Kodin saanut: PUSICA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

 

PUSICA

* n. 1,5v

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

06.04.2013

Pusica on nyt Romaniassa eläinsuojelija Anda Murgun luona.

Pusican tarina jonka tiedämme, alkoi vuosi sitten talvella, kun lapset toivat kaksi paleltumaisillaan olevaa pikku pentua Andan portin taakse. Pennut taistelivat pitkään hengestään, koska pikkuiset olivat todella ottaneet kylmää ja emon lämmön ja ruuan puute vaivasi pikkuisia. Andan hoivalla ja huolenpidolla pennut vahvistuivat vähitellen. Vahvoina ja elämänhaluisina pikkuisina molemmat pennut selvisivät ja kasvoivat isoiksi.

Pusica on kiltti ja todella ystävällinen pikkuinen. Pusica on sisartaan Ochisoria hieman rohkeampi ja sosiaalisempi. Pusica on ihanan oloinen ja iloinen tyttönen. Pusica asustaa samassa tilassa useiden muiden koirien kanssa ja tyttö tuleekin kaikkien kanssa moitteettomasti toimeen.

Pusican tulevan kodin tulee varautua opettamaan tytölle kaikki alusta alkaen, aina sisäsiisteydestä ja remmikävelystä lähtien. Pusica on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla ja tyttönen ei tiedä siis mitään normaalista kotielämästä ja omistajan tuleekin tähän varautua. Pusica voisi sopia kotiin, jossa olisi jo koirakaveri valmiina.

Pusica painaa tällä hetkellä noin 12-15kg. Pusica on steriloitu.

16.07.2013

Pusica neiti odottelee edelleen kotiaan Andan tarhalla Romaniassa. Neitokainen on tällä hetkellä n. 12-15 kilon painoinen ja n. 45 cm korkea. Pusica on iloinen ja reipas tättähäärä, jolla energiaa ja leikkihaluja riittää välillä niin, että leikkikaverikin hermostuu tytön sähläykseen. Pusica on kuitenkin herkkä lukemaan toisia koiria ja alistuu heti, kun kaveri ärähtää tai ilmaisee, että nyt riittää.

Leikkisyytensä ja energisyytensä takia voisikin olla hyvä, että Pusican tulevasta kodista löytyisi mukava, reipas ja energinen koirakaveri ennestään. Tulevalla kodilla tulee myös olla sitoutuneisuutta ja motivaatiota opettaa Pusicalle kaikki normaalin kotikoiran tavat aivan alusta asti, sillä tyttö on elänyt Andan luona käytännöllisesti katsoen koko elämänsä ja moni “normaali” asia on tytölle varmasti aivan vieras.

Missä olisi tämän lempeän hössöttäjän oma, ymmärtäväinen koti?

12.08.2013

Keskikokoinen lempeä, kiltti ja pehmeäluontoinen Pusica odottelee edelleen omaa kotiaan. Kulkureiden Salla, Nea ja Jenni tapasivat tyttösen Romanian matkallaan heinäkuussa ja tyttö hieman jännitti aluksi vieraita. Pusica kuitenkin reipastui nopeasti ja otti rapsutukset ilolla vastaan. Pusica ei tyrkytä itseään ihmisen läheisyyteen vaan odottelee rauhassa ja nöyrästi, että joku hänelle huomiota tarjoaisi. Pusica on perusluonteeltaan kuitenkin utelias ja leikkisä ja tyttönen sopisikin varmasti monenlaiseen ympäristöön.

Pusica on asustellut Andalla lähes koko pienen ikänsä ajan ja siksi tulevan kodin onkin tärkeää ymmärtää, että sopeutuminen uuteen paikkaan voi olla herkälle ja pehmeälle Pusicalle haasteellista. Perusasioiden opetteleminen tulee olemaan tärkeää ja vaatii sitoutumista. Myös Pusican kotiutumiseen on varmasti panostettava, jotta tyttö tottuu ja sopeutuu uuteen kotiinsa.

Kiltti ja lempeä Pusica odottelee omaa kotiaan, missähän se viipyy?

16.09.2013

Neiti Pusica, iloinen tättähäärä, odottelee kotiaan Anda Murgun pihalla edelleen. Pusica on nuori ja reipas ja tulikin iloisesti meihin vieraisiin tutustumaan. Pientä jännitystä oli toki ilmassa, sillä Pusica tuotiin omasta häkistään ja porukastaan keskelle vilkasta pikku- ja pentukoirien tilaa. Pusica on kuitenkin luonteeltaan utelias ja jännityksestä huolimatta tuli kerjäilemään rapsuja vierailta. Pusica on leikkisä, mutta jos toinen koira leikin tiimellyksessä ärähtää, nöyrtyy Pusica ja rauhoittuu paikoilleen.

Pusican maailmankuva on suppea, se ei ole nähnyt elämää paljoakaan ja siksi tulevalla kotiehdokkaalla tulee olla motivaatiota ja sitoutuneisuutta opettaa Pusica nauttimaan normaalista koiranelämästä.

Missä on tämän iloisen ja samalla nöyrän tättähäärän oma rakastava koti?

27.09.2013

Pusica on varattu Ranskaan.

Pusica luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, steriloituna, tautitestattuna ja EU-passin kanssa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Yhteydenotot Johannalle

6.10.2013

Pusica on matkustanut Ranskaan.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: