Kodin saanut: TONY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TONY

* n. 6kk

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

20.05.2013

Joulukuisena pakkasaamuna “Save and Care Dog Rescue”- järjestön eläinsuojeluaktiivit löysivät pahvilaatikon, jonka sisältä paljastui neljä pienen pientä palelevaa koiranpentua. Pennut vietiin turvaan yksityiselle tarhalle, jossa ne ovat saanet kasvaa ja vahvistua. Pennuille annettiin nimet Antonia, Cassie, Sunny ja Tony. Tony on pentueen ainoa poika. Pennut ovat nyt noin 6kuukauden ikäisiä.

Tarhalla pennut ovat tottuneet niin ihmisiin kuin muihin koiriin ja tulevat kaikkien kanssa toimeen. Myös kissoihin pennut ovat saaneet tutustua. Kaikki lapsosista ovat leikkisiä, aktiivisia ja sosiaalisia.

Pentueen ainoa poika, komea, beige-valkoinen Tony on rohkea pikkumies. Tony on siskonsa Cassien lailla aina ensimmäisenä siellä missä tapahtuu, oli sitten kyse leikistä tai ihanien ihmisten läsnäolosta. Aktiivinen Tony on kuitenkin kiltti touhottaja, joka tulee kaipaamaan oikeanlaisia virikkeitä ja kivaa tekemistä, ettei ala purkamaan energiaansa vähemmän toivottuihin toimintoihin. Tonylla on varmasti omalle ihmiselleen paljon annettavaa ja se myös odottaa perheeltään samaa. Tonyn olisi jo korkea aika päästä rakastavaan kotiin, jossa elää arvostettuna perheenjäsenenä.

Vaikka Tony tulee tarhalla toimeen kaikkien koirien kanssa, emme suosittele Tonya toisen samanikäisen uroksen kaveriksi.

Pennuissa on taustalla jotain vahvempaa rotua, joten tulevan kodin täytyy omata vahva koirakokemus ja olla valmiita panostamaan tapakasvatukseen.

Huomioithan, että koiran tulee mahtua elämääsi ainakin seuraavat 10 vuotta, niin ylä- kuin alamäissäkin. Tulevan kodin tulee muistaa, että pennulle tarvitsee opettaa kaikki alusta alkaen, sisäsiisteydestä, remmikävelystä ja muista suomalaisen kotikoiran tärkeistä opeista lähtien. Pennut etsivät motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja loppuelämäkseen, eikä niitä tule ottaa hetken mielijohteesta.

Tony painaa tällä hetkellä noin 12-15 kiloa ja tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi.

Tony tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, tunnistemerkittynä, madotettuna ja ulkoloishäädettynä.

07.06.2013

Tonylle lisätty kuvia ja video.

23.07.2013

Tony pääsi omaan kotiinsa Suomeen 19.07.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: