#OleToivo hylätyille pennuille

Cosoban tarha on jatkuvasti ääriään myöten täynnä. Mitä paremmin paikalliset ihmiset tietävät tarhasta, sen enemmän koiria sinne hylätään. Koirille se on onni, kun tien varteen hylkäämisen sijaan ne jätetään tarhoille. Mutta tarhoja todellisuus kuormittaa kohtuuttoman paljon.

Cosoban tarhalla Adina joutuu päivittäin tekemään päätöksiä siitä, auttaako vai eikö auttaa. Uhmatako tarhan resursseja taas uuden pennun kohdalla vai sanoa ei.

Pari viikkoa sitten Adina oli jälleen tämän kysymyksen äärellä. Tarhan jokainen häkki oli täynnä, ja pentuja on enemmän kuin mitä resurssit kestävät. Eräs paikallinen henkilö pyysi Adinaa huolehtimaan kahdeksasta pienestä pennusta, mutta koska tarhalla ei meinaa riittää ruoka ja tila edes nykyisille koirille, Adina kieltäytyi ottamasta koiria vastaan. Päätös ei ollut helppo.
Vähän myöhemmin pennut löytyivät tarhan portin edestä pahvilaatikossa.

Adinan ja meidänkin yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Ioana Bodea lupasi auttaa Adinaa ja huolehtia pennuista, ja hyväsydäminen Ioana onkin pitänyt niistä erinomaista huolta. Yksi pennuista surullista kyllä menehtyi, mutta muut voivat hyvin ja kasvavat ja vahvistuvat tarhalla päivä päivältä.

Pienten pentujen hoitaminen on kuitenkin kuormittavaa. Penturuoka on kallista, loishäädöt maksavat. Pennut sairastuvat tarhalla helposti ja esimerkiksi parvoviruksen hoito on hintavaa. Ne tarvitsevat eristystilat ja päivittäinen tilan siivoaminen vie valtavasti aikaa.

Tilanne on epäreilu kaikille osapuolille, ja sydämemme särkyy näiden pienten viattomien koirien puolesta. Samalla kiitollisuuttamme siitä mitä Adinan ja Ioanan kaltaiset sankarit tekevät ei voi mitata sanoissa.

Siispä me haluamme joulukeräyksemme kautta auttaa näitä pentuja, mahdollistaa niille turvallisen kasvun tarhalla ja ajallaan uuden alun omissa kodeissaan Suomessa tai Saksassa. Haluamme olla niiden toivo, lupaus paremmasta tulevaisuudesta.

Osallistumalla joulukeräykseemme 9.-23.12. autat kattamaan näiden pentujen hoito- ja ruokakulut tarhalla, jotta ne saisivat mahdollisimman hyvän alun loppuelämälleen. Keräyksen yli menevä tuotto käytetään Kulkurien toiminnan tukemiseen.

Osallistu joulukeräykseemme ja auta heitä, jotka apua eniten tarvitsevat:

  • Facebook-keräyksen kautta
  • Mobile Paylla numeroon 23855
  • Tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 1177

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!