Päivitetty 09.11.2015

Kodin saanut koira: TOOTSIE


tootsie 09/15

tootsie 09/15

TOOTSIE

* Arvioitu syntymäaika 06/15

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

27.9.2015
Rescueyhdistys Kulkurit ry:n aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Syyskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Onevet klinikalle, jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa.  Yksi näistä koirista on vasta noin 3.5kk vanha Tootsie. Romanialaisen tavan mukaisesti oli Tootsiekin oli hylätty kadulle emonsa ja kahden sisaruksiensa, Tinkyn ja Theon kanssa, kun siihen syystä tai toisesta kyllästyttiin. Tootsien onneksi nämä koirat päätyivät lähelle Onvetin koirasuojaa josta ne otettiin turvaan kinikan henkilökunnan toimesta. Nyt Tootsien on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Tootsien tavanneet aktiivit kuvaavat tätä pikkuneitiä iloiseksi ja leikkisäksi. Se on pentueen ujoin, mutta ei kuitenkaan liian arka. Tootsie tuntuu harkitsevan mitä tekee ja on muita pentuja rauhalllisempi. Kaiken kaikkiaan hyvin kiltti ja lempeä tyttö. Pentueen koirien oletetaan kasvavan noin 40-45cm korkeiksi ja noin 14-17kg painaviksi.

12.10.2015
Ihastuttava Tootsie on varattu omaan kotiin Suomeen!

7.11.2015
Tootsie pääsi lentämään omaan kotiinsa Suomeen tänään.

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tootsie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tootsie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tootsie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Yhteyshenkilö: Johanna Kotiaho.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.