Päivitetty 07.11.2016

Kodin saanut koira: ADELE


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

03.07.2014
Romaniassa suhtautuminen katukoiriin on moninaista. Siinä missä eläinsuojelijat ruokkivat koiria ja yrittävät saada niille suojaa ja turvaa, tavalliset ihmiset saattavat suhtautua koiriin joko välinpitämättömästi tai jopa aggressiivisesti. Adelen on löytänyt Eläinlääkäriasema OneVetin luottohoitaja Irina. Adele oli majaillut Irinan asunnon edessä jo jonkin aikaa, kun eräänä iltana talon muut asukkaat olivat alkaneet heittelemään Adelea kaikenlaisilla esineillä, jotta se poistuisi talon edestä. Koska Adele oli syystäkin hämmentynyt ja hädissään, toimitti Irina Adelen turvaan Anda Murgun tarhalle Jilavaan.

Adele on nuorehko n. 2-3 vuotias narttukoira, jolla on lempeä katse. Adele jakaa häkkinsä reippaan uroksen ja hyperaktiivisen nartun kanssa ja häkissä tullaan hienosti toimeen. Rauhallisemman uroksen kanssa Adele leikkii mielellään, mutta vauhdikkaalle nartulle Adele kyllä ilmoittaa milloin vauhtia on liikaa. Adele on luonteeltaan ystävällinen ja lempeä ja hieman hitaasti lämpenevän oloinen. Vieraita ei mennä suinpäin moikkaamaan, vaan tarkastellaan hetki kauempaa.

Adele on keskikokoinen n. 45-50 cm korkea ja painoltaan 15-20 kilon väliltä. Adele on steriloitu. Adele on ihastuttavan oloinen, ei mikään päällepäsmäri porukassaan, mutta ilmoittaa kyllä jos siihen tarvetta on. Adele on ehkä hieman ujo, mutta ujous ei kestä kovinkaan kauaa ja tyttö nauttii rapsutuksista ja läheisyydestä kun rentoutuu.

Lapsia tai kissoja Adele tuskin on tavannut. Tarhalla Adele ei hauku, mutta kotiuduttua tilanne voi toki muuttua. Adelen tulevassa kodissa voisi olla myös koirakaveri jo ennalta odottamassa. Adele tulee varmasti tarvitsemaan hetken aikaa ja ymmärrystä kotiutumiseen ja kaikkeen ns. normaaliin kotikoiran elämään liittyvään tottumiseen.

10.05.2015
Kulkurien aktiivien reissulta toukokuulta, saatiin kuulumisia myös Adelelta. Adele on rauhallinen ja tasapainoinen narttu, joka jakaa tällä hetkellä häkkinsä toisen nuoremman ja aktiivisemman nartun, sekä nuoren uroksen kanssa. Kolmikon kemiat toimivat hienosti. Adele on reipas ja lähestyy ihmistä mielellään, ei kuitenkaan loiki suoraan iholle, vaan odottaa rauhassa omaa vuoroaan. Adele on kuitenkin aktiivisuustasoltaan ihan normaali, ei siis mikään täysi sohvaperuna. Vaikka häkissä on kaksi aktiivisuustasoltaan vilkkaampaa koiraa, ei Adele lähde näiden hötkyilyihin mukaan.

30.7.2015
Hurmaava Adele tavattiin myös heinäkuun Kulkurien aktiivien matkalla. Adele on edelleen perusluonteeltaan rauhallinen, mutta joku osuus Rolleyn, Adelen häkkikaverin innokkuudesta on tarttunut myös Adeleen. Nyt on opittu jo hyppimään ihmisiä vasten ja vaatimaan huomiota, lähes yhtä riehakkaasti. Adele tulee kaikkien koirien kanssa hienosti toimeen. Adele haukkuu tarhalla jonkin verran, ei kuitenkaan mitenkään määrättömästi.

20.9.2015
Syyskuisella matkallaan Kulkurien aktiivit tapasivat myös Adelen. Ihana Adele on todella ihmisystävällinen ja tuleekin heti hakemaan ihmisiltä huomiota. Riehakkaan häkkikaverin touhutessa vieressä Adele käyttäytyy rauhallisesti ja antaa itsestään tasapainoisen kuvan. Välillä Adele innostuu myös leikkimään ja pärjää hyvin toisten koirien mukana leikeissä.

Adele on odottanut omaa kotiaan jo pitkään, joten eiköhän olisi tämänkin hurmaavan tytön jo aika päästä omaan kotiin.

28.11.2015
Kulkurien aktiivi Veera tapasi upean Adelen marraskuussa 2015. Hän kertoo Adelen olevan edelleen iloinen, lempeä ja touhukas tyttö, joka rakastaa ihmisiä niin paljon, ettei millään malttaisi olla hyppimättä ja kiipeämättä syliin. Adele vaikuttaa luonteeltaan tasapainoiselta ja on hyvässä fyysisessä kunnossa.

19.1.2016
Tammikuussa 2016 Kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan ja matkallaan he tapasivat myös hurmaavan Adelen. Adele on nyt siirtynyt uudelle Sintestin tarhalle. Tasajaloilla hyppivä Adele innostui leikkimäänkin aktiiviemme vierailun aikana. Adele on kohteliaasti käyttäytyvä tyttö, joka ei hakenut huomiota tungeksimalla tai tönimällä muita koiria.

16.6.2016
Adele on iloinen, sosiaalinen ja äärettömän rakastettava koira, joka odottaa edelleen omaa kotiaan Sintestin tarhalla. Kulkurien aktiivit tapasivat sympaattisen ja kauniin Adelen tarhavierailuillaan ja tyttönen valloitti jälleen kerran olemuksellaan. Adele on tasapainoisen oloinen koira, jolla on lempeä ja viisas katse. Toivomme, että myös upea Adele löytäisi pian oman kodin, jossa saisi rakastaa ja olla rakastettavana.

5.8.2016
Reipas, iloinen ja ihmisille todella sosiaalinen Adele odottaa edelleen. Tyttönen ei tule kaikkien narttujen kanssa juttuun ja saattaa osoittaa mustasukkaisuuden elkeitä myös uroksille. Adele on niin hellyydenkipeä ja ihmisen läheisyyttä janoava koira, ettei se vain välttämättä pysty hillitsemään itseään ja jakamaan ihmistä muiden lajitovereidensa kesken. Aivan ihanteellinen ainoaksi koiraksi, helposti sylivauvaantuvaa tyyppiä. Tarhaolosuhteet ovat selvästi vaikuttaneet Adelen luonteeseen, tai paremminkin saaneet koiran tarrautumaan yhä enemmän niihin harvoihin hetkiin, kun se pääsee nauttimaan ihmisen hellyydenosoituksista. Aktiivisuudeltaan Adele edustaa keskikastia; ei ole kaikista menevin tyyppi, muttei sohvaperunakaan. Ei hauku.

7.11.2016
Iloksemme saamme kertoa, että ihanainen Adele on vihdoin varattu ja se muuttaa pian omaan kotiin Ranskaan. Hyvää loppuelämää, pikkuinen!

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adele saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adele on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér.


Tammikuussa 2016 kuvatun videon Adelesta näet täältä.

Video Adelesta ja häkkitoveri Rolleysta 07/2015.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.