Päivitetty 29.11.2019

Kotia etsivä koira: MISS DANUTA


Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Danuta on löydetty hylättynä Bukarestin kadulle veljensä Dominicin kanssa elokuussa 2019. Danuta oli aluksi niin arka, ettei sitä voitu heti ottaa mukaan adoptio-ohjelmaan.  Danuta on kuitenkin jo tarhalla rohkaistunut jonkin verran ja tyttönen suhtautuu uteliaasti ihmiseen. Oikeassa ympäristössä Danuta rohkaistuisi ja kehittyisi reippaammaksi varmasti vielä nopeammin.

Aktiivien vieraillessa syyskuussa Danutan luona, häntä kiinnotaa ihmiset kovasti. Danuta käy itse välillä tauolla omassa kopissaan, mutta tulee taas hetken päästä uteliaana katsomaan tilannetta. Tyttönen lähestyy ihmisiä, mutta perääntyy sitten kauemmaksi pohtimaan vielä asiaa. Danuta alkaa nopeasti kuitenkin syömään nameja kädestä, kaikenlaiset namit maistuvat hänelle. Suloinen neiti haistelee myös tarkasti ihmiset läpi. Danuta asustelee veljensä sekä Caprioaran kanssa ja tulee heidän kanssaan hyvin toimeen. Tämä kaunis neiti voisikin hyötyä reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan.

Danutalla on todella kaunis ruskea-valkoinen väritys ja hieman karkean oloinen karva. Tyttö on nyt noin 35cm/8kg, ja kasvanee todennäköisesti keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset
29.11.2019
Suloinen Danuta palaa uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon. Danuta  on testattu multiresistenttien bakteerien suhteen ja sen on todettu olevan ESBL-positiivinen. Danutalla on todettu kanta on lievä, resistentti kahdelle antibiootille. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

11.11.2019
Ihania uutisia! Suloinen Danuta on varattu omaan kotiin, jossa häntä odottaa myös reipas koirakaveri.

9.11.2019
Lisätty video ihanasta Danutasta leikkimässä Ioanan kanssa.

29.9.2019
Kaunis neiti Danuta tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotiaan.

**********

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Danuta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Danuta saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Danuta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Danutan yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

Kotia etsivä koira: MISS DANUTA

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 3 novembre 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa