Kodin saanut: TARZAN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TARZAN

* noin 4 kk (synt. arviolta 1.9.2013)

* uros

* Romaniassa

* ei kastroitu

 

 


25.12.2013

Pienet sisarukset TARZAN JA JANE löytyivät hylättyinä rakennustyömaalta, läheltä junarataa. Romanialainen eläinsuojelija Roxana Deissima oli matkalla minitarhalleen, kun hän näki nämä pennut, joilla oli tuolloin ikää 7-8 viikon verran. Se oli naperoiden onni, sillä tuossa ympäristössä untuvikoilla ei olisi ollut kummoisia selviytymismahdollisuuksia.

Roxanan oma pieni tarha oli jo täpötäynnä, eikä siellä ollut tilaa kahdelle hylätylle koiralapselle. Hän sai järjestettyä niille tilapäismajoituksen erään yksityishenkilön luota, mikä on Romaniassa todella harvinaista; harva ihminen haluaa ottaa koiria kotiinsa ja niillä, jotka rakastavat koiria, asunnot ovat jo tupaten täynnä apua tarvitsevia.

Sisarukset ovat syntyneet arviolta syyskuun 2013 alussa. Ne ovat käyneet läpi rokotusohjelman viimeistä rokotetta lukuun ottamatta, ja ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa Suomeen tammikuun puolivälin jälkeen.

TARZAN aktiivinen, leikkisä ja reipas, kuten koiranpennun kuuluu ollakin. Siitä kasvaa aikuisena keksikokoinen koira, arviolta noin 15 kg:n painoinen. Niin kuin kuka tahansa pentu, myös Tarzan tarvitsee perheen, joka ymmärtää suloisen, pienen pennun kasvavan aikuiseksi koiraksi ja edellyttävän huolenpitoa seuraavien 10-15 vuoden ajan. Matkalla voi olla monenmoisia pulmia ja mutkia ratkottavaksi, ja uuden perheen on tämä ymmärrettävä. Kodin tulee osata opastaa pentu kannustavin ja kärsivällisin ottein kotikoiran tavoille aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn.

Tarzan saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passilla varustettuna. Huomioithan, että edellytämme pennun kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys osallistuu kuluihin eläinlääkärin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Tarzan sai kodin joulukuussa 2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: