Päivitetty 29.02.2020

Kodin saanut koira: FAUNA (nyk. Tyyne)


Syntymäaika: n. 12/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Pikkuinen ja kaunis Fauna on löydetty  Floran kanssa Carpen läheiseltä pellolta ja Veera saanut tyttösen kiinni muutaman yrityksen jälkeen. Fauna on ollut tarhalla turvassa marraskuun 2019 puolivälistä saakka. Fauna on ollut löydettäessä tiineenä, mutta sterilisoinnin yhteydessä pennut on abortoitu. Fauna on aluksi hänelle vieraiden aktiivien kanssa hieman pidättyväinen, mutta ei lainkaan arka, reipastuukin nopeasti. Fauna haistelee tarkkaan vierailijat ja vaikuttaa avoimelta ja ystävälliseltä. Fauna on rauhallisen ja helpon oloinen koira, ei turhia häsläile. Fauna sopisikin todennäköisesti parhaiten melko rauhalliseen ympäristöön ja nauttisi rauhallisista kävelylenkeistä sekä sohvalla kainalossa makoilusta. Fauna asustelee kahden muun tyttökoiran, Meten ja Taimin kanssa ja tulee heidän kanssaan hyvin toimeen.

Fauna on kooltaan noin 35cm ja 7 kg. Fauna on hieman pötkylänamallinen vartaloltaan, ja onkin tärkeää pitää hänellä paino hallinnassa, ettei nivelet rasittuisi.

Päivitykset
29.2.2020
Fauna on tänään lentänyt Suomeen ja saanut uuden kotimaan lisäksi uuden nimen, Tyyne. Paljon onnea Tyyne ja perhe yhteiseen elämään!

5.1.2020
Suloinen Fauna saa heti vuoden aluksi parhaita uutisia: hänet on varattu omaan kotiin Suomeen.

19.12.2019
Fauna tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

______________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fauna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fauna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.