Päivitetty 22.07.2016

Kodin saanut koira: FLUFLU


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroitu

 

4.3.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on pikkuinen persoonallisen näköinen Fluflu. Siitä miten tämä poika on päätynyt tarhalle, meillä ei ole tarkempaa tietoa. Viraillessaan Romaniassa tammikuussa 2016 Kulkurien aktiivit tapasivat Fluflun ensi kerran ja sitä kautta poika päätyi yhdistyksen adoptio-ohjelmaan.

Pienestä koosta huolimatta Fluflu on varustettu suurella luonteella. Alinan sanoin Fluflu on “man in the house”. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on kiltti, antaa Alinan helposti käsitellä ja ottaa itsensä syliin, mutta vieraita kohtaan se on varautunut. Fluflu vaikuttaa yhden ihmisen (perheen) koiralta, joka rakastaa omiaan, mutta ei niinkään välitä vieraista. Uudessa kodissa se tulee tarvitsemaan rakkauden lisäksi myös rajoja ja olisi hyvä, että omistajilla olisi jo jonkin verran koirakokemusta. Fluflu tulee toimeen narttujen ja pehmeäluonteisten urosten kanssa. Koiralaumassa se ottaa herkästi pomon roolin ja komentaa, kun muut riekkuvat. Parhaiten Fluflu soveltunee asumaan samassa kodissa narttujen kanssa ja se voisi pärjätä myös ainoana koirana. Fluflulla on korkeutta noin 30cm ja painoa maksimissaan 10kg.

Fluflu on menettänyt silmänsä pahan infektion seurauksena. Silmä on myöhemmin suljettu ja se on parantunut hyvin. Tämä kosmeettinen haitta ei vaivaa poikaa millään tavalla.

21.3.2016
Tapasimme Fluflun vieraillessamme Sintestissä. Fluflu asuu samassa häkissä isompien koirien kanssa. Näiden kanssa se tulee toimeen, mutta kiertelee välillä komentelemassa muita.Uusia ihmisiä se tulee reippaasti moikkaamaan ja antaa rapsutelle itseään.  Fluflu haluaa olla mukana kaikessa ja  pyörii jaloissa koko ajan, jonka häkissä vietämme. Alinan kanssa Fluflu on täysin rento käsittelyssä ja sen voi huoletta napata syliin. Fluflu esitteleekin meille bravuuri-numeronsa, olkapäälle kiipeämisen.

Lisätty kuvia.

9.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Fluflun jälleen toukokuussa 2016.  Meillä onkin iloisia uutisia kerrottavana pojasta. Tullessaan tarhalle Fluflu ei halunnut, että vieraat koskevat siihen ja saattoi varoittaa näykkäisyllä. Nyt kotiuduttuaan tarhalle ja stressitasojen laskettua on Fluflusta kuoriutunut varsin lupsakka tapaus. Poissa on koira, joka varautuneesti komenteli vieraita kauempaa ja tilalla iloisesti tervehtimään tuleva tappijalka. Se jopa hyppii vieraita päin rapsutuksia hakien ja tutusta Alinasta se oli aivan valtavan innoissaan. Fluflu tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Vaikka Fluflun käytös onkin mennyt positiiviseen suuntaan, tulee kuitenkin muistaa, että stressitilanteessa (kuten kodinvaihdon yhteydessä) saattaa käytös jälleen muuttua varautuneempaan suuntaan. Fluflulla on kuitenkin kaikki potentiaali toimittaa iloisen kotikoiran virkaa, kunhan sille annetaan sen tarvitsema aika sopeutua uuteen ympäristöön. Varmuuden vuoksi Fluflu luovutetaan ainoastaan kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia.

Lisätty kuvia.

4.6.2016
Lisätty video.

13.7.2016
FluFlu sen kun jatkaa reipastumistaan. Aktiivimme tapasivat tämän höpsön pikkukoiran Romaniassa viime viikolla ja FluFlu oli sosiaalinen sekä vieraille ihmisille että toisille koirille. Sylissä poika tuntui viihtyvän erittäin hyvin. Alinan mukaan FluFlu on “crazy dog” joka myös aktiivien vierailun aikana hyppi ja pomppi ympäriinsä helteisestä kesäpäivästä huolimatta. Vauhdikkaita päiviä on siis luvassa tämän pojan tulevalle omistajalle. Tarhalla FluFlu haukkuu melko paljon.

Lisätty kuvia.

22.7.2016
Iloisia uutisia, FluFlu-tättähäärä on varattu Saksaan :).

————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Fluflu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fluflu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.