Kodin saanut koira: SATURN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Saturn_Satu_in the minishleter (7)

 

SATURN

* arvioitu syntymäaika 09/2014

* narttu

* steriloidaan

 

 

 

 

 

29.06.2015
Usein koiria hylätään Romaniassa samoihin paikkoihin. Kun löytää yhden, löytää toisenkin myöhemmin samasta paikasta. Yhteistyökumppanimme Lavinia Ion on löytänyt nämä kolme narttukoiraa samasta paikasta, ensin Jupiterin ja Neptunen ja noin kk. päästä Saturnin. Koko kolmikko on nyt päätynyt Lavinian minitarhalle, josta käsin hurmaava trio etsii nyt omia kotejaan kauttamme.

Saturn on iältään n. 9 kk, kokoa Satrunille on nyt kertynyt n. 45 cm ja 15 kiloa. Saturn tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloaan ja se on rokotettu yhteistyöeläinlääkärimme One Vetin toimesta, joten Saturn olisi valmis saapumaan Suomeen lyhyelläkin aikataululla.

Saturn oli löytöpaikalla vielä enemmän hämmennyksissään, kuin aiemmin löydetyt Neptune ja Jupiter, mutta nyt minitarhalla tytöstä on kuoriutunut varsin mainio nuori neito. Saturn kulkee kauniisti hihnassa, istuu autossa luontevasti omalla paikallaan ja tulee hienostii muiden koirien kanssa toimeen. Saturn tai Satu, kuten Lavinia koiraa kutsuu, ei juurikaan hauku tarhalla. Ihmisen huomio on Saturnille tärkeää.

08.08.2015
Saturn on löytänyt oman kotinsa Hollannista.

Yhteydonoto otti vastaan Johanna Lisko.

Video Saturnin löytöhetkeltä.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: