Kodin saanut koira: SHAORMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Shaorma 09/15

Shaorma 09/15

SHAORMA

* Noin 1.5 vuotias

* Narttu

* Steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

19.3.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Kulkureiden pääyhteistyökumppaneiden, Anda ja Alina Murgun yhdistyksen  Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls) ylläpitämälle Jilavan tarhalle.  Tutustuessaan tarhan koiriin tapasivat aktiivit ensimmäisen kerran nuoren Shaorman, jonka Murgut olivat löytäneet Oltenitan kaupungin lähettyviltä. Iloisella luonteella hurmannut Shaorma on yksi niistä onnekkaista, joka tällä kertaa valikoitui mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan päästen näin aloittamaan kodinetsinnän Suomesta.

Kulkureiden aktiivit kuvailevat Shaormaa super-energiseksi koiraksi. Se ei olisi millään malttanut keskittyä, vaan sai mitä hulluimpia hepuleita ympäri häkkiään. Ihmisten seurassa Shaorma on sosiaalinen ja rohkea. Se tulee hyvin toimeen urosten ja vanhempien narttujen kanssa. Toisia nuoria narttuja Shaorma pyrkii pomottamaan, joten nuoren nartun kaveriksi Shaormaa ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Toimettomana tämä neiti keksii varmasti paljon ei-toivottua puuhaa, joten Shaormalle haetaan kotia, joka on valmis tarjoamaan energiselle koiralle paljon aktivointia ja liikuntaa. Shaorma on noin 45cm korkea ja painoa sillä on noin 17kg. Sitä ei ole vielä steriloitu, mutta toimenpide tullaan suorittamaan ennen Suomeen saapumista.

9.5.2015
Saimme tuoreita kuulumisia Shaormasta, kun Kulkureiden edustajat vierailivat Romaniassa toukokuun alussa. Neiti oli jälleen oma iloinen itsensä ja tuli innokkaasti pomppien tekemään tuttavuutta. Kiellettäessä se vain innostui lisää. Energisyydestä huolimatta Shaorma pystyy myös rauhottumaan. Yhteen asiaan se ei malta kuitenkaan kovin kauaa keskittyä.

Lisätty Shaormalle uusia kuvia.

13.7.2015
Energinen Shaorma odottaa edelleen omaa kotiaan Jilavan tarhalla. Kulkureiden edustajat tapasivat neidin heinäkuussa 2015 ja kertovat neidin olevan “aivan ihana”. Shaorma tuli vieraita vastaan rohkeasti häntä heiluen. Aluksi se pomppi ihmisiä vasten, mutta rauhoittui nopeasti. Rauhoituttuaan se antoi hyvin käsitellä itseään. Shaorma on luonteeltaan energinen ja leikkisä, josta todennäköisesti saisi harrastuskoiran johonkin lajiinkin, kunhan se ensin kotiutuu ja tottuu Suomi-koiran elämään. Vierailun aikana Shaorman ei kuultu haukkuvan.

Lisätty Shaormalle uusia kuvia.

23.9.2015
Kulkurien Romanian matkalla syyskuussa Shaorma oli edelleen oma iloinen itsensä. Se suhtautui vieraisiin ystävällisesti ja olisi koko ajan halunnut vain leikkiä. Olosuhteista ja virikkeettömyydestä huolimatta sympaattinen Shaorma vaikutaa tasapainoiselta ja kitiltä koiralta.

Lisätty uusia kuvia.

28.9.2015
Ilouutisia! Shaorma on varattu Ranskaan.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shaorma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shaorma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Shaorman varausta hoiti Taija Mäkinen.

Video Shaormasta.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: