Päivitetty 08.02.2023

Kodin saanut koira: TUMMELI (nyk. Ilta)


Syntymäaika: 11-12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

23.11.2021
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla asuu lähes ympärivuotisesti pariskunta, joka huolehtii koirien hoidosta.

Tummeli päätyi Carpelle kun läheisessä kylässä asuva mies toi sen tarhalle, koska hänellä ei ollut enää varaa pitää koiraa. Aktiivimme tapasivat Tummelin lokakuun lopulla vieraillessaan Carpen tarhalla. Tummeli asuu samassa häkissä kahden muun koiran kanssa, joista toinen on aika dominoiva narttu ja toinen koira, joka myös on tulossa adoptio-ohjelmaan. Tummeli on todella ihmisystävällinen ja reippaan ja iloisen oloinen koira. Aktiivien läsnäollessa Tummeli on rauhallinen ja hakee rapsutuksia ja ihmisen läheisyyttä. Tummeli vaikuttaa miellyttämisen haluiselta ja toisten koirien kanssa alistuvaiselta. Koska Tummelilla on ollut omistaja ennen tarhalle tuloa, se on tottunut ihmisen seuraan ja käsittelyyn, mutta sillä on ihan varmasti paljon oppimista kotikoirana olemisesta. Sosiaalisena koirana Tummeli sopii monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön.

Kaunis, musta Tummeli on 40-45 cm korkea ja painaa noin 15 kg.

Päivitykset

9.4.2022

Tummeli saapui Suomeen 9.4. ja sai uudeksi nimekseen Ilta!

12.12.2021
Tummeli on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

23.11. 2021
Tummeli on onnekas päästessään adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tummeli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tummeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tummelin yhteyshenkilö on Laura Arala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.