Päivitetty 29.08.2018

Uusi askel Kulkurien kouluvalistuspaketin suhteen Romaniassa


Toukokuun lopussa saatiin taas otettua uusi askel Kulkurien kouluvalistuspaketin suhteen! Romanian byrokratia on aiheuttanut toiminnalle harmaita hiuksia ja hidastanut tahtia, sillä viranomaiset ovat tarkentaneet mitä materiaalia kunnallisissa kouluissa saa käyttää.

Romanialaiseen tapaan kyse on oikeastaan siitä, että pitää tuntea oikeat ihmiset ja siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että meillä on paikallinen valistustiimi, Cristina ja Andrei Ionescu, jotka tekevät koko ajan töitä löytääkseen väyliä viedä eläinten kohteluun keskittyvää valistusta eteenpäin.

Keväällä Cristina löysi Baisoaran kaupungista paikallisen koulun rehtorin, ihanan opettajan, Lucretia Presecanin, jonka opetukseen kuuluu mm. luonnosta ja kierrätyksen tärkeyden opettaminen. Rehtori näytti heti vihreää valoa Hobo Education-paketille.

29.5.2018 Cristina ja Andrei viettivät koko päivän koululla mukanaan paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen RAY Animal Protectionin järjestämä valistuskoira Rudi, joka on nuori, ystävällinen ja iloinen entinen koditon koira. Rudi pitää lapsista ja lapset ihastuivat Rudiin oikopäätä ja saivat sen avulla oppia käytännössä koirien eleisiin ja ilmeisiin liittyviä asioita sekä mm. koiran lähestymistä ja ruokintaa.

Päivän aikana valistukseen osalistui noin 50 oppilasta, aina esikoulu-ikäisistä neljännen luokan oppilaisiin saakka. Monilla koulun oppilaista on omia koiria ja kissoja, ja he olivat innoissaan saadessaan kertoa niiden nimiä, luonteenpiirteitä ja muita ominaisuuksia, samalla kun Cristina ja Andrei kertoivat esimerkiksi rokottamisen, madottamisen ja sterilointien merkityksestä lapsille sopivalla maanläheisellä tavalla.

Päivä oli menestys! Tunnelma oli iloinen ja innostunut ja lapset olivat riemuissaan vieraistaan.

On sanoinkuvaamattoman tärkeää ja uskomattoman paljon toivoa herättävää saada kuulla onnistuneesta valistuspäivästä. Seuraavalla sukupolvella on käsissään muutoksen avaimet Romanian kodittomien koirien tilanteen muuttamiseksi. Jokainen lapsi, jolle saamme Cristinan ja Andrein avulla vietyä sanaa eläinten kohtelusta, kommunikoinnista niiden kanssa ja sterilointien merkityksestä, voi olla mukana muutoksessa oikeaan suuntaan.

 

Jos haluat olla mukana tukemassa valistustoimintaamme lasten parissa, voit tehdä sen lahjoittamalla:

Lahjoitustili Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41, viite 5911

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.