Päivitetty 10.11.2021

Kodin saanut koira: HYMYPOIKA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.8.2021


Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

Hymypoika on kuljeskellut kadulla, kun tarhan työntekijä huomasi hänet ja päätti ottaa mukaansa tarhalle. Löytähetkellä Hymypoika oli laiha ja turkki oli kapinen. Hymypoika sai hoitoa kapiin ja iho sekä turkki ovatkin hienosti parantuneet. Hymypoika elää isossa koiraporukassa tarhan pihalla. Se on iloinen ja nimensä mukaisesti naama on virneessä kokoajan. Häntä heiluu rennosti puolelta toiselle ja se ilahtuu kovasti huomiosta. Rapsutuksia saadessaan se painautuu ihmistä vasten ummistaen silmänsä. Muita pihan koiria Hymypoika väistää ja jääkin vähän suurempien persoonien jalkoihin. Osa koirista tuntuu hieman kiusaavan Hymypoikaa, eikä se uskalla tästä syystä olla ensimmäisten joukossa hakemassa nameja tai huomiota. Hymypoika ei itse vastaa kiusaamiseen, vaan antaa toisille kohteliaasti tilaa. Hymypojan ei kuulla haukkuvan.

Hymypoika voisi sopia monenlaiseen ympäristöön, mutta mikäli kodissa on koirakaveri valmiina, tulee myös sen olla lempeä ja ystävällinen. Hymypoika etsii kotia, jossa saa rauhassa kasvattaa itseluottamustaan ja jossa sitä kohdellaan positiivisin, koiralähtöisin ottein.

Tällä noin vuoden ikäisellä pojalla on korkeutta 40-45cm ja painoa noin 15kg. Hymypoika on tällä hetkellä melko hoikassa kunnossa.

Päivitykset

10.11.2021

Lokakuun 30 päivä kohtasi Hymypoika oman perheensä ja aloitt uuden elämän Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä.

11.9.2021

Ihana Hymypoika on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

23.8.21

Hymypoika hyppäsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hymypoika saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hymypoika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.