Päivitetty 28.11.2016

Kodin saanut koira: KISMET


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

04.04.2016
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Paikallisten rankkureiden ilon aihe on lattioiden pesun yhteydessä kastella vesiletkulla tahallaan myös koirat  säästä huolimatta. Tämän vuoksi koirilla ei esimerkiksi voida talvisin käyttää olkea lämpöeristeenä. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitaki kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä koirista on pieni ystävällinen poikakoira Kismet, joka odottaa omaa kotiaan kopissa numero 34.

Suloinen Kismet on ihmisiä kohtaan avoin ja se haluaa päättäväisesti myös sille tuntemattomien ihmisten syliin, aivan ihmisen lähelle. Kismet on aktiivinen, mutta ihmisen sylissä se nauttii olostaan ja rauhottuu aloilleen. Lempeä Kismet touhottaa innoissaan koppinsa edustalla ja ihmisiä se pusuttelee innoissaan ja tarjoaa tassuaan.

Kismet tulee hienosti toimeen häkkikaverinsa kanssa. Tarhalla pikkuinen on haukkunut äänensä käheäksi, mutta se on ymmärrettävää, koska Kismetillä on varmasti ajoittain ylimääräistä energiaa ja sadat muut koirat haukkuvat sen ympärillä.

Painoa hurmaavalla Kismetillä on arvion mukaan noin 12 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

11.06.2016
Lisätty ihanalle Kismetille video.

04.08.2016
Kerrassaan hurmaava Kismet elää edelleen Rosiorin kunnallisella tarhalla, kopissa numero 34, odottaen omaa loppuelämän kotiaan. Kismetin tavanneiden aktiivien mukaan pikkuinen on todella iloinen pusupoika, joka rakastaa yli kaiken rapsutuksia ja sylissä olemista. Kismet on aktiivinen pieni väkkärä, joka osaa myös rauhoittua syliin rapsuteltavaksi. Kun pikkuisen rapsuttamisen lopettaa, se haluaa välittömästi lisää huomiota. Kismet on todella sosiaalinen ja ihmisrakas pikkukoira. Tarhalla Kismet haukkuu paljon. Se tulee hienosti toimeen toisen uroksen kanssa, joka elää viereisessä kopissa. Kismet antaa hienosti tutkia itseään ja hammastarkastuksessa huomattiin, että sille on kertynyt jonkin verran hammaskiveä. Kismetin tavanneiden aktiivien sanoja lainaten Kismet on todella ihana koira.

Lisätty Kismetille uusia kuvia heinäkuulta.

03.10.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat syyskuussa Romaniaan ja 18.9 he vierailivat Rosiorin kaupungin kunnallisella koiratarhalla, jossa monien muiden koirien tavoin, myös ihana Kismet odottaa omaa kotiaan. Kismet on erityisen iloinen pikkukoira, joka hyppii ja heiluu onnessaan ihmisten lähestyessä sitä. Kun suloinen Kismet pääsee ihmisen lähelle, se painautuu äkkiä syliin ihmistä vasten halauksiin. Kismet antaa todella hienosti käsitellä, tutkia ja nostella itseään. Tarhalla Kismet ei juurikaan hauku muiden koirien mukana.

Vaihdettu Kismetille artikkelikuva ja lisätty kuvia syyskuulta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kismet saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kismet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

29.10.2016
Ihanan Kismetin kotimatka voi vihdoinkin alkaa, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! <3

28.11.2016
Kismet matkusti Suomeen omaan kotiin 26.11.

Kismetin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.