Päivitetty 29.09.2015

Kodin saanut koira: TIMI


12.3.2015

12.3.2015

TIMI

* noin 7-8 -vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

4.5.2015
Timi on yksi monesta sadasta Rosiorin kunnallisella tarhalla olevasta koirasta. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Tämä nuori eläinsuojelija, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille.

Timi asuu ketjussa tarhan pihalla, koska se oli muiden koirien silmätikkuna häkissä. Ihmisiä kohtaan Timi on erittäin sosiaalinen ja ihmiset ovatkin sille kaikki kaikessa. Timi tulee myös muiden koirien kanssa toimeen, erityisesti narttujen kanssa. Timiä ei luovuteta samanikäisen uroksen kanssa samaan kotiin varmuuden vuoksi. Ulkonäön perusteella voidaan arvioida siinä olevan ripaus terrieriä tai snautseria eli todennäköisesti herrasta löytyy myös kipakka puoli.

Kulkurien aktiivit tapasivat Timin Rosiorissa maaliskuussa 2015. He kuvailivat Timin olevan kerrassaan valloittava tyyppi: herkkä herra, joka haluaa vaan syliin ja painautuu kiinni. Timi on ympärillä pyörivien pentujen kanssa erittäin kärsivällinen, mutta arvostaisi varmasti rauhallista kotia.

Timi ei hauku tarhalla, joten sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa.
Kooltaan Timi on noin 40cm korkea ja enintään 15kg painava.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

26.8.2015
Timi on siirtynyt Rosiorin tarhalta OneVet-klinikan tarhalle, jossa se on paremmassa turvassa. Lisätty uusi kuva Timistä, kun se on juuri saapunut OneVetin tarhalle.

22.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Timin OneVet-klinikan hoitolassa 10.9. ja ihastuivat tähän herraan täysin! Timi ei ole mikään päällepäsmäri, eikä siksi ollut ensimmäisenä moikkaamassa ihmisten mennessä sen häkkiin, mutta innokkaampien koirien väistyttyä tuli Timi tervehtimään tulijoita iloisesti. Timi nauttii silmin nähden ihmisen huomiosta ja pusuttelee sille vieraidenkin ihmisten käsiä onnelisena huomiosta. Kokonaisuutena Timi on todella lempeä, hellyyttävä ja vaatimaton kaveri, joka ei turhia hötkyile. Timin korvissa ollut ilmeisesti tulehdus ja se on nyt antibioottikuurilla.

Lisätty uusia kuvia Timille. Timi vaikuttaa kuvissa helposti suuremmalta kuin todellisuuudessa onkaan, sillä se on vain noin 40 cm korkea. Missä olisi tämä ihanuuden ikioma koti?

29.9.2015
Timi on varattu ikiomaan kotiin Saksaan ja saa sieltä kodin!

Timi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Timi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Timin yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.