Päivitetty 29.09.2015

Kodin saanut koira: KUNO (nyk.Tito)


Kuno5 0715

 

KUNO

* arvioitu syntymävuosi 2012

* uros

* kastroitu

* Romaniassa.

 

 

 

05.06.2015
Pienikokoinen Kuno on löydetty harhailemasta kadulta, joka on rankkureiden päivittäisessä valvonnassa. Asociatia a Doua Sansan vapaaehtoisilla olikin ihmeteltävää, kun miettivät, miten Kuno on pysynyt piilossa rankkureilta. Vapaaehtoiset kyselivät lähialueen taloista tuntisiko joku koiraa, mutta koska omistajaa ei löytynyt, otettiin Kuno mukaan ja toimitettiin yhdistyksen ylläpitämälle Glinan tarhalle.

Kuno on n. 2-3-vuotias pikkukaveri, jolla on kokoa n. 35 cm ja painoa 13 kilon paikkeilla. Kunon kropanmalli on pitkähkö ja matalajalkainen, mutta pientä terrierimäisyyttäkin on ulkonäössä nähtävissä. Kuno on pentuna sairastanut penikkataudin, josta ei ole jäänyt mitään merkkejä. Kunon rakenne on rotevahko ja luonteeltaan Kuno on leikkisä, mutta rauhallisuuttakin löytyy.

Kuno tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Sukupuolella ei ole Kunolle mitään välieä, mutta välillä toisten urosten kanssa tulee sanomista. Tosin Kuno ei ole aloittajana, eikä ota haastetta vastaan vaan lopulta poistuu paikalta. Kuno on sympaattinen ja miellyttävä koira, joka kaipaa kovasti ihmisen läheisyyttä. Kun Kunoa kutsuu, tai kyykistyy alas, tulee Kuno luokse. Rapsutettaessa Kuno laittaa silmät kiinni ja painautuu ihmiseen kiinni. Kuno on hyvin hurmaava ja vaikuttaa hyvinkin fiksulta ja hauskalta koiralta kaikin puolin.

15.08.2015
Hurmaava Kuno odottaa edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Kulkurien aktiivit tapasivat Kunon heinäkuun reissullaan ja heillä oli Kunosta vain positiivista sanottavaa. Kuno on arvokkaan oloinen pikkukoira, jolla on rauhallinen luonne. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Kuno jäisi jalkoihin, vaan herra kyllä ilmoittaa, jos riehakas kaveri meinaa istua päälle, tai joku pomottaa. Kuno vahtii ruokaansa muilta, joten tämä tulee uudessa kodissa ottaa huomioon. Kuno on tarhan lempeä jättitassu.

15.9.2015
Ihana nallukkamainen Kuno varattiin tänään omaan kotiin jossa oma perhe jo odottaa kovasti!

29.9.2015
Kuno saapui kotiin 26.9.2015. Onnea ja monen monta iloista hetkeä <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuno saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Video Kunosta Glinan tarhalta 07/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.