Päivitetty 10.11.2021

Kodin saanut koira: VLAD TEPES (nyk. Harri)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Yksi Adinan lukuisista suojateista on komea uros, joka on saanut nimekseen Vlad Tepes. Vlad löytyi toukokuun alussa haahuilemasta Cosoban kylän kadulta ja päätyi onnekseen Cosoban tarhalle, jossa sen on turvallisempi viettää aikaa kuin yksin kaduilla. On mahdollista, että komea Vlad on rodultaan Copoi Ardelenesc, kopo, eli transilvanianajokoira, tai sellaisen sekoitus. Koska kyseessä on metsästyskoirarotu, löytyy Vladistakin todennäköisesti paitsi riistaviettiä, myös tarvittaessa melko tavalla virtaa. Kopot osaavat rauhoittua hyvin ja ovat Adinan kuvailun mukaan tottelevaisia.

Adinan mukaan Vlad on ystävällinen ja avoin ihmisiä kohtaan, käsittely onnistuu vaivatta. Myös muiden koirien kanssa Vlad tulee hyvin toimeen, sekä urosten, että narttujen. Tällä hetkellä Vlad asuu yhdessä 1-vuotiaan nartun kanssa ja kaverukset tulevat hyvin toimeen. Vlad haukkuu tarhalla jonkin verran, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Tarhaympäristössä haukkumiseen on melko matala kynnys, sillä ympärillä on paljon melua ja meteliä ja koirat turhautuvat häkeissään helposti tekemisen puutteessa.

Vlad etsii omistajaa, jolla on jo entuudestaan kokemusta oman koiran kanssa elämisestä ja käsitys siitä, mitä tarkoittaa korkeaenergisen, mahdollisesti voimakkaasti riistaviettisen koiran kanssa eläminen. Ymmärrys ajokoirista on suureksi eduksi. On tärkeää ymmärtää, että mahdollisesti riistaviettinen Vlad ei välttämättä koskaan opi olemaan turvallisesti vapaana, edes pitkän harjoittelun jälkeen. Vladia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Vladille paras asuinympäristö olisi  todennäköisesti omakotitalo omalla pihalla, mutta muita vaihtoehtoja harkitaan tapauskohtaisesti. Jos tulevassa kodissa on entuudestaan koirakaveri tai parikin, Vlad tuskin panee lainkaan pahakseen.

Kuten aina, edellytämme myös Vladin kohdalla tulevalta omistajalta sitoutumista koiralähtöisiin koirankoulutusmenetelmiin ja kärsivällisyyttä ja ymmärrystä koiran kotiutumisen tukemisessa. Vladin todennäköisen riistavietin vuoksi muihin lemmikkieläimiin suhtaudutaan varauksella, ja asiaa arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Vlad Tepes on 55 – 60 cm korkea ja painaa noin 22 kiloa.

Päivitykset

10.11.2021

Lokakuun 30 päivä kohtasi Vlad Tepes, uudelta nimeltään Harri omat ihmisensä ja aloitti kotikoiran elämän Suomessa.

18.10.2021

Jännittäviä uutisia kantautuu pian tämän komean pojan silkkisiin korviin. Hänellä on nimittäin ihan oma koti, joka kovasti odottelee jo poikaa saapuvaksi.

15.10.2021
Vlad Tepesille lisättiin vähän uusia kuvia.

3.9.2021
Aktiivien saapuessa elokuisella vierailulla Vlad Tepesin häkkiin, se havahtuu kopistaan ja ensin tuumailee hetken kopissaan pää ulkona, mitä on meneillään. Pian Vlad päättää kuitenkin nousta tervehtimään vieraita ja aktiivit saavatkin rapsutettavakseen rauhallisen ja lempeän herrasmiehen. koko Vlad Tepesin olemus on uskomattoman tyyni.

Adina arvelee, että Vladilla on ollut koti, sillä se on hyvin tottunut ihmiseen ja käsittelyyn. Vlad Tepes kävelee myös kuulemma moitteettomasti hihnassa. Tarhalla olo ei varmastikaan tee tälle koiralle hyvää, vaan se vaikuttaa jo hieman passivoituneen kaikesta tekemisen puutteesta. Vlad sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön tasaisen luonteensa vuoksi.

Lisätty uusia kuvia ja video.

5.7.2021
Vlad Tepes pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt tositarkoituksella omaa kotiaan Suomesta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vlad Tepes saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vlad Tepes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.