Perustiedot ja tausta
Kissojen eläinsuojelullinen tilanne Virossa on hyvin samantyyppinen kuin Suomessa. Myös Virossa hylätään paljon kissoja ja liian monta koditonta kissaa joudutaan myös lopettamaan vuosittain. Virossa on kuitenkin edetty harppauksin eläinsuojelutyön saralla sekä paikallisten eläinsuojelijoiden kovan työn tuloksena, että suomalaisten järjestöjen avustusten turvin.
Kulkurit työskentelevät aktiivisesti myös kissojen eläinsuojelullisen tilanteen edistämiseksi.
Kissatoiminnassamme toimimme samalla arvopohjalla kuin muussakin toiminnassamme: eettisyyttä, tehokkuutta ja kestävää kehitystä painottaen. Haluamme olla osana ratkaisemassa kissoihin liittyviä eläinsuojelullisia ongelmia yhdessä muiden eläinsuojelujärjestöjen kanssa ja tukea kestävää kehitystä eläinsuojelutyössä.
Triinu on alunperin ollut koditon kissa Virossa. Se pääsi vuonna 2012 omaan kotiinsa tänne Suomeen, ollessaan yhden vuoden ikäinen. Aluksi Triinu oli kovin ujo mutta saatuaan aikaa kotiutumiseen, reipastui piankin.
11.11.2019
Triinu on nyt ollut kotihoidossa vähän yli kuukauden. Triinu etenee hoidossa hitaasti, mutta varmasti omaan tahtiinsa. Seuraa kotihoitajan toimia ja kulkee perässä tarkkaavaisena sekä on ottanut jo ensimmäisen “juoksuharjoituksenkin”. Uskaltautuu silitettäväksi ja juttelee. Triinu tykkää kovin koirista ja nämä koirat myös Triinusta. Koirat ei siis ole uudessa kodissa ongelma kunhan saa rauhassa tutustua.
16.10.2019
Triinu muutti Helsinkiin kotihoitoon 8.10.2019. Kotihoitaja kertoo Triinusta: Triinu on vielä kovin hämillään ja varuillaan muutosta. Tarkkailee rauhassa perheen koiria. Lähempää tuttavuutta ei vielä tee, vaikka yksi koirista kovin haluaisi leikkiä Triinun kanssa. Triinu syö hyvin ja käy tarpeillaan hiekka-astialla. Käy tutustumassa paikkoihin, mutta menee takaisin turvaan sohvan luokse, jos menee liian jännittäväksi. Triinu vaatii oman aikansa ja rauhansa kotiutumiseen.
Tulevassa kodissa voi hyvin olla myös koiria, mutta etenkin kissa kaveri olisi Triinusta varmasti mieluisaa. Tulevan kodin pitää myös ymmärtää, että Triinu vaatii aikaa sopeutumiseen uuteen kotiin.
18.9.2019
19.3.2018
Triinun silloin adoptoinut perhe kirjoittaa Triinun nykyisestä luonteesta näin:
“Nykyään Triinu tulee syliin, tykkää olla siliteltävänä ja nukkuukin mieluiten kiinni ihmisen jaloissa tai kainalossa. Äkkiliikkeitä Triinu säikkyy yhä helposti, eikä mielellään anna nostaa syliin. Parempi siis houkutella niin, että neiti saa itse tulla syliin. Siliteltävänä ollessaan Triinun kehräyskoneisto starttaa heti ja neiti nauttii silminnähden!
Triinu on aktiivinen ja leikkisä, pentumainenkin välillä. Triinu rakastaa pieniä esineitä leikeissään. Se jahtaa nappeja, klemmareita, legoja tai pieniä palloja. Se saattaa varastaa jopa viinirypäleitä leikkeihinsä, kantaen niitä suussaan kuin suurintakin saalista. Pikkuesineitä ei siis sovi jättää Triinun saataville, jos ei halua niiden katoavan. Iltaisin paras leikki on spurttailla ympäri asuntoa niin että matot rullaantuvat.
Triinu on tottunut myös lasten seuraan ja tulee mainiosti juttuun heidän kanssaan kunhan lapset vain ymmärtävät miten eläimiä kohdellaan.
Vaikka ihmisrakas Triinu on, aivan pienet lapset voivat olla liian vikkeliä liikkeissään Triinun makuun. Se kuitenkin poistuu mieluummin paikalta, kuin raapisi.
Triinu saattaisi kaivata mahdollisesti myös kissakaveria. Triinu elelikin alkuun kodissaan toisen kissan kanssa. Triinun energiaa pursuavan leikkimistavan vuoksi, parhain kissakaveri Triinulle olisi varmasti toinen saman tyyppinen leikkisä ja nuori kissa tai ihan vaan mieleltään nuori kissa.”
Triinu tulee nyt itsestään riippumattomista syistä etsimään uutta kotia Kulkurien sivuille.
_________________________________________________________________
Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.
Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:
Eläimen adoptointi
Luovutussopimus
Triinun yhteyshenkilö: Leila Mattila