Kodin saanut koira: TOMI

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

23.3.2015
Eläinlääkäri Adina Vladutin ystävä oli löytänyt Tomin sekä tämän siskonsa Casian ja tuonut heidät eläinklinikalle Onevetiin, jossa he tällä hetkellä asustavat.

Sympaattista Tomia aluksi jännittää vieraat ihmiset , mutta reipastuu hetken sulateltuaan uusia asioita. Tämä hyvin hellyydenkipeä ja rauhallinen poika painautuu tuttua ihmistä vasten ja siihen jäisikin nauttimaan onnellisena ihmisestään. Tomi on n. 50 cm korkea ja painoa n. 20 kg ja on hiukan pulleassa kunnossa, mutta liikunnan avulla hoikistuu varmasti. Tomi ei hauku, joten kerrostalokin sopisi Tomille hyvin.

24.7.2015
Tomi asustaa isossa koiralaumassa OneVetissa ja oman arvonsa tuntevana, välillä saattaa dominoida muita koiria, mutta tulee kuitenkin toimeen näinkin isossa koiralaumassa ilman rähinöintiä. Edelleen Tomi jännittää aluksi, mutta rentoutuu kyllä ja tulee tapaamaan uusia ihmisiä sekä pyytää ihmisen huomiota. Rauhallinen Tomi ahdistuu häkissä ja pyrkii sieltä pois, joten mahdollisesti tulevan kodin on tämä otettava huomioon.
Kuvia hellyyttävästä Tomista lisätty.

28.7.2015
Aktiivimme tapasivat Tomin ja kertoivat tästä herrasmiehestä seuraavaa: Tomi on aluksi ujo ja kovin jylhä. Seuraili tarkkaan menoa tutun ihmisen luona, kunnes liittyi mukaan. Tulee viereen, tykkäsi namuista, halusi silityksiä ja pusuja. On aivan ihana koira! Uusia kuvia ja video lisätty.

21.9.2015
Tomi on todella sympaattinen ja ihana koira. Kulkurien aktiivit tapasivat jälleen Tomin, joka on reipastunut kaikella tavalla ja tämä herra sai pelkkiä ylistyssanoja. Tomi pitää ihmisistä paljon ja tuleekin heti uusien ihmisten luokse, haluaa olla lähellä ja nauttii saamastaan huomiosta. Tomi on hyvin rentoutunut, joka näkyy iloisena olemuksena,  hän ei kuitenkaan touhota, vaan käyttäytyy erittäin nätisti ja kohteliaasti, myös muiden koirien kanssa. Tomi on älykäs ja kaiken puolin täydellisen oloinen koira, sanoivat Tomin nähneet aktiivit. Kuvia jälleen lisätty.

16.11.2015
Tomi nauttii edelleen kaikesta ja kaikista. Ystävällinen koira, joka jakaa suudelmiaan heti kun vain kieli ylettää. Tomi on aktiivinen koira ja liikkuu nopeasti ja ketterästikin, vaikka on hieman kankean näköinen. Juuri tuon jyhkeän ulkoisen olemuksen tähden, ei Tomia suositella kotiin jossa on ihan pieniä lapsia, koska Tomi kyllä kaataa nämä jämäkällä vartalollaan. Uusia kuvia ja video Tomista.

5.2.2016
Hauska koira Tomi! Hauskaksi Tomin tekee se, kun on niin nopea liikkeissään, istuu nopeasti, pusuja tulee nopeasti, hetkessä on jo ylhäällä ja tarkkaavainen ja taas istahtaa …nopeasti. Kankeutta ei Tomissa ole siis yhtään, vaikka edelleen on hieman tukevassa kunnossa. Tomilla on kauniit silmänrajukset ja on hyvin moni-ilmeinen koira. Kuvia lisätty.

1.4.2016
Kuka rapsuttaisi Tomia? Varmasti kaikki, sillä Tomin iloinen luonne hurmaa kaikki ympärillä olijat. Hän on sympaattinen koira, jolla häntä heiluu koko ajan ja Tomin iloisuus on tarttuvaa. Vaikka Tomi on siellä missä ihminenkin ja rrrrrakastaa koko sydämestään, osaa Tomi olla myös rauhallisen hillitty. Mikäli etsit valmista koiraa, on Tomi juuri sellainen.

11.4.2016
Tomi pääsee vihdoinkin rapsutettavaksi omaan perheeseensä. Tomi varattiin tänään!

23.7.2016
Tomilla oli sydänmato, jonka johdosta joutui odottamaan kotiin pääsyä hieman pidempään. Viime yönä molemminpuolinen odotus päättyi, kun Tomi lensi omaan rakastavaan kotiin. Onnea kodille!

 

———————————————————————————————————————————-

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tomi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tomi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Stinalle

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: