Kodin saanut: TORA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

TORA

* Steriloitu Narttu

*  n.2 v

*  Romaniassa

 

 

 

24.03.2013

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat, kuten lähes kaikilla romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla, hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista ja tulevaisuus oli synkkä.

Talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään. Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin. Buzaun koirista 18 on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla ja ne on sijoitettu yksityiselle koiratarhalle, jossa koirat ovat ulkona, mutta ne saavat päivittäin ruokaa, niistä huolehditaan ja ne pääsevät eläinlääkärille tarvittaessa.Anda on saanut tukijoistaan saksalaisia ja tanskalaisia kummeja Buzaun koirille, joiden avulla Anda saa maksettua yksityisen tarhan pitäjälle koirien hoidosta ja ruuasta. Osa koirista tulee Kulkurien sivuille etsimään omia kotejaan.

Tora on yksi näistä Buzausta pelastetuista koirista ja tällä hetkellä Tora majailee yksityisessä hoitolassa, sillä Andalla on juuri nyt kovin täyttä. Tora asuttaa häkkiään tällä hetkellä neljän muun koiran seurassa. Tora on n. 2 vuotias tumma kaunotar, jolla on silmissään lempeä katse. Tora on n. 50-55cm korkea ja painaa n. 15 kiloa.

Tora on kiltti, rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa mainiosti. Myös ihmiset ovat Toran mielestä mukavia. Kissoja Tora ei ole tavannut, joten Toran suhtautuminen kissoihin on suuri kysymysmerkki. Toivomme Toran tulevalta kodilta pitkäjänteisyyttä opettaa Tora kotikoiran tavoille, sillä esim. hihnakäytös ei luultavasti ole tälle neitokaiselle mitenkään tuttu asia.

Tora tuodaan Suomeen steriloituna, rokotettuna, sirutettuna, tautitestattuna ja EU-passilla varustettuna.

Mahtuisiko sinun sydämeesi ja kotiisi tällainen tumma kaunotar?

 

13.06.2013

Tora odottelee edelleen kotia Romaniassa yksityishoitolan tiloissa. Tora jakaa häkkinsä sivuiltamme löytyvän Froyan kanssa ja näistä likoista ei vauhtia puutu. Tora on edelleen hyvin ystävällinen tyttö, kuten aiemminkin, mutta on reipastunut ja rohkaistunut kovasti. Torasta onkin muutamassa kuukaudessa kuoriutunut varsinainen sosiaalinen energiapaketti. Tora on iloinen ja vauhdikas tyttö, joka tutustui mielellään vieraisiin ja yritti häkin ovestakin ulos heti tilaisuuden tultua. Tässä olisi jollekin oikein mainio ystävä loppuelämäksi. Lisätty Toralle uusia kuvia.

12.08.2013

Tässäpä sitten olisi Tora, energiapaketti, vauhtilikka, sosiaalinen häseltäjä ja ilopilleri. Kulkureiden Salla, Nea ja Jenni tapasivat Toran Romanian matkallaan heinäkuussa ja tässä neidissä on vauhtia ja tilanteita samassa paketissa. Tora on äärettömän hyväntahtoinen ja ystävällinen, mutta toisinaan vauhtia on liikaa ja ajatus jää jälkeen. Tora tulee mahtavasti toimeen kaikkien koirien kanssa ja suhtautuu kaikkiin ihmisiin samalla uteliaalla innokkuudella.

Toran vauhti ja energiataso asettavat muutaman kriteerin tulevalle kodille. Kodin olisi hyvä olla aktiivinen, sillä Torasta tuskin on sohvaperunaksi. Todella energinen koira vaatii myös reilusti ns. pääjumppaa, eli pelkkä fyysinen rasittaminen ei tämän tyyppiselle koiralle riitä alkuunkaan. Tora saattaisikin sopia mainiosti perheeseen, jossa harrastetaan koirien kanssa mielellään monenlaista. Vauhtinsa ja energisyytensä vuoksi Tora ei välttämättä sovellu perheeseen, jossa on taaperoikäisiä lapsia.

Missä on tämän mahtavan energiapaketin oma, rakastava ja aktiivinen koti?

24.9.2013

Tora on varattu Ranskaan.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteydenotot Johannalle

6.10.2013

Tora on saanut kodin Ranskasta 4.10.2013.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: