Päivitetty 07.08.2015

Enkelikoira: DRAGA (Dream-Team)


Draga helmikuu 2015
DRAGA

* arvioitu syntymäaika 12/2013

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

18.6.2014
Romaniassa tuhansia pentuja syntyy kadulle päivittäin. Osa niistä jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään – etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Niin kutsutun ”Dream-Teamin” viisi hurmaavan kaunista pentua löydettiin metsän laidasta maaliskuun puolivälissä. Pennuista yksi on narttu, muut ovat uroksia. Kaikki viisi vauhdikasta pentua etsivät sivuillamme nyt aktiivisia kotejaan.

Draga on pentueen ainoa narttu. Pennut ovat luonteeltaan keskenään hyvin samankaltaisia, erittäin vilkkaita, aktiivisia, sosiaalisia ja leikkiväisiä. Niissä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa rotuperimässä, ja tulevan kodin olisi hyvä omata jonkin verran koirakokemusta. Kotiuduttuaan Draga tulee vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.

Kulkureiden tavatessa pennut Glinan tarhalla, niiden aktiivisuus oli käsin kosketeltavaa! Niillä oli hurja vauhti päällä koko ajan, eivätkä ne meinanneet asettua paikoilleen hetkeksikään. Ihmisten seura tarhalla on pennuille harvinaista herkkua, ja ne ottavat kaiken irti vierailijoista muuten melko virikkeettömässä ympäristössä. Kuvia otettaessa yksi yritti napsia lahkeista ja käsistä, toinen hyppi päälle ja kolmas veti rallia ympärillä. Syliin otettaessa kaikki pennut kuitenkin rauhoittuivat rapsuteltaviksi.

Aikuisena pentueen koirista arvellaan kasvavan keskikokoisia, n. 20-25 kg painoisia ja n. 50 cm korkuisia. Koiraa hankittaessa motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan seuraavaksi jopa 10-15 vuodeksi.

20.8.2014
Kulkurit tapasivat Dream Team -pentueen ja vilkkaan Draga-tytön myös heinäkuussa Romanian reissullaan. Draga oli pennuista anoa, joka haukkui mutaman kerran vierailumme aikana. Sen iho oli jo selvästi paremmassa kunnossa. Aiemmista kuvista näkyy, että turkki oli jonkin verran kärsinyt mm. pään alueelta. Alkuun Draga hiukan arasteli uusia ihmisiä, mutta tuli hetken kuluttua tervehtimään ja antoi ottaa syliinkin. Dragalle lisätty kuvia.Mikäli Dragalle löytyy pian oma koti, sitä ei välttämättä steriloida Romaniassa. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25 % osuudella.

2.1.2015

Draga-neitiä, pentueen ainoaa tyttöä, hiukan kiusatttin syksyllä veljien toimesta ja tyttö onkin siirretty toiseen häkkiin uusien kavereidensa kanssa. Draga on steriloitu. Draga on hiukan veljeään Dragonia ujompi, mutta antaa ottaa syliin ja käsitellä luottavaisesti. Yksi pennuista, Decebal, löysi jo oman kotinsa Suomesta, mutta neljä muuta pentua odottelevat vielä oman kotinsa löytymistä Glinan tarhalla.

12.1.2015

Dragalle on lisätty uusia kuvia! Tytölle on kasvanut tuuheaa talviturkki, ja se elelee Glinan tarhalla eri häkissä kuin veljensä. Se tulee häkkikavereiden kanssa hyvin toimeen. Draga täytti joulukuussa vuoden, ja vuodelta 2015 se toivoisi lämmintä kotia ja rakastavaa syliä Suomesta!9.2.2015
Draga jakaa tällä hetkellä häkin Glinalla nuoremman uroksen, sivuillemme myös kotia etsivän Tobi-koiran kanssa. Dragan turkki on tosiaan kasvanut talven tuiskuissa mahtavaksi! Dragan veli Dragon varattiin juuri omaan kotiinsa, mutta tämä hurmaava tyttönen odottelee vielä sen oman kotinsa löytymistä! Dragalle lisätty kuvia.

6.8.2015
Draga katosi keväällä 2015 maaliskuussa, kun se pääsi livahtamaan tarhalta pellolle koiralauman kanssa. Muu lauma palasi takaisin tarhalle, mutta Dragan seikkailut vaan jatkuivat, eikä sitä viikkojenkaan odotuksen jälkeen näkynyt eikä kuulunut takaisin. Ei auta muu kuin toivoa, että Romanian surullisesta kulkukoiratilanteesta huolimatta se olisi päätynyt jonkun ystävällisen sielun hoidettavaksi, ellei se sitten katsele meitä jo pilven reunalta. Olet Draga ajatuksissamme.

Kodin etsimisessä auttoi Evi.

Video Dream-Team-pennuista Glinan tarhalla, kuvattu 31.5.2014:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.