Päivitetty 07.11.2021

Kodin saanut koira koira: SILVERINA (nyk. Lykke)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea/Cosoba
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.5.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana asuu tällä hetkellä miehensä ja äitinsä kanssa kerrostaloasunnossa Bukarestissa. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan.

Ioana tekee yhteistyötä eläinlääkäri Adina Vladutin kanssa. Vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Silverina on otettu kiinni kadulta ja päätynyt Mihailestin kunnalliselle tarhalle, josta Ioana pelasti tytön. Silverina on ollut Ioanan hoivissa 12.4 lähtien vuokrapaikalla One Rescuen tarhalla Cosobassa. Silverina on tarkka ruostaan, eli resurssipuolustusta esiintyy muita koiria kohtaan, mutta ei ihmisiä kohtaan. Muuten tyttö tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa sekä vaikuttaa suhtautuvan avoimesti ja hyvin myös tapaamiinsa ihmisiin tarhalla. Silverina on suhteellisen rauhallinen ainakin tällä hetkellä, eikä sen ole kuultu haukkuvan.
Silverina on kooltaan noin 50-55 cm/20-22 kg.
Päivitykset
10.7.2021

Silverinan uuden elämän ensimmäinen päivä koitti vihdoin: Silverina saapui Suomeen oman perheen luokse ja sai samalla uuden nimen, Lykke. Onnea Lykke ja perhe!

11.5.2021
Silverina elämä sai valoisamman käänteen – kaunotar varattiin omaan kotiin! Onnea Silverinalle ja perheelle!
3.5.2021
Kaunis Silverina aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Silverina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silverina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Silverinan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

Silverina 12.4.2021:

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.