Enkelikoira: PAKSU-ALEX

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
Rosiori De Veden kaupungin koiratarha on paikka jonne yksikään eläinrakas ihminen ei haluaisi joutua. Se on paikka jossa omaa kotiaan ja ihmisen kosketusta odottaa satoja koiria, häkkiin suljettuina  tai lyhyeen ketjuun kiinnitettynä. Paikka jättää jälkensä jokaiseen siellä käyneeseen. Jatkuvan sterilointi- ja avustusprojektin myötä Rosiorin kaupunki ja sen koiratarha ovat kuuluneet vuodesta 2014 kiinteästi Rescueyhdistys Kulkurit ry:n toimintaan. Projektin myötä yhdistyksen aktiivit vierailevat säännöllisesti tarhalla ja pyrkivät mahdollisuuksien mukaan valitsemaan sieltä onnekkaita koiria jotka pääsevät mukaan adoptio-ohjelmaan ja saavat toivon elämisen arvoisesta elämästä.

Vaikka lähtökohtaisesti Rosiorin tarhalla vierailu on surullinen kokemus, on vapaaehtoistyössä jaksamisen kannalta pakko löytää myös iloisia asioita. Ja tälläinen asia on Paksu-Alex, hölmö noutajatyyppinen seropi-koira, joka asuu vapaana tarhalla ja sen läheisyydessä. Kulkurien aktiivit olivat jo pidempään seuranneet Paksu-Alexin elämää ja raportoineet sen kuulumisista. Ja kuinka käykään, kun noutajaihmisen vikaa omaava aktiivi vieraili Rosiorissa maaliskuussa 2016? Noh, Paksu-Alexin oli tietysti päästävä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Paksu-Alex on luonteeltaan ihmistä kohtaan erittäin avoin ja ystävällinen. Se on tunnettu siitä, että se seurailee tarhalla vierailevia ihmisiä joka paikkaan. Aina kun  pysähtyy seurustelemaan tai kirjoittamaan infoja muista korista, lykkää Paksu-Alex takapuolensa ihmisen viereen ja haluaa rapsutuksia. Muutoinkin Paksu-Alex antaa vaikutelman, että sillä on joskus ollut ihan oikea koti. Se on kuuliainen ihmistä kohtaan ja todella rento ihmisen läheisyydessä. Kun tarhalla ei ole ihmisiä paikalla, viettää Paksu-Alex päivänsä retkeillen ja ruokaa etsien lähimaastossa.  Aeimmin Paksu-Alex oli tarkka ihmisen huomiosta ja saattoi ärhennellä muille koirille ihmisresurssista,  mutta nykyisin se tulee muiden kanssa hyvin toimeen. Paras kaverivaihtoehto Paksulle olisi todennäköisesti tasapainoinen narttu, mutta se pärjäisi varmasti vallan mainiosti myös ainoana koirana. Tarhalla paksun ei ole kuultu koskaan haukkuvan.

Kokoa Paksu-Alexilla on noin 55cm ja painoa noin 25kg. Nimensä mukaisesti tähän mahtuu muutama ylimääräinen kilo.

Päivitykset

29.4.2021
Paksu-Alex sai elää rakastettuna perheenjäsenenä onnellista kotikoiran elämää kolmen vuoden ajan, kunnes hänen matkansa päättyi 25.4.2021 akuutin sairastumisen seurauksena.

Lämmin osanottomme Paksu-Alexin perheelle. <3

10.10.2018
Paksu on saapunut kotiin <3

12.6.2017
Paksun kodinetsintä päättyy viimein, sillä eilen tämä sympaattinen koiraherra varattiin omaan kotiinsa Suomeen.

17.12.2017
Voi Paksu-Alex, kunpa sinä löytäisit oman perheesi. Paksu-Alex on ollut Kulkurien adoptio-ohjelmassa pian kahden vuoden ajan, ilman ainoatakaan kotikyselyä. Vierailimme Rosiorissa marraskuussa ja Paksun kodinsaannilla alkaa olla kiire. Vaikka Paksu onkin onnekas moniin ketjunpäähän sidottuihin koiriin verrattuna, alkavat kadulla vietetyt vuodet näkyä siinä. Entiseen tapaan Paksu tuli moikkaamaan vieraita ja painautui syliin, mutta kokonaisuudessaan se oli aiempaa vaisumpi. Toisten koirien seurassa Paksu käyttäytyi luontevasti ilman ongelmia.

3.8.2017
Rosiorin maskotti, Paksu-Alex odottaa yhä omaa kotiaan Rosiorin tarhalla. Aktiivimme tapasivat ukkelin heinäkuun alussa, lämpötilan huidellessa reilusti yli kolmessakympissä. Tuttuun tapaan Paksu tuli heti tervehtimään vierailijoita ja sitten se menikin mahansa viereen varjoon köllöttelemään. Toisille koirille Paksu ei enää ärhennellyt lainkaan, vaan suhtautui näihin ystävällisesti ja kohteliaasti.

 

14.5.2017
Aktiivimme tapasivat Paksu-Alexin hiljattain veiraillessaan Rosiorissa.  Nimensä mukaisesti tämä poika on leppoisa punkero. Perusolemukseltaan Paksu-Alex on rauhallinen ja ystävällinen. Kuten ennenkin, ruoasta se  on tarkka ja tämä ominaisuus tuleekin huomioida tulevassa kodissa. Kuten jo viime vierailulla havaittiin, on Paksu-Alexin käytös muiden seurassa kuitenkin muuttunut rauhallisempaan suuntaan. Se ei ole enää ihan niin änkeävä, kuin aikaisemmin, eli sietää muidenkin läsnäolon ihmisen lähellä, eikä änkeä aina väliin tekemään itsestään numeroa.

31.3.2017
“Ehkä vähän vähemmän ärsyttävä kuin ennen. Hengailee osan ajasta pellolla – ehkä siksi.” kuului aktiiviemme viimeisimmät kuulumiset Paksu-Alexista. Tämä täysin huumorilla ja rakkaudella tätä valtavan suurtaa persoonallisuutta kohtaa. Vieraita Paksu-Alex tuli edelleen iloisena tervehtimään ja kun kerran hoksasi, että vierailla on herkkuja alkoi poika tuttuun tapaan seurata mukana. Paksu-Alex ei kuitenkaan tällä kertaa tullut koppikoirien sekaan. Olisiko poika ehkä oppinut, että siellä tulee riitaa?  Isto-koiralle Paksu-Alex vastaa takaisin,  kun Isto pääsee käymään tähän  kiinni, mutta rauhoittuu yllättävän nätisti kun ihminen menee riitapukareiden  väliin. Ihmisille Paksu-Alex on äärimmäisen kiltti ja rasittavuuksiin asti huomionkipeä itsensä. Poika ansaitsisi jo sen oman ihmisen jota häiriköidä. Paksu-Alex vaikuttaa rauhoittuneen muiden koirien kanssa, eikä esimerkiksi komenna muita kun nameja jaetaan. Tämä on itseasiassa hyvinkin ymmärrettävää, että talvella resursseja puolustetaan helpommin, kun ruuasta ja lämpöisistä petipaikoista on pula. Nyt keväällä, kun ruokaa löytää muutenkin, ei siitä tarvitse niin kovasti keskustella.

18.2.2017
Tapasimme Paksu-Alexin jälleen vieraillessamme Rosiorissa. Talvea vasten poika vaikutti hieman hoikistuneen ja olikin nyt melko hyvässä kunnossa. Vierailumme aikana Paksu-Alex murisi enemmän muille koirille kuin normaalisti. Tarhalle tuotiin uusia ruokasäkkejä ja niitä poika vaikutti vartioivan aika tavalla. Varmasti syynä tähän on se, että talvella vapaana elävien koirien on vaikeampi löytää ruokaa ja riitoja ravinnosta tulee enemmän. Paksu-Alex pärjää kuitenkin hyvin vapaana muiden kanssa ja viihtyykin laumassa. Itsenäiseen kulkuripojan elämään tottunut Paksu-Alex arvostaisi tulevassa kodissa varmasti omaa tilaa ja sitä, että sen tausta huomioidaan ja kohdataan poika juuri sellaisena persoonana kuin se on.

27.10.2016
Kuukauden välein on oikein hyvä päivittää Paksu-Alexin kuulumiset. Niin kovasti se kotiin haluaisi. Huomaisiko Paksu-Alexia kukaan? Talvi on tuloillaan Romaniaan ja tämä poika olisikin jo vihdoin ansainnut oman pehmeän sängyn jossa nukkua suojassa tuulelta ja lumelta. Vaikka vararavintoa Paksu-Alex on kyllä muistanut kehoonsa kerätä, josko se hieman lämmittäisi. Kulkurien Salla ja Reetta tapasivat Paksu-Alexin poiketessaan Rosiorissa viime viikolla. Herra oli jälleen kovasti rapsutuksia ja nameja vailla ja seurailikin aktiivejamme tapojensa mukaan koko tarhalla olo ajan.

27.9.2016
Sympaattinen Paksu-Alex kävi jälleen moikkaamassa aktiiveitamme heidän vieraillessa Rosiorissa viime viikolla. Poika olikin oikein kaunistautunut vieraita varten mutakylvyn voimin. “Tekee hyvää iholle” tuumasi Paksu-Alex. Tuttuun tapaan Paksu-Alex hengaili reissulaisten mukana toimien kirjuriapuna ja kuvausassistenttina. Toisista koirista se ei välittänyt juurikaan, mitä nyt vähän komenteli, jos joku sen mielestä riekkui liikaa.

11.6.2016
Kesäterveiset Paksu-Alexilta. OneVetin Dr. Adina kävi kuluneella viikolla rokottamassa koiria Rosiorin tarhalla yhdessä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Ja kukapa muukaan hääri mukana kuin Paksu-Alex. Paksu-Alex voi hyvin, on reipas ja utelias. Se todella osallistuu kaikkeen. Mutta kyllä oma koti vain olisi poika


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Paksu-Alex saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Paksu-Alex on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: