Kodin saanut koira: SAMUEL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10.9.2015

10.9.2015

SAMUEL

* noin 7-8 -vuotias

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

21.9.2015
Tämä pieni Samuel-herra on ollut äärettömän onnekas, sillä se löydettiin harhailemasta autotieltä läheltä Kulkurien yhteistyötahon OneVetin hoitolaa. Samuelin onneksi hoitolan työntekijät huomasivat sen ja veivät turvaan, sillä muuten Samuel olisi saattanut jäädä rankkurien kynsiin ja päätyä kunnalliselle tappotarhalle. Nyt Samuel asustaa OneVetin hoitolassa odottaen ikioman kodin löytymistä.

Samuel on iältään arviolta jo noin 7-8 vuotias, mutta ikä ei vielä sen jaloissa paina, vaan se on innoissaan mukana kaikessa menossa. Samuel rakastaa kaikkia ihmisiä ja nauttii ihmisen huomiosta silminnähtävästi. Samuel ottaa sille vieraatkin ihmiset vastaan häntä heiluen kellahtaen selälleen saadessaan rapsutuksia. Samuel osaa hienosti tulla luokse huudettaessa ja päästessään ihmisen syliin se antaa pusuja ja vallan hymyilee. Koko Samuelin olemuksesta näkee kuinka se nauttii ihmisen seurasta.

Kulkurien aktiivit vierailivat OneVetin hoitolassa 10.9. ja tapasivat siellä Samuelin. He kertoivat Samuelin olevan rauhallinen, leppoisa, huoleton ja kerrassaan ihana tapaus! Tämä sympaattinen ja iloinen koiraherra teki siis suuren vaikutuksen Kulkurien aktiiveihin.

Muiden koirien kanssa Samuel tulee hienosti toimeen, ja jos toinen koira ärähtää sille, väistää Samuel kohteliaasti. Samuelin tulevassa kodissa voisi siis olla myös koirakaveri odottamassa.

Samuel on “pieni suuri koira” eli korkeudeltaan se on noin 25-30 cm, mutta painoa sille on kertynyt jo enemmän kuin pienelle koiralle olisi hyväksi eli reilut 10 kiloa. Samuel on siis erittäin tukevasssa kunnossa ja tulevan kodin onkin tärkeä kiinnittää huomiota tähän asiaan. Samuelilta tulee saada pudotettua muutama kilo painoa oikean ruokinnan ja riittävän liikunnan avulla tulevaisuudessa, sillä ylipaino ei tee koiran nivelille tai elimistölle hyvää.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhemman koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Samuel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samuel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

29.9.2015
Samuel on varattu ikiomaan kotiin Saksaan ja saa sieltä kodin!

Samuelin yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: