Kodin saanut koira: CASIA nyk. Vida

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

24.3.2015
Eläinlääkäri Adina Vladutin ystävä oli löytänyt Casian sekä tämän veljensä Tomin, ja tuonut heidät eläinklinikalle Onevetiin, jossa he tällä hetkellä asustavat.

Casia on uuden edessä rauhallinen, eikä ole erityisen arka. Tutustuttuaan ympäristöön ja uusiin ihmisiin, reipastuu Casia huomattavasti ja alkaa iloinen hännän heilutus ja touhuaminen. Casia ei kuitenkaan ole turhan häslääjä, vaikka energinen koira onkin. Casia tulee toimeen toisten koirien kanssa, eikä hauku, joten kerrostaloasuminenkin sopisi Casialle. Mittaa tällä neidillä on n. 45 cm ja elopainoa kertynyt n.15 kg

24.7.2015
Monta ihanaa ja kaunista koiraa. Yksi tällainen koira on Casia, joka sopisi moneen kotiin, jo pelkästään upean luonteensa puolesta. Aktiivimme tapasivat heinäkuussa Casian, josta he kertoivat tämän olevan rauhallinen, joka tulee nöyrästi luokse ja lempeästi pyytää huomiota, mistä nauttii paljon. Ei tappele, eikä ole dominoiva ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ulkona haukkui, vain kun halusi huomiota. Voisiko kotikoira täydellisempi olla?

28.7.2015
Sydämellinen Casia tykkää nukkua ja ottaa aurinkoa. Rakastaisi myös lenkillä käymistä auringonottojen välissä. Se on Casia, todella kaunis kaunotar.
Lisätty video ja kuvia.

19.9.2015
Casia on edelleen hyvin sosiaalinen koira, joka sopisi isompaankin koiralaumaan ja toki viihtyisi myös ainoana koirana kotona. Casia osaa hurmata ihmisen iloisuudellaan ja pystyy jakaamaan huomion muiden koirien kanssa, eikä ole mustasukkainen ruuastakaan. Casia osaa tutustua ihmiseen rauhassa, häntä heiluen ja häntä on helppo käsitellä. Namit maistuvat tytölle hyvin, joten motivointi koulutukseenkin on jo Casialla täten hoidossa. Uusia kuvia OneVetin tilossa lisätty.

28.11.2015
Casian on ihana itsensä. Asustaa koiralauman kanssa Onevetissa ja häärää siellä missä muutkin, ei tungettele, mutta tervetii uusia ihmisiä rauhalliseen tahtiin. Saattaa komentaa huonosti käyttäytyviä lajitovereitaan, mutta tulee toimeen heidän kanssaan. Muutama kuva lisätty.

9.2.2016
Tapasimme Casian pihalla, OneVetin uusissa tiloissa, jossa oli useampi koira samaan aikaan vapaana. Tilanne muistutti koirapuistoilua, jossa monen kokoista ja luonteista koiraa olivat samassa tilassa. Casia tuli tervehtimään ja teki sen hyvin rauhalliseen tahtiin. Casia ei hypi ja pompi, vaan on hillitty tyttö. Edelleen sosiaalinen ja iloinen koira ja helpon oloinen, joten Casia sopii monenlaiseen kotiin. Uusia kuvia Casiasta lisätty.

6.4.2016
Kultainen Casia odottaa OneVetin pihalla suuren koiralauman joukossa rauhallisesti vuoroaan rapsutuksille ja hieman namipalan toivossakin. Casia luottaa ihmisiin ja nauttii antaumuksella maharapsutuksista, eikä kiirehdi tästä nautinnosta mininkään. Narttumainen ojennus komennus Casialta tulee joillekin koirille, mutta tulee kuitenkin toimeen kaikkien kanssa, hieman innostui leikkimäänkin.

18.5.2016
Aktiivimme tapasi Casian jälleen ja siitä jos mistä voisi sanoa, että on helppo koira edelleen. Se ei hauku ja jolkottelee rauhalliseen tahtiin OneVetin tarhan pihalla, tulee tervehtimään uudet ihmiset ja senkin maltillisesti. Hetkellisesti leikkii toisen koiran kanssa ja jälleen lähtee omille teilleen, ollen kuitenkin siellä, missä kaikki muutkin ja mikäli rähinää tulee, ei Casia lähde mukaan vaan siirtyy muualle. Casia tykkää seurata tapahtumia ja olla mukana, pyörien jaloissa juuri sopivan kohteliaasti olematta tiellä.  Kultainen tyttö kaiken kaikkiaan! Kuvia ja video lisätty.

23.6.2016
Suomen suven juhla on alkamassa ja jatkossa näistä kesistä pääsee myös Casia nauttimaan, sillä se on varattu omaan kotiin.

4.9.2016
Casia sai sydänmato hoidon päätökseen ja saapui Suomeen 2.9.2016. Onnea kodille!

27.2.2017
Saimme kuulumisia Vidalta, joka on nyt ollut kodissaan reilu 4 kk.

Vidan kotiutuminen on sujunut oikein hyvin. Näin jälkikäteen ajateltuna, yllätyksenä on tullut kuinka suhteellisen vaivattomasti yhteinen arki on alkanut sujumaan, kuinka helppo koira Vida onkaan. 🙂
Jonkin verran stressiä ensimmäisinä viikkoina aiheuttivat terveys jutut, selästä löytynyt kummallinen patti sekä kova pärskiminen jotka onneksi silti eläinlääkärikäynnillä selvisivät: harmiton rasvapatti sekä nenäpunkki joka helpotti nopeasti lääkekuurilla. Alusta lähtien sisäsiisteyden, syömisen tai muun sellaisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Myös meihin Vida tottui ja muodosti luottamuksen hyvin nopeasti. Peseminen, kynsien leikkaus yms käsittely on sujunut vaivatta alusta saakka – neiti on vaikuttanut olevan onnellinen kunhan vaan saa kosketusta ja huomiointia. 🙂 Vidan suhtautuminen kerrostaloasumiseen on ollut parhaimpia asioita myös ehdottomasti, rapun äänille ei haukuta eikä yksinäänkään oleminen kotona haittaa kun nukutaan nätisti omassa sängyssä kunnes palaamme kotiin.
Lenkkeily jännitti alkuun jonkin verran, hihnassa käveltiin hienosti mutta uusi ympäristö hajuineen ja äänineen arastutti. Vieraat koirat ja ihmiset ulkona, sekä talon rappukäytävä vetivät hännän koipien väliin pahiten mutta jännitys näitäkin kohtaan hälveni pian kun palkinnoksi onnistumisista sai reippaasti rapsutuksia ja kehuja. 🙂 Muut koirat ovat tulleet hyvin tutuiksi läheisessä koirapuistossa jossa Vida pääsee toteuttamaan muuten niin rauhallisen ulkokuoren alla asustavaa riehakasta puoltaan, mielipuuhaksi on muodostunut kilpaa juokseminen jossa Vida päihittää kyllä kaikki! Kaikenkokoisten ja näköisten koirien kanssa tullaan todella hyvin toimeen, muille rähisemistä yms ei ole koskaan ilmennyt vaan Vida on kaikkien kaveri. 🙂 Myös ystäväni rescue koira Nana on muodostunut kivaksi koirakaveriksi jonka kanssa ulkona temmeltää, kotona omalla reviirillä saatetaan hieman tarkkailla toisen perään mutta tämäkin varmasti jää kun tytöt tutustuvat toisiinsa vielä.

Vida suhtautuu hieman varovasti alkuun joihinkin ihmisiin ja eräänlaista “paimennusta” on esiintynyt parin läheisen kohdalla tietynlaisissa tilanteissa – kotona ja porukoilla käydessä esimerkiksi nopeasti ohi kuljettaessa Vida on yhtäkkiä saattanut napata kevyesti housunlahkeesta. Tarkkaa syytä emme tälläiselle käytökselle ole löytäneet vielä, varsinkin kun se ilmenee vain parin tietyn tuttavan kohdalla – nämä ihmiset ovat tuntuneet jännittävän Vidaa johon tämä ehkä reagoi..? Onneksi näissäkin asioissa on pikkuhiljaa edistytty, Vida on oppinut hillitsemään itseään ja ymmärtämään kun olemme kieltäneet “paimennus tilanteissa”. 🙂 Myös ihan vaan oman aikansa saatuaan tutustua näihin ihmisiin Vida on ymmärtänyt että hyviä tyyppejä nämäkin, “Näiltä saa rapsutuksia ja välillä herkkujakin!”. Sitten kun neidin kaveriksi saakin niin siitä ei sitten eroon pääsekään, nimitys “Kainalo-koira” on muodostunut kuvaamaan hyvin Vidaa ihmisten seurassa: Viereen pompataan samantien tilaisuuden tullessa, painetaan pää syliin ja katsotaan niillä hellyyttävillä surusilmillä..”Ethän sä nyt voi kieltäytyä vähän rapsuttamasta? <3″

Vida on antanut hyvin paljon elämäämme sisältöä jo näin lyhyessä ajassa, kotiutumista on joissakin asioissa vielä edessä mutta meille parempaa koiraa emme olisi voineet toivoa. 🙂 Toivottavasti myös Vida kokee meidät samalla lailla kelvollisina omistajina hänelle, joiden kanssa viettäisi mielellään lopunelämänsä.

 

-Varmasti Vida viettää parasta elämää ja ei epäilystäkään etteikö hän nauttisi.

 

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Casia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Casia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Stinalle

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: