Päivitetty 07.10.2019

Kodin saanut koira: AMIRA


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

23.4.2019
Romaniassa on kulkukoiria niin suuri määrä, ettei sitä voi edes käsittää. Ongelma on valtava. Niiden elämä on yhtä taistelua olemassaolosta. Niitä pyydystetään hirvittäville kunnallisille tarhoille julmin menetelmin eikä niillä tarhoilla ole toivoakaan paremmasta elämästä, vaan kohtelu on välinpitämätöntä ja raakaa. Yksikään kulkukoirista ei kuitenkaan ole itse pyytänyt päästä maailmaan, jossa joutuu vain taistelemaan jokapäiväisestä ruoasta ja etsimään paikkaa, jossa uskaltaa levätä. Mutta ihmiset voisivat ratkaista ongelman, jos vain asenteita saataisiin muuttumaan, ja päättäjät hyväksymään tosiasian, että vain steriloinneilla ongelma pikkuhiljaa poistuu. Sitä ennen kulkukoiria riittää loputtomalta tuntuvana tulvana myös niille tarhoille, joissa paikalliset eläinsuojelijat pitävät niistä huolta. Onneksi niitäkin ihmisiä ja paikkoja löytyy.

Romanialaisen eläinlääkärin ja eläinsuojelijan Mihai Grigorien perustama M. G. Rescue auttaa kodittomia koiria, mutta myös muita hädässä olevia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja Kulkurit tekee hänen kanssaan yhteistyötä koirien adoptoinnin ja sterilointien saralla. Mihain tekemää hienoa työtä eläinten hyväksi voi seurata M. G. Rescuen Facebook-sivulla.

Mihain tarhan läheisyyteen oli taas kerran hylätty koira. Pikkuinen tyttö hakeutui tarhan aidan viereen hiukan arkana ja epävarmana eikä sitä heti saatu kiinni. Lopulta se onnistuttiin kuitenkin saamaan turvallisesti tarhan aitojen sisäpuolelle. Amiraksi nimetty terrieri-tyyppinen pentu rohkaistuikin pian, se ei pelkää ihmisiä, koiria eikä muitakaan eläimiä tarhalla, vaan tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Se on tyypillinen aktiivinen, leikkisä ja iloinen pentu. Amira ei myöskään tarhalla turhia haukuskele.

Amira on tällä hetkellä n. 5 – 6 kk, 35-40 cm ja 10 kiloa. Siitä kasvaa todennäköisesti keskikokoinen

Päivitykset

7.10.2019
Amira lensi omaan kotiin 5.10.2019

11.9.2019
Amira on onnekas tyttö, se varattiin omaan kotiin!

15.8.2019
Amirasta on kasvamassa mitä hienoin neitokainen, se on iloinen ja touhukas ja pitää ihmisistä. Tyttö on kaunis niin sisältä kuin ulkoakin, mutta kaipaa kipeästi omaa kotia päästäkseen kasvamaan aikuiseksi rakastavassa ympäristössä. Vaikka siitä huolehditaankin tarhalla hyvin, eivät olosuhteet tarhalla koskaan voita kotioloja. Amira soveltuisi varmaankin monenlaiseen kotiin, kaverin seuraksi tai ilman.
Amira on rokotettu, mikrosirutettu, madotettu ja steriloitu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Multiresistentti-testi voidaan tehdä uudestaan ja on mahdollista, että bakteeri on poistunut.
Lisätty Amirasta pari kuvaa.

26.5.2019
Amiralla on tullut multiresistenttibakteeri-testissä (mrsp, esbl) positiivinen tulos.
Amiran palautuu kotia etsiviin.

15.5.2019
Amira on varattu!

28.4.2019

Amiralla on useita kotiehdokkaita, joten enempää kyselyjä ei voida tällä erää ottaa vastaan.

23.4.2019

Amira aloitti ihka oman kotinsa etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

***********************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Mikäli Amira nuoresta iästään johtuen tulee Suomeen steriloimattomana, tuleva koti sitoutuu steriloimaan Amiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Amira saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Amiran yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

https://www.facebook.com/watch/?v=414519625792473

https://www.facebook.com/watch/?v=325838821401087

https://www.facebook.com/watch/?v=326717561532383

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.