Päivitetty 27.11.2018

Kodin saanut koira: ASERA


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
9.10.2018
Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi, kun eräs eläinrakas henkilö löysi Atain ja Aseran hylättyinä kerrostalon pihalta Bukarestista. Hän tunsi Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan Carmenin ja niin pennut päätyivät Carpen tarhalle etsimään omia kotejaan.

Atai ja Asera ovat molemmat tyypillisiä iloisia, touhukkaita ja reippaita pentuja. Ne suhtautuvat kaikkiin vieraisiin suurella innolla ja ovat kovin huomionkipeitä ja sosiaalisia. Ne ovat heti ensimmäisenä pomppimassa ihmisiltä huomiota ja touhuavat koko ajan jaloissa mukana. Molemmat ovat leikkisiä ja innokkaita ja tulevat varmasti kaipaamaan tekemistä ja liikuntaa kotona. Molemmat pennut tulevat hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Asera on kaksikosta rauhallisempi ja kohteliaampi. Sillä on selvästi veljeään pehmeämpi luonne ja se väistääkin heti jos kaksikolle tulee kinaa jostakin.

Asera tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

27.11.2018
Pieni Asera pääsi sopivasti pois talven pakkasista, sillä se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

27.10.2018
Herttainen Asera on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

9.10.2018
Asera aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Asera tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Asera saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Asera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.