Päivitetty 28.11.2016

Kodin saanut koira: KARDEMUMMA


Syntymäaika: Noin: 09/ 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
steriloidaan ennen Suomeen tuloa

 

12.10.2016
Kardemumma eli Mama päätyi adoptio ohjelmaamme sattumalta. Romaniassa asuva aktiivimme Veera kertoo neidin tarinaa: “Kardemumma osui silmiimme sattumalta, kun oltiin matkalla Rosiorin sterkkapäivään 9.9. Okoil-huoltoaseman pihalta tarttui mukaan Sofi, Kardemumma ja sen neljä pentua: Kasper, Jesper, Joonatan ja Kamomilla. “Okoil-perhe” on majaillut mun luona fosterissa siitä lähtien.”

Kardemumma on ihana. Nuoresta iästään huolimatta rauhallinen, tasapainoinen ja järkevä, ei hötkyile turhia tai juuri hauku. Mama oli alussa hyvin aliravittu ja väsynyt, kaikki energia meni pennuista huolehtimiseen. Pentuja on neljä, ja ne tulevat adoptio-ohjelmaan rokotusten ollessa kunnossa. Pentujaan Mama on hoitanut koko ajan tunnollisesti ja on ollut oikein hyvä ja kärsivällinen äiti. Se on surusilmäinen sydäntenmurskaaja, joka viihtyy ihmisen lähellä muttei vaadi huomiota tai mitään muutakaan. Tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa, ihmisille tosi sosiaalinen.

On ollut ihana huomata, miten alun väsyneisyyden ja vaisuuden jälkeen Mamasta on kuoriutunut koko ajan energisempi ja iloisempi. Se leikkii Sofin kanssa ja tepsuttelee menemään pitkin pihaa ja vähän myös sen ulkopuolella. Turkki on todennäköisesti oikeasti jonkin verran pidempi. Sitä oli leikelty rumasti ennen kun löydettin nämä ja muutenkin se oli huonossa kunnossa todennäköisesti imetyksen ja huonon ravinnon takia.

Kooltaan Kardemumma on pieni, korkeutta neidillä on noin 30 senttiä ja painoa tällä hetkellä vain noin 4 kiloa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kardemumma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti  rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kardemumma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.10.2016
Kardemumma on varattu omaan kotiin Suomeen.

28.11.2016
Suloinen Kardemumma lensi Suomeen omaan kotiin 26.11.

Kardemumman yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.