Kodin saanut: BELLBOY (nyk. Popi-Artturi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BELLBOY

* n. 5-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

06.06.2013

Pieni Bellboy ja sen kanssa samassa häkissä kyhjöttäneet kolme muuta koiraparkaa pelastettiin Rosiorin kuolemantarhalta maaliskuussa 2013.

Väsymättä eläinten oikeuksia ajava Cornelia Stan käy säännöllisesti kotikaupunkinsa Rosiorin kunnallisella tarhalla katsomassa koiria. Tältä noin 130 km Bukarestista sijaitsevalta keskitysleiriltä hän pelastaa yksittäisiä koiria, joiden katsoo tarvitsevan akuuttia lääkinnällistä apua, tai jotka hänen mielestään ovat soveltuvia ulkomaiseen adoptioon. Bellboy oli yksi onnekkaista. Sen kanssa samaa ahdasta häkkiä asuttaneet koirakaverit on jo adoptoitu omiin koteihinsa Saksaan ja Ruotsiin.

Bellboy on arviolta noin 5-vuotias, kastroitu uros, jolla on painoa noin 9 kg verran. Luonteeltaan se on ystävällinen ja tulee toimeen muiden koirien kanssa. Jossain vaiheessa, ehkäpä tarhalle jouduttuaan, se oli saanut nenilleen; todennäköisesti joku oli potkaissut sitä naamaan. Kuono oli löytöhetkellä ollut paisunut ja vaatinut hoitoa. Nenä on nyt jo kunnossa ja sen voi työntää taas joka paikkaan 🙂

Cornelian yhteistyökumppanina on Kulkureiden bukarestilainen luottoeläinlääkärikeskus OneVet, jonka hoitolassa Bellboy on ollut kolmisen kuukautta. Siellä poika odottaa lähtövalmiina uutta kotia. Olisiko se juuri sinun luonasi?

Bellboy luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana. Se on valmis matkustamaan Suomeen vaikka heti. Koska Bellboyn elämäntarinasta ei ole tarkempaa tietoa, tulevan kodin on syytä varautua opastamaan sitä kärsivällisesti uuden elämänsä alkutaipaleella. Se tulee tarvitsemaan opastusta – tai ainakin mieleenpalauttamista – sisäsiisteyden ja hihnassa kävelyn kanssa. Tärkeintä on, että se saa sopeutua rauhassa ja siihen suhtaudutaan kaikella sillä lempeydellä, josta se on tähän saakka jäänyt paitsi.

09.06.2013

Aktiiviemme Romanian-matkan saldona saimme upeita kuvia pienestä Bellboysta! Reipas pikku-ukko on aivan valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen. Enää oma, rakastava perhe puuttuu. Anyone?

30.07.2013

Kulkureiden Aktiivit vierailivat OneVet-hoitolassa toissa viikolla, ja treffasivat reisuullaan myös Bellboyn. He kuvailevat sitä iloiseksi ja rohkeaksi, mutta ei yhtään dominoivaksi. Se tosiaan tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ja on “hyväntuulinen ja hauska tapaus”. Vain rakastava koti puuttuu!

24.08.2013

Bellboyn tilanne tuntuu ihmeelliseltä: poika on pieni, kätevän kokoinen, selkeästi tosi komea, iloinen, sosiaalinen – kaikin puolin hyvä tyyppi. Silti siitä ei ole tullut yhtään kyselyä. Bellboylla olisi paljon hyvää energiaa jaettavaksi uudelle kodilleen.

Jos olet tutustunut huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät varmasti voivasi tarjota Bellboylle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

19.09.2013

Bellboy on varattu <3

06.10.2013

Bellboy, nykyisin Popi-Artturi, on saanut oman kodin Suomesta <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: