Kodin saanut koira: LUCKY-LU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Lucky-Lu

LUCKY-LU

* arvioitu syntymäaika 09/ 2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

22.3.2015
Sisarukset Luna, Lina ja Lucky löytyivät pieninä pentuina harhailemasta pitkin Bukarestin katuja. Varsin tavallinen tarina monelle kodittomalle koiralle Romaniassa, eikä tapaukseen liittynyt sen enempää dramatiikkaa. Pienet pennut on tällä hetkellä sijoitettu Onevetin hoitolaan, missä ne saavat elää mahdollisimman vapaata, koirasosiaalista ja turvattua elämää siihen asti kunnes niille löydetään oma koti.

Kolmikko jännittää aluksi uusia ihmisiä, mutta kun niiden kanssa hetken leikkii ja seurustelee, ne rentoutuvat ja käyttäytyvät vieraidenkin seurassa kuin ketkä tahansa normaalit kesken kasvuiset pennut.

Riehakkaiden leikkien ja pentumaisten kisailujen keskellä kolmikko tulee toimeen myös toisten koirien kanssa. Toistaiseksi nämä veijarit eivät ole innostuneet haukkumaan tarhalla, mutta täytyy muistaa, että koiran käytös voi muuttua kotiutumisen aikana ja sen jälkeenkin.

Pennut ovat paimenkoiramixejä ja niiden arvioitu koko aikuisena on oletettavasti 45-50 cm ja 20-25 kg.

Päivitämme pentujen luonne-eroja myöhemmin.

20.7.2015
Kulkureiden aktiivit tapasivat Luckyn Onevetin hoitolassa heinäkuun alussa. Poika on arka ihmisiä kohtaan ja jähmettyy kun sen nostaa syliin. Jännittyneesti Lucky kuitenkin heiluttaa vähän häntää kunhan aikaa on kulunut hetken aikaa. Se ei hauku, eikä tappele toisten koirien kanssa. Lucky ei rimpuile irti, jos sitä pidetään kiinni, vaan se alistuu kohtaloonsa.

Luckyn kaksi sisarusta matkasivat Suomeen jo toukokuun alussa. Lucky-poika odottelee edelleen omaa, kokenutta kotia, jotta hänkin voisi sisarustensa tavoin aloitella elämääsä kotikoirana. Poika tarvitsee paljon sosiaalisia kontakteja ja luottamusta herättäviä kokemuksia ihmisten kanssa. Luckyssä on varmasti omat haasteensa arkuuden voittamisen suhteen, joten reipas, sosiaalinen ja aktiivinen koirakaveri olisikin enemmän kuin tervetullut yllätys Luckylle.

1.8.2015
Yhdistyksen aktiivit vierailivat jälleen Romaniassa tapaamassa karvaisia kavereitamme ja he kävivät mm. myös Onevetin hoitolassa, missä Lucky odottelee omaa kotiaan.

Matkalaisten mielestä Lucky osaa jo tietyissä tilanteissa rentoutua ja alkuun se katseleekin menossa olevaa tilannetta mietiskellen ja kuunnellen. Luckylle tuttujen ihmisten seurassa pojan häntä alkaa vimmatusti pyöriä (huom.uusi video) ja se osoittaa näin heille luottamuksen alkeet, jotka se on jo oppinut.
Lyckyn paras kaveri hoitolassa on samanikäinen narttu-pentu ja heillä onkin keskenään ihan omat leikit, joihin muiden ei sovi menää puuttumaan 🙂

Lisätty Luckylle video.

Koiranpentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä, täten myös Lucky kastroidaan ennen Suomeen tuloa, mikäli se vain koiran kehityksen kannalta on mahdollista.
Mikäli Lucky tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan sen kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen; mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla eläinlääkärin kuittia vastaan.
Olethan myös yhteydessä varaajaan ennen toimenpidettä.

Lucky saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lucky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

6.8.2015
Sisarussarjan viimeinen pentu Lucky-Lu on varattu omaan kotiinsa.

11.9.2015 Lucky matkasi omaan kotiinsa

Lucky-Lun varausta hoiti Kata Miettinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: