Päivitetty 02.06.2019

Enkelikoira: MOLDA


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

16.10.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Molda on yli vuosi sitten vielä ollut tavallinen Romanialainen kulkukoira, joka on elänyt kadulla ja sinnitellyt päivästä toiseen selviytyäkseen. Moldan elämä kuitenkin muuttui, kun rankkurit eli dog catchersit, ottivat Moldan kiinni ja veivät kunnalliselle tarhalle. Kunnallisilla tarhoilla koirien mahdollisuudet selvitä ovat vielä pienemmät kuin kadulla ja monet eläinsuojelijat käyvätkin hakemassa sieltä koiria ulos omille yksityisille tarhoilleen. Moldalla ja tämän kaverilla Oskarilla kävi tuuri. Eräs eläinsuojeli oli hakenut tämän kaksikon ja vienyt yksityiselle tarhalle, jossa myös yhteistyökumppanimme Roxana pitää joitakin koiriaan. Aikaa kului ja tästä Moldan ja Oskarin pelastaneesta eläinsuojelijasta ei kuulunut enää mitään. Näin Roxana päättikin alkaa etsimään Moldalle ja Oskarille omia kotejaan, jotta niiden loppuelämä ei tulisi olemaan tuolla yksityisellä tarhalla.

Molda on luonteeltaan äärimmäisen kiltti ja pehmeä koira. Molda rakastaa ihmisiä ja nauttiikin suunnattomasti saamastaan huomiosta. Molda on sellainen perinteinen “koko perheen koira”. Molda on ystävällinen ja sosiaalinen neitokainen, jonka suurin haave maailmassa on vielä jonain päivänä saada se oma koti. Moldan epäonneksi, se on syntynyt olemaan todella tavallisen näköinen ja näin varmasti hukkuu kaikkien pienien ja pörröisten joukkoon, vaikka luonne tytöllä onkin täyttä kultaa. Molda tulee äärimmäisen hyvin toimeen myös kaikkien muiden koirien kanssa, eikä sillä ole tarhalla ollut ongelmia kenenkään kanssa. Molda tykkää kauheasti leikkiä muiden koirien kanssa, joten tulevassa perheessä voisi varmasti olla joku kiva kaveri Moldaa odottamassa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista ja Molda ei varmasti pistäisi pahakseen, vaikka saisikin olla perheen ainoana silmäteränä.

Molda on hieman paksussa kunnossa ja tulevan perheen onkin suotavaa laittaa pullukkainen laihdutuskuurille neidin päästyä kotiin.

Molda on 45-50cm korkea.

02.06.2019
Upea Molda on siirtynyt koiraenkeliksi parantumattoman sairauden vuoksi. Otamme osaa Moldan perheen suureen suruun. Molda oli erittäin herttainen ja rakastettava tyttö, joka sai edes lyhyen hetken kokea millaista on elää elämää rakastettuna perheenjäsenenä. Kiitos valtavasti Moldan ihanalle perheelle kaikesta. Ohessa muistokirjoitus Moldasta:

“Aatonaattona 2017 saimme joululahjaksi pehmeän lempeäsilmäisen paketin. Huolimatta siitä että tyttöä jännitti kovasti, hän oli aina ja joka tilanteessa itse kiltteys ja lempeys. Herkkä tyttö piti aluksi tuuheaa häntäänsä alhaalla, mutta muutaman päivän päästä meille selvisi rohkaistuessaan, että hänellä onkin terhakka kippurahäntä!  Molda oli tullessaan myös hieman pullukka, mutta hyvän ruuan ja liikunnan ansiosta Molda olikin pian solakassa kunnossa oleva koiraneiti. Molda sai rauhassa tutustua uuteen kotiinsa ja ihmisiin omaa tahtiaan ja positiivisen kautta. Molda kotiutui mielestämme nopeasti ja viihtyi parhaiten kotona, telkkarin ääressä rapsutettavana. Mökkielämä ei maistunut tytölle yhtään ja me vitsailimmekin että Molda oli ilmeisesti saanut aikanaan tarpeeksi ulkoilmaelämästä. Molda rakasti silityksiä ja rapsutuksia yli kaiken, mutta lelut eivät herättäneet kiinnostusta, ihmiset ja rapsut olivat parhaita. Emäntä erityisesti oli Moldan ykkösihminen ja uskon että Moldasta oli ihanaa, että vihdoin hänellä oli oma ihminen, joka oli kovasti häntä odottanut. Vaikka saimme pitää Moldan kanssamme vain runsaan vuoden, tuntuu että Molda olisi ollut kanssamme paljon pidempään perheenjäsenenä. Tietysti olisi ihanaa jos olisimme saaneet pitää Moldan paljon pidempään, mutta olemme kiitollisia että saimme tarjota niin hienolle koiralle ansaitsemansa kodin ja että me saimme nauttia kultaisesta Moldastamme kuitenkin runsaan vuoden. ”

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle rakas Molda <3

23.12.2017
Herttainen Molda lensi tänään Suomeen omaan kotiinsa.

17.11.2017
Ihana tyttö Molda on tänään varattu omaan kotiin! Valtavasti onnea suloiselle Moldalle ja sen tulevalle kodille <3

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Molda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Molda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Moldan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.