Päivitetty 27.02.2017

Kodin saanut koira: BRODY (Nyk. Noki)


Syntymäaika: 08/2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
ei kastroitu

30.08.2016

Brody on hylätty parisen kuukautta sitten yhteystyökumppanimme Roxana Deissiman kotikylän kadulle. Brody oli löydettäessä hyvässä kunnossa ja näin ollen uskotaan että sillä on ollut oma koti ja siitä on huolehdittu. Roxanan isä huolehti pikku miehestä ja ruokki sitä. Yhtenä päivänä koiraa ruokkiessaan ohi mennyt mies huusi että aikoo myrkyttää koiran jos se vielä pyörii kadulla. Näin ollen Roxanan oli pakko ottaa Brody turvaan jottei se päädy myrkytettäväksi vain koska joitain alueen asukkaita tämä pieni ja ystävällinen koira ärsytti.

Brody on hyvin kiltti ja ihmisrakas koira. Se pitää lapsista kovasti ja on äärettömän sosiaalinen muiden koirien kanssa. Se on leikkisä ja iloinen vesseli. Brody on mitä mahtavinta perhekoira materiaalia. Se on vauhtia, iloa ja rakkautta pienessä paketissa. Brody jaksaa varmasti pidempääkin lenkkeilyä ja on väsymätön leikkikaveri lapsille.

Kooltaan poika on pieni, noin 35 senttiä korkea ja painaa noin 7-8 kiloa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brody saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brody on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

08.08.2016

Brody on varattu omaan kotiinsa Suomeen, jossa häntä odottaa Kulkureiden kautta adoptoitu Villa (ent. Fleur)

16.10.2016

Brody saapui omaan kotiinsa Suomeen.

15.01.2017

On nyt kulunut kolmisen kuukautta siitä, kun olimme yötä vasten lentokentällä odottelemassa Brodyn saapumista. Lento lykkääntyikin ainakin kerran, mutta tänä päivänä voimme todeta, että hyvää kannatti odottaa! Ero oli melkoinen meidän maaliskuussa saapuneeseen rescuekoiraan (Villa) verrattuna, joka ei uskaltanut kävellä ainakaan vuorokauteen. Brody astui reippaasti, rinta rottingilla ja häntä pystyssä ulos kuljetuskopasta kuin ajatellen: “Mikäs tää mesta on?”. Muodollisuuksien jälkeen olimme kotona keskellä yötä noin klo 3.00. Brodyn löytäjä Roxana kertoi, että Brody saattaa joskus joutua pieneen kahnaukseen toisten koirien kanssa, joten vähän jännitimme miten käy kun Villa odottelee meitä kotona. Turhat huolet pois, mitään ei tapahtunut. Tai tapahtui: Ensimmäisenä se meni omalle pedilleen ja alkoi välittömästi “matoilemaan”, eli riemuissaan pyörimään, kierimään ja mukeltamaan. Uutta nimeä tuumailtiin ja Brodysta tuli Noki.

Ensimmäiset kaksi yötä Noki nukkui isin kanssa olohuoneessa, äiti ja Villa nukkuivat makuuhuoneessa sängyssä, niin kuin tyttöjen kuuluukin. Tutustuminen Villan kanssa sujui ongelmitta ja kolmantena päivänä lyötiin jo leikiksi. Hierarkia koirien välillä on myös ollut alusta asti selkeä eikä kumpikaan ole kertaakaan “hakenut paikkaansa”: Noki johtaa ja Villa seuraa.

Vaikka Noki on kooltaan suloisen pieni, antaa ulkonäkö viitteitä, että pojassa on staffia ja/tai pittiä. Se tulee luonteessa myös hurjan paljon esiin. Noki rakastaa ihmisiä, pusuttelua ja kaikenlaista läheisyyttä. Noki kapuaakin oma-aloitteisesti syliin ja nukkuu mielellään isin kainalossa. Se ei kuitenkaan ole iholla jatkuvasti, vaan hakeutuu myös itse välillä lepäämään omalle pedille, missä meillä koirat saavat olla rauhassa. Katukoiran tausta näkyy ja se on pääosin tosi rohkea, mutta joissakin tilanteissa huomaa, että se on kohdannut myös pahuutta. Silloin, kun uusi mies tuttavuus ojentaa käden silittääkseen, Noki vetäytyy askeleen taaksepäin, jotta saa nuuhkaista ja tarkistaa ensin lähestyvän käden. Kun käsi on todettu vaarattomaksi, kaikki jatkuu normaalisti. Nokista huomaa myös sen, että se on joutunut menneisyydessä väistelemään autoja. Kun ylitämme tietä esim. liikennevaloissa, niin se ei koskaan halua kävellä auton ja taluttajan välissä. Kolmanneksi, kun Noki joutuu kuralenkin jälkeen pesulle, niin alussa se jopa tärisi ja silmistä paistoi kauhu. Tätä emme osaa sen koommin analysoida mistä se johtuu, mutta joissain maissa kulkukoiria yritetään hätistää heittämällä niiden päälle vettä. Tiedä häntä, onko Nokille käynyt näin, mutta veden se yhdisti johonkin negatiiviseen. Suomessa pesulla käymisestä saa palkinnon ja nykyään Noki sen jo ymmärtää.

Katuelämä näkyy myös siinä, että jokainen ateria syödään kuin se olisi viimeinen. Alussa olikin aikamoinen show opettaa Noki odottamaan ruokakupin äärellä lupaa ennen kun sai ottaa. Tätä nykyä tämä sujuu myös ongelmitta.

Syy, miksi otimme Nokin, oli se, että arka Villa-tyttö tarvitsi kipeästi reipasta kaveria, joka näyttää miten kivaa kotikoiran elämä voi olla. Ja voi pojat Noki on sen näyttänyt! Nokinenä suhtautuu kaikkeen riemulla ja rakkaudella! Ennen lenkkejä ja lenkkien jälkeen meillä hepuloidaan. Ruoan jälkeen hepuloidaan. Kun äiti ja isi tulevat töistä kotiin niin hepuloidaan. Ja välillä hepuloidaan ihan muuten vaan, ei se aina mitään erityistä syytä tarvitse.

Maailman paras asia Nokin mielestä on tyynyt! Niiden päälle on ihanaa käpertyä rullalle. Nokilla on “ihana” (joskus se kyllä vähän ärsyttää) tapa vetää pedatulta pediltä peitot pois ja asettua nukkumaan isin tai äitin tyynyn päälle. Me ei kyllä ymmärretä miksi sitä samaa asiaa ei voi tehdä siinä päiväpeiton päällä…? Noki myös kantaa meidän tavaroita kun ollaan töissä. Sohvalta ja pitkin olohuonetta löytyy vakiona aina isin verkkarit ja T-paita sekä meidän molempien kenkiä. Mitään se ei niistä tuhoa vaan vie ne Villan luo ja sitten ne yhdessä asettuvat levolle meidän tavaroiden päälle. Piilokamerat osoittavat, että pikkuset nukkuvat tassu tassua vasten työpäivien ajan. Yöt Noki nukkuu meidän tyynyjen välissä kerällä ja Villa meidän välissä pitkänä puikulana.

Vaikka Noki otettiin meille rohkaisemaan ja antamaan kaveruutta toiselle koiralle, se on antanut meille vielä enemmän! Noki vie kaikkien sydämen mennessään, se vaan tulee ja ottaa sen. Villa on herännyt eloon Nokin ansiosta ja niin ollaan mekin. Kaikkinensa Nokin kanssa on ollut hyvin vähän haasteita ja ongelmia ei ollenkaan. Sisäsiisti se on ollut alusta asti ja käveli myös ensimmäisestä hetkestä hihnassa kuin se olisi tuttu juttu. Alussa oli pientä remmirähinän alkua, mutta se saatiin parissa viikossa karsittua pois, poika kun tekee mitä tahansa suupalan eteen.

Meidän sydän särkyy, kun mietitään sitä, että joku mies oli uhannut myrkyttää meidän pikku pojan! Emme voisi enää kuvitella arkea ilman Nokia vaikka tuo on meillä niin vähän aikaa ollutkin. Tuntuu siltä, että se olisi ollut meillä aina. Ja yksi asia on varma: tästä eteenpäin se tulee olemaan meillä aina, ja kukaan ei enää uhkaa sitä! Iltaisin Noki kallistaa päänsä tyynylle ja tuhisee meidän korvaan. Noki on nyt turvassa ja sitä ei enää ikinä hylätä!

Kiitos Kulkurit ja Roxana Deissima.

Brody yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.