Päivitetty 01.06.2019

Kodin saanut koira: NESTORI


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Cosoba)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

20.4.2019

Pikisilmäinen poikakoira Nestori on yksi lukemattomista koiranpennuista, jotka on viimeisten kuukausien aikana hylätty Romanian talveen ei-toivottuina. Pienen Nestorin onneksi koitui se, että se oli tuotu One Rescue Assosiation-järjestön tarhan portille Cosobaan, Bukarestin lähistölle. Moni tarhalle päätyneistä huonokuntoisista pennuista menehtyy parvoon, mutta Nestori on yksi selviytyjistä.

Nestorin päivät ovat kuluneet telmiessä samanikäisten koiralasten touhukkaassa ja iloisessa katraassa tarhan pihalla. Reipas koirapoika on tullut hyvin toimeen pentukavereidensa kanssa ja on myös tottunut ihmisten käsittelyyn, sillä yöksi pennut kannetaan sisätiloihin. Ihmisen syliin Nestori rauhoittuu häntä vipattaen. Nestorista pidetään tarhalla huolta, mutta sen on aika päästä tarhalta oikeaan kotiin opettelemaan arkielämää omien ihmisten kanssa. Se tarvitsee oman kodin, jossa ymmärretään tarhalla kasvaneen pennun tarpeita ja ollaan valmiita tukemaan positiivisin menetelmin sen kasvua perhekoiraksi. Nestorin olisi hyvä päästä pian omaan kotiin senkin takia, että viime aikoina tarhan sisäpihan lukuisat ulkoilevat koirat ovat alkaneet selvästi stressata sitä ja se hakeutuu syrjään tapahtumien keskiöstä. Se tulee kyllä toimeen toisten koirien kanssa, mutta liika on liikaa, se tuumii ja pysyttelee kauempana kiihkeimmästä menosta. Nestorille sopivin koti olisi rauhallinen aikuisperhe eikä mielellään ihan kaupungin sydämessä. Se olisi varmaan onnellinen ainoana koirana, mutta ei tasapainoinen koirakaverikaan olisi pahasta.

Nestori on nyt noin kahdeksan kuukautta vanha. Puolivuotiaana se painoi noin 5 kg eli se kasvaa pienikokoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

1.6.2019

Nestori lensi Suomeen ja muutti omaan kotiinsa. Paljon onnea Nestori ja perhe!

1.5.2019

Nestori on varattu omaan kotiin!

20.4.2019

Nestorin multiresistenssitesti on uusittu ja nyt testitulos on negatiivinen! Missä odottaa Nestorin koti? Lisätty Nestorille helmikuun lopulla tarhamatkalla kuvattu video ja uusia kuvia.

28.3.2019

Nestori ennätettiin varata omaan kotiin, mutta sen varaus peruuntui, koska sillä on Romaniassa testissä todettu ESBL-bakteeri.  Nestori testataan uudelleen huhtikuussa. Tulevan perheen tulee tutustua aiheeseen huolella ennen adoptiota.

28.2.2019

Nestori on saanut useita kotiehdokkaita, joten siitä ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille, jotka haluavat tarjota sille kodin.

10.2.2019

Nestori aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nestori tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että Nestorin kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nestori saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nestori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Linkit ja yhteydenotto

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.