Kodin saanut koira: ARYA (nyk. Sansa)

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

31.3.2015
Gradistean pienessä kylässä vaikuttava yhteistyökumppanimme Luiza Mandru sai kuulla kylänsä laidalla olevasta paikasta, tyhjillään olevasta tontista, jonne on hylätty tusinan verran koiria. Luiza kiirehti paikan päälle katsomaan ja näky oli sydäntäsärkevä.

Tontilla asui kuusi aikuista koiraa ja kuusi alle kahden kuukauden ikäistä pentua. Osa aikuisista koirista oli häkeissä, osa vapaana. Etenkin häkeissä olevat koirat olivat niin nälkäisiä, että ne söivät maata nälkäänsä. Vapaana olevat koirat olivat saaneet jostain haalittua jotain ravinnoksi kelpaavaa silloin tällöin, muttei niidenkään voinnissa ollut kehumista. Pienten pentujen emon Luiza näki kantavan vanhaa luuta saadakseen ravintoa pystyäkseen imettämään pentujaan.

Koirilla ei ollut tontilla minkäänlaista suojaa tuulta, sadetta tai lunta vastaan, paitsi täysin ränsistynyt vanha, kylmä talo, jonne pennut olivat hakeutuneet. Oli ihme, miten koirat olivat selvinneet elossa tähän saakka – syksyn ja talven yli. Luiza sai tietää, että koirat omisti Bukarestissa asuva mies, joka kävi paikan päällä kerran kahdessa viikossa tuomassa ruokaa koirille. Luiza vei ruokaa koirille ja totesi niiden kaikkien olevan ihmisrakkaita, nuorehkoja koiria, jotka söivät kaiken, mitä Luiza niille kantoi.

Käynnistyi Operaatio Gradistea. Operaation huikea tavoite oli saada kaikki kaksitoista koiraa turvaan.

Yksi näistä koirista on Arya ja jos koira voi olla kultainen luonteeltaan ja kaunis ulkomuodoiltaan, niin sitä ehdottomasti on Arya.

Tapasimme Aryan Onevet klinikalla, mutta tällä hetkellä on hän jo palautunut Luizan luokse.

Arya on alistuvainen, mutta ehkä maailman kiltein koira. Alun jännityksen jälkeen, Arya reipastuu kyllä ja hakee koirakaveria jopa leikkimään. Hän ei pidä melua itsestään, vaan ennenminkin odottaa ihmisen huomiota ja kun se hänelle annetaan, tulee hän maata pitkin, mutta onnellisena saamastaan huomiosta. Arya on noin 50 cm korkea ja 20 kg, ei hauku ja tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Luizan sanoja lainatakseni, hän on aarre.

29.7.2015 
Kovin reipastunut Arya on upea näky ja ryhdikäs koira. Edelleen sosiaalinen muiden koirien kanssa, mutta kissatalouteen ei Arya ole sopiva. Toisikohan tämä kesä Aryalle sen loppuelämän kestävän kodin, jossa tämä kaunokainen pääsisi näyttämään, kun koira on kultaa.
Uusia kuvia lisätty.

7.9.2015
IVANAHelsinki on suomalainen muotialan tuotemerkki ja yritys. Nimen takaa löytyy muotisuunnittelija Paola Suhonen. Noin viisitoista vuotta sitten Paola matkasi Viroon ja adoptoi sieltä itselleen rescuekoiran, Affen. Jokin aika sitten, Affe matkusti sateenkaarisillalle ja Paolan sydämeen jäi aukko. Hän halusi täyttää aukon tarjoamalla apuaan Kulkureille, joka otti sen iloisena vastaan. Pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Paola matkasi Romaniaan elo- ja syyskuun vaihteessa 2015.
Matkallaan Paola tapasi monta yhteistyötahoamme, myös Luiza Mandrun. Paola osallistui eläinsuojelijoiden arkeen ja Paolan kuvia sekä tunnelmia voit lukea myös reissublogista.

Kuvankauniista Aryasta löytyy uusia kuvia.

16.11.2015
Arya on todella sosiaalinen koira. Kun tulet paikalle, on Arya pian jo sylissäsi. Mukavaa energiaa Aryassa on, mutta osaa rahoittua, eikä ole häslääjä. Muiden koirien kanssa ei tytöllä ole mitään ongelmia, tulee kaikkien kanssa toimeen. Tässä on rakastettava koira, jonka vastarakkautta on kunnia saada.

19.1.2016
Aryasta uusi video, jossa tytön kaikki kauneus tulee esille.

26.3.2016
Arya on  reipastunut entisestäään ja onkin iloinen ja leikkisä koira. Aktiiviemme vierailu Luizan luona sai Aryassa aikaan ilohepulin ja riemua avoimessa koirassa riittää. Arya hyppäsi innoissaan syliin, mutta alkuinnon laannuttua, rahoittui ja asettuu aloilleen. Arya muistuttaa saksanpaimenkoiraa näöllisesti ja mielyttämisen halua Aryassa myös on. Se on erittäin sosiaalinen ja reipas koira. Ja hyvin kaunis!

20.8.2016
Tästä sanasta ei onnellisemmaksi voi tulla; Varattu. Aryan matka kotiin on alkamassa.

22.9.2016
Eilen 21.9.2016 saapui jälleen Kulkuri lento ja yksi onnekkaista kodin saaneista oli Arya (nyk. Sansa). Onnea kodille!

 

*******************************************************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Arya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Stinalle

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: