Kodin saanut koira: MISS DANUTA (nyk. Hukka)

Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 5.5.2020)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Danuta on löydetty hylättynä Bukarestin kadulle veljensä Dominicin kanssa elokuussa 2019. Dominic on jo muuttanut omaan kotiinsa Suomeen, mutta suloinen Danuta etsii edelleen omaa kotiaan.. Danuta oli aluksi niin arka, ettei sitä voitu heti ottaa mukaan adoptio-ohjelmaan.  Danuta on kuitenkin jo tarhalla rohkaistunut jonkin verran ja tyttönen suhtautuu uteliaasti ihmiseen. Oikeassa ympäristössä Danuta rohkaistuisi ja kehittyisi reippaammaksi varmasti vielä nopeammin. Danutalle etsitään kotia, jossa on koirakokemusta ja mieluiten kokemusta myös aremmista koirista.

Danuta ei tarhalla yhdy muiden koirien haukkumiseen, joten se voisi sopia myös kerrostaloon, jos ympäristö on rauhallinen. Tämä kaunis neiti voisi myös hyötyä reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan.

Danutalla on todella kaunis ruskea-valkoinen väritys ja hieman karkean oloinen karva. Tyttö on nyt noin 40cm/13kg, ja kasvanee todennäköisesti vielä vähän tästä.

Päivitykset
19.9.2020
Hurmaava Danuta on tänään pitkän matkan päätteeksi kohdannut oman perheensä ja uuden kotinsa.

2.6.2020
Iloinen Danuta saa tänään hyviä uutisia: hänet on nyt varattu omaan kotiin.

28.1.2020
Danutalle tehtiin uusintatesti multiresistenteistä bakteereista, ja tänään tuli hyviä uutisia, tämä testi oli negatiivinen.

22.12.2019
Aktiivit tapaavat kauniin Danutan joulukuun matkallaan tarhalle. Kun vieras ihminen menee häkkiin, Danuta menee hetkeksi turvaan koppiin, mutta tulee pian varovasti ja kiinnostuneena haistelemaan. Tuttuun ja turvalliseen Ioanaan Danuta on selvästi todella kiintynyt, ja kun Ioana poistuu näköpiiristä, Danuta hieman hermostuu ja haukkuu Ioanan perään. Danuta ei muutoin kuitenkaan yhdy muiden koirien haukuntaan. Tyttönen on utelias vierasta kohtaan, ja hakee nameja kädestä kyykyssä ja sivuttain olevalta ihmiseltä, mutta perääntyy ja hakee välissä rohkeutta kopista. Haistelee tarkasti ja kiinnostuneena vierasta läheltä, kun vieras on selin.

Kun vieraat ovat poissa häkistä, Danuta uskaltaa haistella kaikkien käsiä häkin läpi. Danuta austelee tällä hetkellä yksin, mutta tulee toimeen muiden koirien kanssa. Ruuan suhteen Danuta on kuitenkin jonkin verran täpäkkä ja tämä on hyvä ottaa huomioon, jos Danutan tulevassa perheessä olisi muita koiria. Danuta voisi hyvin hyötyä ystävällisestä ja rohkeasta koirakaverista tulevassa kodissaan. Danuta on utelias ja kiinnostunut ihmisistä ja tämä varmasti helpottaa hänen sopeutumistaan uuteen elämään. Tulevan perheen tulee kuitenkin ymmärtää, että tyttönen tarvitsee tukea uudelta perheeltään sekä aikaa tottuessaan uusiin asioihin.

29.11.2019

Suloinen Danuta palaa uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon. Danuta  on testattu multiresistenttien bakteerien suhteen ja sen on todettu olevan ESBL-positiivinen. Danutalla on todettu kanta on lievä, resistentti kahdelle antibiootille. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

11.11.2019
Ihania uutisia! Suloinen Danuta on varattu omaan kotiin, jossa häntä odottaa myös reipas koirakaveri.

29.9.2019
Kaunis neiti Danuta tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotiaan.

**********

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Danuta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Danuta saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Danuta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Danutan yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.3098276896903630/2957313327666655/?type=3

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2849837841747538/

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2684418688289455/

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: