Kodin saanut: WILMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

WILMA

* n. 10v

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

4.12.2013

Eläinsuojelija Roxana Deissima sai tiedon hiljattain kylänsä asukkailta, että alueelle oli hylätty viimeisillään tiinenä ollut narttu koira elo-syyskuun vaihteessa. Tämä koira oli nyt viikkojen ajan vaeltanut alueella etsien ruokaa pienille jo syntyneille pennuilleen. Pentunsa se piilotti ruuan haku reissujen ajaksi teollisuus putkeen, jota se piti myös ilmeisesti pesänään. Alkuun pentueen etsiminen olikin hankalaa, sillä emä piti pentunsa visusti piilossa. Roxanan isän onnistui kuitenkin sattumalta näkemään tämän nartun pentuineen autolla ohi ajaessaan ja hän keräsi välittömästi pienen todella surkeassa kunnossa olevan perheen kyytiinsä ja toimitti ne Roxanan tarhalle.

Wilma pentuineen oli löytyessään todella huonossa kunnossa. Koko joukkio oli laihoja, kirppuisia ja muutenkin surkean näköisiä, mutta ajankohta ei olisi voinut olla otollisempi. Kulkurien SOS-Romania kampanjan ollessa täydessä vauhdissa pystyimme auttamaan Roxanaa ja sen myötä tätä pientä koiraperhettä toipumaan. Ne saivat hyvänlaatuista ravinteikasta ruokaa, vitamiineja sekä muita todella arvokkaita toipumisen kannalta tärkeitä ravintolisiä sekä pesutarpeita. Ja näin pentujen sekä emän matka parempaan huomiseen alkoi.

Wilma on ollut alusta asti todella kuuliainen, kiltti ja nöyrä. Se on antanut täysin vieraiden ihmisten hoitaa pentujaan ja itseään ilman ongelmia. Se on luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja todella ihmisrakas. Wilma on kasvattanut pentunsa todella upeasti ja toimii todella esimerkillisenä mallina pennuilleen. Sen urakan lasten kasvattajana lähestyessä pikkuhiljaa loppuaan, toivoisi Wilma nyt sitä omaa kotia jossa se pääsisi vihdoin olemaan se josta pidetään huolta.

Wilma käytettiin vastikään eläinlääkärillä tutkimuksissa ja selvisi että tyttö on jo lähemmän 10-vuotias. Iästään huolimatta tutkimukset osoittivat, että neiti on upeassa kunnossa ja täysin terve. Ainoa Wilmaa haittaava vaiva on iän ja aiemmin saadun huonon ravinnon myötä huonoon kuntoon menneet hampaat. Muutoin Wilmalla ei uskoisi olevan ikää niin paljon sillä sen verran reipas tyttö on kyseessä.

Vaikka Wilma on ystävällinen, sosiaalinen ja tulee toimeen muiden koirien kanssa, arvostaisi se varmasti rauhallista kotia jossa se saisi nauttia ainoan koiran paikasta ja pääsisi viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Toki kodissa voisi olla saman henkinen jo hieman varttuneempi koiraseura odottamassa, mutta vilkkaan nuoren koiran seuraa Wilma tuskin enää kaipaa pentujensa lennettyä pesästä.

Mikäli sinulla voisi olla tälle kultaiselle mummokoiralle sen arvoinen koti tarjolla, olethan yhteydessä niin jutellaan lisää.

 

28.12.2013

Wilma on varattu omaan kotiin Saksaan.

 

Kodin etsinnässä Suomessa auttoi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: