. Niinpä tämän pennun onneksi, se päätyi Carmenin mukana Clinan tarhalle, päästen sinne odottamaan parempaa tulevaisuutta kotikoirana.

Astroksi nimetty kaunis poika on tällä hetkellä n. 35 cm korkea ja sen arvioidaan kasvavan n.50-55 cm korkeaksi. Ikää pojalla on nyt n. 5 kk.

Kulkureiden aktiivit tapasivat Astron elokuussa. Astro asuttaa häkkiä 3 pennun kanssa. Kun muut pennut ottavat toisistaan mittaa, Astro  seurailee mieluummin  näiden touhuja hiukan sivummalta. Se tulee kuitenkin loistavasti toimeen kaikkien kanssa. Ehkä itseluottamuksen puutteesta johtuen, se hieman alistuu väistäen toisia pentuja niiden ottaessa kontaktia.

Ihmisten seura on Astrolle mieluista. Epävarmuuttaan ei kuitenkaan säntää ihmisten luokse ensimmäisten joukossa. Astroa  kovasti jännittää uudet ihmiset, niin vaatii pienen tutustumisajan jonka jälkeen tulee kuitenkin pyörimään ihmisten lähellä ja antaa hienosti käsitellä itseään nauttien samalla silittelystä. Se on kaikille ystävällinen ja erityisen kiltti.

Uudelta kodilta vaaditaan kuitenkin paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä opettaa ja tukea Astroa kaiken uuden edessä.

Astro on tutussa ympäristössä aivan tavallinen iloinen ja leikkisä pentu, niin kuin pennun kuuluu ollakin.

26.10.2016
Persoonallisen näköisestä Astrosta lisätty video.  Astro on silminnähden iloinen, kun ihminen saapuu häkille, vaikka odottaakin ensin hiukan taka-alalla, antaen villeimpien  häkkikamujensa iloita eturivissä.

27.10.2016
Vihdoin Astroa onnisti ja se löysi oman näköisensä kodin. Nuori ujo Astro pääsee pois Romanian kylmistä talvista Suomeen, viettämään talvea kodin lämpöön. Onnea Astro ja Onneksi olkoon perheelle uudesta perheen jäsenestä.

26.10.2016
Astro pääsi Suomen kamaralle ja omaan kotiinsa. Hän sai täällä nimekseen Taavi.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Astro  saapuu Suomeen asianmukaisesti kastoituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Astro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Astro tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Marika Stillman

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.