Päivitetty 04.05.2021

Kodin saanut koira: ACE(nyk. Ludo)


Syntymäaika: 08/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

Ace on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 19.2.2021)

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Romaniassa hylätään koiria mitä erilaisemmista syistä. Acelle kävi myös näin. Pikku poika löydettiin hylättynä läheltä tarhaa ja hän päätti omatoimisesti tulla mukaan Carpen tarhalle. Syytä Acen hylkäämiselle ei ole tiedossa.

Ace rakastaa selvästi huomiota ja hyppii ympäri onnesta, kun häntä lähestyy. Ace vaikuttaakin erittäin ihmisrakkaalta koiralta ja on ystävällinen kaikille, myös tapaamilleen uusille ihmisille tarhalla. Ace tulee tarhalla hyvin toimeen narttujen kanssa, mutta hänen suhtautumisestaan uroksiin ei ole tarkempaa tietoa. Ace vartioi myös ruokaansa, joten jos hänellä olisi uudessa kodissa koirakaveri, tämä tulee ottaa huomioon. Tarhalla Ace ei hauku usein, mutta toisen koiran mennessä hänen häkkinsä ohi, hän kyllä kommentoi ääneen. Mutta kuuluuhan kavereita moikata!

Ace vaikuttaa olevan kovin leikkisä ja energinen tapaus. Tästä syystä Acelle etsitäänkin aktiivista kotia, koska poika ei varmasti viihtyisi pelkästään sohvaperunana. Ace on todella kaunis ja hurmaava koira, jolla voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana. Tulevan perhe on kuitenkin hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Acelle täysin uusia ja ihmeellisiä ja voi siten vaatia aikaa, ennen kuin poika tottuu niihin. Acesta voisi varmasti saada kivan harrastuskaverin tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. Acen tulevan koti ei varmasti tylsää päivää näe!

Ace on nyt noin 47 cm ja painaa 15 kg.

Päivitykset

10.4.2021

Ace saapui  Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Ludo. Onnea Ludo tulevaan elämääsi!

2.3.2021

Ihastuttava Ace varattiin omaan kotiin! <3

19.2.2021
Ace tulee mukaan etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ace saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ace on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elina Ruuhinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.