Päivitetty 10.11.2021

Kodin saanut koira: TERTTU


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

18.9.2021

Suloinen Terttu on herättänyt runsaasti mielenkiintoa, eikä hänestä tällä hetkellä oteta enempää kyselyjä vastaan.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.9.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Tertulla on ollut koti, mutta iäkäs omistaja menehtyi ja näin Terttu jäi kodittomaksi. Tertun kodin läheisyydessä majaillut koditon tyttö otti Tertun huolehdittavakseen ja Terttu vietti jonkin aikaa tämän tytön kanssa kadulla. Carmenin ystävä oli nähnyt tytön sekä Tertun ja suostutellut tytön antamaan Tertun Carpen tarhalle, jotta Tertulla olisi vielä mahdollisuus ihan oikeaan kotiin. Terttu on avoin ja lempeä spanielimainen koira. Se asustelee Carpen tarhalla suuren pentulauman keskellä ja jää tässä porukassa hieman pentujen jalkoihin. Pennut myös härnäävät Terttua jonkin verran. Terttu on pentujen suhteen hyvin kärsivällinen, mutta varoittelee kohteliaasti, kun pennut käyvät liian mahdottomiksi. Kokoonpano ei selvästikään ole Tertulle aivan ideaali ja se arvostaisi varmasti hieman rauhallisempaa elämänmenoa. Terttu on mielissään ihmisseurasta. Se nauttii selvästi huomiosta ja antaa vieraankin ihmisen käsitellä ongelmitta. Terttu haukkuu muiden koirien mukana tarhalla, mutta ei ole mikään turhan räksyttäjä. Tertun soisi pian pääsevän tarhalta omaan kotiin. Avoimen ja kultaisen luonteensa puolesta sitä voisi ajatella monenlaiseen ympäristöön ja kokoonpanoon. Terttu voisi sopia ainoaksi silmäteräksi tai sitten rauhallisen ja lempeän koiran kaveriksi.  Terttu on jossain vaiheessa elämäänsä menettänyt toisen silmänsä. Miten, sitä emme saa koskaan tietää. Terttu oli Carpelle tuotaessa sairaalloisen lihava, eikä liikakiloiltaan jaksanut liikkua kovinkaan sulavasti. Nyt Terttu on pudottanut pahimmat liikakilot ja liikkuu selvästi vetreämmin. Kuntokuurin tulisi kuitenkin jatkua vielä omassa kodissa, jotta Terttu löytää jälleen kadonneen vyötärölinjansa. Tertulla on napatyrä, jonka suhteen Carmen aikoo konsultoida vielä eläinlääkäriä, pitääkö napatyrä leikata. Tertulla on myös jonkin verran hammaskiveä ja voikin olla, että Terttu tarvitsee tulevaisuudessa myös hammaslääkäriä.

Ihanan Tertun strategiset mitat tällä hetkellä ovat noin 10-12kg ja vajaa 40cm.

Päivitykset

10.11.2021

Lokakuun 30 päivä aloitti Terttu uuden elämänsä Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä.

27.9.2021

Ihana Terttu on varattu omaan kotiin.

14.9.2021

Terttu aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio- ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Terttu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Terttu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tertun yhteyshenkilönä toimii  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.