Päivitetty 10.02.2019

Kotia etsivä koira: NESTORI


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Cosoba)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

10.2.2019

Pikisilmäinen poikakoira Nestori on yksi lukemattomista koiranpennuista, jotka on viimeisten kuukausien aikana hylätty Romanian talveen ei-toivottuina. Pienen Nestorin onneksi koitui se, että se oli tuotu One Rescue Assosiation-järjestön tarhan portille Cosobaan, Bukarestin lähistölle. Moni tarhalle päätyneistä huonokuntoisista pennuista menehtyy parvoon, mutta Nestori on yksi selviytyjistä.

Nestorin päivät kuluvat telmiessä samanikäisten koiralasten touhukkaassa ja iloisessa katraassa tarhan pihalla. Reipas koirapoika tulee hyvin toimeen pentukavereidensa kanssa ja on myös tottunut ihmisten käsittelyyn, sillä yöksi pennut kannetaan sisätiloihin. Ihmisen syliin Nestori rauhoittuu häntä vipattaen. Nestorista pidetään tarhalla huolta ja sen rokotusohjelma on jo hyvässä vaiheessa, mutta sen on aika päästä tarhalta oikeaan kotiin opettelemaan arkielämää omien ihmisten kanssa. Se tarvitsee oman kodin, jossa ymmärretään tarhalla kasvaneen pennun tarpeita ja ollaan valmiita tukemaan positiivisin menetelmin sen kasvua perhekoiraksi.

Nestori on noin puolivuotias ja painaa noin 5 kg eli se kasvaa pienikokoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.2.2019

Nestori aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nestori tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että Nestorin kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Nestori tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Nestorin kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Nestori saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nestori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Linkit ja yhteydenotto

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa