Toimintasuunnitelma 2016

 

Rescueyhdistys Kulkurit ry on aloittanut toimintansa toukokuussa 2012. Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa kohdemaansa Romanian eläinsuojeluun monitahoisesti ja usealla sektorilla. Merkittävimpinä toimialueina ovat steriloinnit, valistus ja adoptiotoiminta. Näitä pääkohtia tukevat lukuiset muut toiminnot, kuten tapahtumien ja kohdennettujen keräysten järjestäminen, kohdemaassa valistuskampanjoiden tukeminen ja yhteistyökumppaniemme käytännön arjen helpottaminen erilaisten projektien kautta.

Steriloinnit ja valistustyö

Kuluvana toimintavuotena haluamme keskittyä edellisvuosien tavoin vaikuttamaan kohdemaamme kodittomien eläinten ongelmaan kestävällä ja eettisellä tavalla, mittavin sterilointiprojektein. Sterilointien parissa tehtävää työtä kehitetään joka vuosi entisestään ja tänä vuonna tulemme panostamaan Spay&Neuter Tourin muodossa eläinten sterilointeihin ympäri Romaniaa.

Rosiori De Veden kunnianhimoinen massasterilointiprojekti jatkuu myös vuonna 2016 ja tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää projektia entistä vetovoimaisemmaksi ja tunnetummaksi erityisesti paikallisen väestön keskuudessa.

Kaikki Kulkurien sterilointikampanjat toteutetaan jatkossakin ammattitaitoisten yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Paikallisen väestön valistus on oleellinen osa toimintaamme ja kuluvalla toimintakaudella haluamme panostaa siihen edellisiä vuosia enemmän. Etenkin lasten ja nuorten valistus ja vaikuttaminen sitä kautta Romanian tulevien sukupolvien tietoisuuteen sekä asenteisiin eläimiä kohtaan on merkittävä tavoitteemme. Syksylle on suunnitteilla Kulkurien valistuspaketti, jonka lanseeraustavoite on Rosiori de Veden kaupungissa lokakuussa. Valistuspakettia on tarkoitus käyttää kouluissa ja päiväkodeissa, ja sitä on helppo muokata tarvittaessa myös Suomessa käytettäväksi.

Adoptiotoiminta

Kuluvana vuonna adoptiotoiminta tulee pysymään ennallaan ja panostamme ennenkaikkea nykyisen adoptioprosessin laadun ja toimivuuden ylläpitämiseen. Kaikki kauttamme kotia etsivät koirat tulevat adoptio-ohjelmaan luotettavien yhteistyökumppaniemme kautta ja kaikki koirat käyvät läpi vaaditut terveystarkastukset yhteistyöeläinlääkäriasemamme Clinica Veterinara Onevetin tiloissa. Yhdistyksen aktiivit tulevat myös tulevana toimintavuotena vierailemaan noin kahden kuukauden välein Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona, jotta voimme itse tutustua adoptio-ohjelmassa oleviin ja sinne tuleviin koiriin.

Adoptioprosessia on entisestään hiottu ja hiotaan tarpeen mukaan, jotta mahdolliset uudelleensijoitukset saadaan minimoitua ja oikea koti ja koira varmasti kohtaavat. Tässä avainasemassa ovat yhdistyksen kokeneet koiravaraajat, joiden kanssa pyrimme jatkuvasti kehittämään adoptiotoimintaa ja haastatteluprosessia. Myös jälkihuolto ja adoptioperheiden tukeminen ongelmatilanteissa on oleellinen osa adoptioprosessia.

Muuta

Tulevana toimintavuonna osallistumme ja järjestämme lukuisia tapahtumia (Lemmikkimessut, Ravintolapäivät) varojen keräämiseksi.

Järjestämme kohdennettuja keräyksiä sterilointeja varten ja tulevana toimintavuotena tulemme myös aloittamaan uuden tarhaprojektin eläinsuojelija Carmen Mandescun uuden CARPE-yhdistyksen kanssa.

Kuluvalla toimintakaudella panostamme lisäksi jäsenhankintaan ja kannatustuotevalikoimamme uudistamiseen ja näiden kohteiden markkinointiin. Verkkokauppamme Hobo Shop liittyy oleellisesti edellä mainittuihin asioihin.

Kulkurien Internet- ja Facebook-sivut tulevat olemaan pääasiallisia tiedotusvälineitä. Kuukausittaisen uutiskirjeen muodossa jäsenet saavat tietoa tulevista tapahtumista ja ohjautuvat kotisivuillemme. Tavoitteena on tänä vuonna saada uudet nettisivut valmiiksi. Lisäksi päivitämme edelleen aktiivisesti Instagram-tiliämme.

Jatkamme tänä vuonna myös tiivistä yhteydenpitoa yhteistyökumppaneihimme ja pyrimme olemaan aina ajan tasalla huomiota vaativissa asioissa.

 

Lue myös:

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Kulkurien hallitus 2024-2025 on valittu

Rescueyhdistys Kulkurit ry valitsi vuosikokouksessaan 11.5.2023 uuden hallituksen kaudelle 2024-2025. Hallitus järjestäytyi 14.5., ja nyt on aika esitellä yhdistyksen uuden hallituksen jäsenet. Nina Ehrström hallituksen puheenjohtaja "Ensikosketukseni rescuetoimintaan...

lue lisää

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi: Varainkeruukoordinaattori

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Toiminnanjohtajan uuden vuoden tervehdys 1.1.2024

Valoisaa vuoden ensimmäistä päivää! Saan jälleen kerran tervehtiä teitä Kulkurien tukijat, seuraajat, aktiivit ja adoptioperheet sekä kaikki muut toiminnastamme kiinnostuneet eläinten ystävät. Uuden uutukaisen vuoden kynnyksellä me luomme katseen eteenpäin, mutta sitä...

lue lisää

Tiedote: Kulkurit lomalla 18.12.2023–7.1.2024

Kulkureissa lomaillaan kolmen viikon ajan ajalla 18.12.2023-7.1.2024. Tänä aikana meillä otetaan ansaitusti iisisti ja ladataan akkuja, jotta jaksamme auttaa kodittomia koiria alkavanakin vuonna. Loma vaikuttaa jonkin verran toimintoihimme, joten tässä muutamia...

lue lisää

Tiedote 15.9.2023: Ruokaviraston koirarekisteri

Mikä koirarekisteri? Koirarekisteri on Ruokaviraston ylläpitämä viranomaisrekisteri, johon talletetaan maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 68/2022 5 § mukaiset tiedot koirista ja koirien haltijoista. Rekisteri on avautunut koirien haltijoille käytettäväksi...

lue lisää