Enkelikissa: TIPSI (nyk. Missi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TIPSI

* n. 1,5 v

* naaras (steriloitu)

* Tallinna, Viro.

Tipsi-tyttönen on todella hurmaava ja nuori, noin 1,5 v. tyttökissa. Luonteeltaan rauhallisena, mutta kuitenkin leikkisänä, Tipsi on mitä loistavin kotikissa ja Tipsista saa mukavan kaverin. Turkki on tytöllä harvinaisen kaunis, hauskat “toppahousut” ja muutenkin on hyvin kaunis kissa.

Tipsi on halukas ryhtymään kotikissaksi ja lellikiksi mukavalle ihmiselle tai kodin kaunistukseksi kivaan perheeseen.Tipsi on aina mukana kaikissa arjen askareissa, leimautuu voimakkaasti omaan ihmiseensä ja osoittaa pyyteetöntä rakkauttaan avoimesti. Hakeutuu itse myös syliin tilaisuuden tullen. Kisukaverit ovat Tipsistä tositosi kivoja ja se on tottunut, että niitä onkin ympärillä. Mutta lapsiperheeseen ei voi suositella, koska kun Tipsi kyllästyy paijauksiin niin hän voi näykkäistä vähän. Kaiken kaikkiaan Tipsi on mitä rakastettavin ja persoonallisin kisu ihmiselle, joka ei halua mitään kirjahyllyn koristetta, vaan älykkään ja omalaatuisen parhaimman ystävän.

Tipsi sai oman kodin Helsingistä 28.8.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia 10.9.2013: Onnistuin kuvaamaan Missin. Muistin ostaneeni kissanminttulelun. Sillä sain kissan sängyn alta. Tässä, melko kaukaa otetussa kuvassa lötköttää rahin päällä kaikkensa lelulle antaneena, ihana kissa. En uskaltanut yrittää lähemmäksi, ettei säntää piiloonsa. Kyllä se vielä suostuu mun kanssa olemaan, katselee jo luottavaisemmin.
Mona
P.S. Ilmeisesti ei ole koskaan nähnyt telkkaria (?). Omani on aika iso ja sitä ihmeissään nurkan takaa kurkkii, että tuleeko sieltä joku ulos. No, ei toosasta juuri mitään tule, edes ohjelmaa.

13.10.2013: Ilo kertoa, että Missi tyttönen alkaa hetkellisesti rentoutumaan! Perustoiminnoissa ei ole mitään huolehtimista, syö ja juo ja käy vessassa, leikkii ja nukkuu. On hurjan hyvä syömään, on vähän nirsoillutkin. Turkki näyttää hyvältä vaikken (en totta vieköön vielä uskalla) ole saanutkaan harjaamalla hoitaa.

Leikit ovat vaikuttavia spurtteja, nopeita käännöksiä ja vaarallsen näköistä leluihin tarraamista, hurja täti! Ja minkä lie suomenkielen-kurssin käynyt sänkyni alla oleskellessaan, sillä ymmärtää, että tiskipöydälle ei hypätä (hella vieressä voi olla kuuma). Samoin osaa itse viestittää katseella, jos vaikkapa tahtoo parvekkeen ovea raolleen. Pimeällä on siellä oleskellutkin, päivänvalossa vain, jos itse olen mukana.

Ja eilen aamulla, tunnettuamme kuusi viikkoa, ruokaa antaessani puski minua jalkaan! Oih, miten molemmat hämmästyimme. Koskettamaan  en vieläkään arvannut minä alkaa, kissa näytti siltä, että hups, se oli kyllä vahinko. Iloni yltyi, kun tänään toistui sama, ja nyt puski tahallaan, useamman kerran. Uskaltauduin varovasti silittämään. Ei perääntynyt. Alkoi aterioida.

Onnesta mykkänä,
Mona

23.12.2013 Missi lähettää kuvaterveisiä rentoutumisesta lempitaljallaan joulusiivoukseen ensin ahkerasti osallistuttuaan.

26.2.2017 Missistä on tullut tänään enkeli akuutin haimatulehduksen seurauksena, hyvää matkaa kaunotar.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: