Kodin saanut koira: NOVA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Nova kaunistuu päivä päivältä 8/2015

Nova kaunistuu päivä päivältä 8/2015

NOVA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 1/2015

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

11.8.2015
Nova löydettiin noin parin kuukauden ikäisenä Kulkurien yhteistyökumppanin Asociatia A Doua Sansan ylläpitämän Glinan tarhan lähettyviltä. Tarhan työntekijät uskovat jonkun jättäneen Novan sinne löydettäväksi sillä on tunnettu, että tarhan työntekijät harvemmin pystyvät kääntämään katseensa kun koira, eteenkin pieni avuton pentu tarvitsee apua. Niin Nova päätyikin A Doua Sansan tarhalle etsimään sitä omaa kotiaan.

Nova on siis tällä hetkellä noin 8-9kk ikäinen ja kuuluu siihen pieneen koirajengiin joka saa olla vapaana tarhan aidatulla tontilla. Nova tuleekin toimeen moitteettomasti muiden vapaana liikkuvien koirien kanssa. Nova kuitenkin voi välillä lähteä muiden mukaan haukkumaan jollekin koiralle jossain häkissä mutta ei ole se joka aloittaa tämän haukkumisen. Arvioltaan Novasta tulee aikuisena keskikokoinen, eli noin 45-50cm, 18-20kg. Tällä hetkellä Nova on noin 40cm korkea ja painaa noin 12kg.

Kävimme Romaniassa heinäkuussa 2015 ja koimme erittäin helteisen ja antoisan päivän Glinan tarhalla. Nova oli meille uusi tuttavuus ja erittäin mieluisa sellainen. Nova tuli tervehtimään meitä, oli kiinnostunut siitä mitä teimme ja tuli kivalla tavalla pyytämään huomiota mutta ei kuitenkaan lähtenyt häsläämään. Nova tulee toimeen useimpien ihmistenkin kanssa hyvin, mutta eräs vapaaehtoistyöntekijä tarhalla pelotti tätä nuorta tyttöä hieman. On siis mahdollista, että tämä henkilö muistutti Novaa jostain epämielekkäästä tapahtumasta Novan elämän alkutaipaleelta.

Nova on iloinen, sosiaalinen ja ystävällinen pentu joka varmasti, ajan kanssa, mielellään osallistuisi omistajansa kanssa kaikennäköiseen hauskaa toimintaan.

23.8.2015
Nova jatkaa yhtä iloisena kuin ennenkin. Romaniassa on edelleen erittäin lämmin mutta helle ei ole hermostuttanut, eikä ärsyttänyt Novaa joka positiivisella mielellään yrittää löytää ilonaiheita jokaisesta asiasta mitä tulee vastaan. Tällä hellyyttävälle nuorelle tytölle on lisätty uusia kuvia.

14.9.2015
Ihanalle Novalle kantautuu ihania uutisia. Tytöllä on tiedossa oma koti ja oma perhe!

29.9.2015
Nova pääsi matkaamaan omaan kotiin lauantaina 26.9.2015. Onnellista elämää koko perheelle <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nova saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nova on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: