Kodin saanut: MANGO (Fruity-pentu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

6/2013

MANGO

* n. 12vko (vk24)

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

30.5.2013

Kevät on kaunis ja lämmin. Kevät on täynnä tuoksuja. Keväällä luonto herää eloon. Keväällä syntyy paljon pentuja… 10. toukokuuta 2013 neljä pienen pientä, äärettömän kaunista tyttöpentua saapui Glinan tarhalle. Asociatia A Doua Sansan väki oli aivan ihastuksissaan näistä kaunottarista, vaikka harmitus pentujen kohtalosta oli varmasti suuri. Pennut olivat niin pieniä, että ne olisivat vielä tarvinneet emoaan, suojelemaan ja opastamaan. Kuitenkin, niin kuin niin monet muutkin koirat, pennut päätyivät tarhalle odottamaan mitä tulevaisuudella on niille tarjota.

Pennut saivat ensimmäiset loishäädöt ja rokotteet niin pian kuin mahdollista saapumisensa jälkeen. Pennut arvioitiin noin 7 viikon ikäisiksi löytöhetkellään. Glinan tarhalla on tapana, että pennut nimetään vasta ensimmäisestä rokotuksesta selvittyään, koska ei ole tavatonta että pentu menehtyy ennen tai heti rokotuksen jälkeen. Kun niin kurjasti käy, on työntekijöille helpompaa surra nimetöntä pentua muiden joukossa, kuin yksilöityä suloista palleroa.

Tämä nelikko sen sijaan selvisi ensimmäisestä rokotteestaan ja ne saivat kaikki ikiomat nimensä. Pentujen erityisen värityksen takia tuli nimen antajalla ensimmäisenä mieleen hedelmät. Erilaiset keltaisen, oranssin ja punaisen sävyt toivat mieleen aprikoosin, mangon, persikan ja kirsikan. Saanko siis esitellä Fruity-pennut: Apricot, Mango, Peach ja Cherry! Nyt pennut ovat saaneet toiset rokotuksensa tänään ja ne ovat valmiita matkaamaan Suomeen heinäkuussa. Aika tarkentuu, kun pentujen rokotusohjelma etenee.

Kolme päivää Fruity-pentujen löytämisen jälkeen tarhalle saapui äärettömän kaunis hysky-emo pentuineen. “Voi tätä pentujen määrää”, ajatteli varmaan tarhan työntekijät. Ei mennyt aikaakaan, kun tarhan työntekijät huomasivat samannäköisyyden pentujen välillä. Ei siis ollut Fruityja ja huskyemoa pentuineen, vaan oli husky-emo ja seitsemän pentua! Husky-emo nimettiin Nayelaksi ja sekä hän että kolme samaan aikaan löydettyä pentua varattiin Romanialaisiin koteihin. Fruityja ei Romaniassa sen sijaan huolittu, joten yritämme nyt löytää niille ikiomat kodit Suomesta!

Fruityjen emo Nayela on noin 50-55cm korkea ja painaa noin 18-20kg. Se näyttää jopa puhtaalta huskyltä. Ei kuitenkaan tiedetä, kuka tai millainen on pentujen isä, mutta jotain suuntaa ehkä emon koko voi antaa myös pentujen tulevalle kokoluokalle. Voidaan kuitenkin olettaa, että pennut perivät huskyn luonnetta ja tarpeita, joten pennuille etsitään aktiivisia ja aidosti liikunnallisia koteja. Mikäli koti sijaitsee kerrostalossa tai muuten vilkkaassa ympäristössä, tulee kodin varautua ja panostaa yksinoloharjoituksiin. Pennut ovat saaneet elää emonsa kanssa 9 viikkoisiksi asti ja ovat saaneet tarhalla paljon sekä ihmis- että koirakontakteja, joten ne ovat sosiaalistuneet normaalisti.

 

7.6.2013

Fruity-pennut kasvavat ja kaunistuvat! Vielä ei ole ilmeentynyt minkäänlaisia eroja tyttöjen luonteissa, kaikki ovat iloisia, aktiivisia, uteliaita, sosiaalisia ja leikkisiä normaaleja pentuja. Glinan tarhalla on nyt hyvin paljon pentuja, joiden kanssa Fruityt leikkivät mielellään. Ihmisiä Fruityt rakastavat myös hirmuisen paljon. Virtaa tyttösillä riittää, joten kodin tulee olla varautunut pennun kasvattamiseen ja aktiivisen koiran tarpeiden tyydyttämiseen ja kouluttamiseen. Lisätty kuvia.

 

11.6.2013

Kulkurien porukka näki valloittavat Fruity-Girlsit reissullaan kesäkuun alussa. Fruityja kuvaillakseen reissaajat käyttivät sanoja “iloinen”, tohukas”, “sosiaalinen”. Fruityt ovat kuulemma peruspentuja, joiden kanssa vaarassa ovat niin kahkeet, nilkat kuin kengännauhatkin! Nyt olisikin paras hetki joku näistä pennuista adoptoida, kun ne ovat vielä niin kovin avoimia ja vastaanottavaisia uusille jutuille. Yksi pennuista, Peach, on jo varattu omaan kotiinsa. Missä on loppujen Fruityjen kodit? Fruityt ovat nyt noin 32cm korkeita. Lisätty kuvia.

 

11.7.2013

Mango on varattu Hollantiin.

 

23.7.2013

Mango on matkannut omaan kotiinsa Hollantiin.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa! Yhdistys edellyttää eläimen sterilointia 4kk:n sisällä saapumisesta Suomeen, mikäli toimenpidettä ei ole tehty lähtömaassa. Yhdistys korvaa 25% sterilointikuluista kuittia vastaan.

Yhteydenotot Nealle.

Viedoita pennuista! 11.5.2013 video1 ja 11.5.2013 video2 .

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: