Päivitetty 02.06.2019

Kodin saanut koira: JAZZY (nyk. Ukko)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vanha mies toi Jazzyn ja Reggaen tarhalle Adinan luo toiveikkaana sanoen odottaen saavansa koirista rahaa. Adina kertoo miehelle todellisen tilanteen, ettei hän saa koirista täällä mitään rahaa, kuluja vain. Mies pettyi, mutta Adina saa miehen kuitenkin jättämään koirat tarhalle.

Tämä pörröinen pari asuu tarhallakin yhdessä ja he tulevat hyvin toimeen keskenään. He ovat kovasti saman näköisiä, mutta ei ole tietoa, ovatko he sukulaisia. Aktiivien vieraillessa heidän luonaan, häkkiin änkeää vieraiden mukana kaksikolle vieras narttu koira, myös hänet otetaan ilolla vastaan. Jazzy on näistä kahdesta hieman isompi kooltaan.

Jazzy vaikuttaisi olevan karvapallerohuiskutukka perusseurakoira. Se on  kovin ihmisrakas, seurallinen, iloinen ja avoimen luottavainen. Se voikin sopea monenlaiseen perheeseen. Koska Jazzy pitää niin kovin ihmisistä, hänen kohdallaan voi perheen olla hyvä varautua siihen, että yksinoloa joutuu harjoittelemaan kärsivällisesti. Uuden kodin on hyvä varautua jatkossa lisäksi turkin säännölliseen hoitamiseen. Jazzy tuntuu olevan nopea oppimaan, se oppii makupalojen avulla istumaan hetkessä.

Jazzy on noin 38 cm / 12 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
1.6.2019
Jazzy lensi tänään omaan kotiin perheensä luokse. Hän sai samalla uuden nimen. Paljon onnea Ukolle ja perheelle yhteiseen elämään!

6.5.2019
Suloinen puuterihuiska Jazzy on tänään varattu omaan kotiin Suomeen, jossa sitä jo kovasti odotellaan.

14.3.2019
Jazzy tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia.

__________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jazzy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jazzy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.