Päivitetty 29.08.2020

Kodin saanut koira: TORNADA


Syntymäaika: 10/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G Rescue)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
11.02.2020
Romaniassa elää kaduilla varovaistenkin arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Kotikoiria hylätään milloin mistäkin syystä ja nämä yleensä leikkaamattomat kotikoirat lisäävät jo olemassa olevaa kulkukoirapopulaatiota entisestään. Joskus koiria hylätään pahvilaatikossa tai muovipussissa tien tai pellon laitaan ja toisinaan ne hylätään suoraan koiratarhojen porteille. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla ja vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. Mihailla on myös hienoja suunnitelmia valistuksen suhteen, sillä hänen unelmansa on kutsua tarhalle esimerkiksi koululaisia katsomaan ja oppimaan erilaisista eläimistä ja niiden oikeasta käsittelystä.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan.

Näin on käynyt myös Tornadalle ja sen siskolle. Tornada hylättiin siskonsa Tifonin kanssa M.G. Rescuen aidan taakse joulukuussa 2019, josta Mihai otti pennut turvaan tarhalle. Tällä hetkellä pennut asuvat vielä erillään muusta tarhasta. Tornada siskoineen asuu nyt kahden muun pennun kanssa ja pikkuiset tulevat hyvin keskenään toimeen. Tornadalla voisikin olla omassa kodissa odottamassa myös reipas koirakaveri.

Herttainen Tornada on pennulle tyypilliseen tapaan iloinen, hieman kömpelö, leikkisä ja utelias. Sylissä se jännittää hieman, mutta palautuu nopeasti ja pienen ajan jälkeen se jälleen töpöttää innoissaan pihalla muiden pentujen kanssa.

Tornadalla on tällä hetkellä kokoa noin kaksi kiloa ja arvion mukaan siitä kasvaa aikuisena pienikokoinen tai maksimissaan keskikokoinen.

08.08.2020
Tornada saapui Suomeen omaan kotiin.

08.03.2020
Upea pikkuinen Tornada on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Tornadalle ja sen tulevalle perheelle <3

07.03.2020
Tornada on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

13.02.2020
Tornada on lisätty adoptio-ohjelmaan.

___________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Tornada tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tornada saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tornada on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tornadan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.